Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 902
Искам да панирам патладжан.За панировката да ви питам:яйце-брашно и пържим или да направя кашичка от яйцата и брашното?Или може би яйце-брашно-яйце и пържим...

Правя като при шницел: брашно нормално, после яйце, накрая галета. И патладжана предварително осолен!
Не кашичка-ще ти загори мисля!

# 91
  • Мнения: 7 849
Не загаря - обикновено, когато не ми занимава - правя точно тази панировка на кашичка.

# 92
  • Мнения: 902
Брашно в яйцето ли? В какво съотношение? Не съм пробвала така, интересно ми е.

# 93
  • Русе
  • Мнения: 6 215
С Айсберг може ли нещо друго да се приготви или само за салата става?

Тук има много идеи

# 94
  • Русе
  • Мнения: 6 215
Искам да панирам патладжан.За панировката да ви питам:яйце-брашно и пържим или да направя кашичка от яйцата и брашното?Или може би яйце-брашно-яйце и пържим...

http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0% … 0%B6%D0%B0%D0%BD/

# 95
  • София
  • Мнения: 12 224
Брашно в яйцето ли? В какво съотношение? Не съм пробвала така, интересно ми е.
Трябва да е по-гъста за да залепне, нямам определена мярка за количество , правя ги на око, но предпочитам да ми е отделно всичко, брашно, яйца, галета, после повтарям само яйца и галета и пържа.

# 96
  • Мнения: 902
И аз така, Марчева, и при шницел, и при патладжан, и при предварително опечени и обелени чушлета, които после панирам: брашно, после в яйце и накрая в галета. Умирам си за панирани патладжани.  Crazy

Да попитам друго- какви ястия с червена леща ще ми препоръчате? Знам че мога да видя в интернет, но аз предпочитам вингаи изпробваните рецепти. Затова и обожаван вашите блогове, майстори и майсторки! chef bouquet

# 97
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896

Да попитам друго- какви ястия с червена леща ще ми препоръчате? Знам че мога да видя в интернет, но аз предпочитам вингаи изпробваните рецепти. Затова и обожаван вашите блогове, майстори и майсторки! chef bouquet

Aз червената леща я правя на крем супа. Готвя си я като нормалката леща, но с по-малко вода и без да закашвам. После добавям малко заквасена сметата и блендирам. Другото нещо е пюре от червена леща, като хумус става. Рецептата е на Шишков:

250гр леща, глава лук, 2 - 3скилидки чесън, стрък мащерка и розмарин, зехтин, сол и пипер. Сваряваме лещата до пълна готовност в подсолена вода и я отцеждаме. В малко зехтин се задушават чесъна, лука и подправките за малко и това го добавяме при лещата. Овкусяваме със сол и пипер и пасираме хубаво.

# 98
  • Мнения: 899
с червена леща правя само 2 рецепти от турската кухня.
1. Крем супа
2. Кюфтенца без пържене (само сварена леща и булгур, объркана с пресен лук, зелени подправки, зехтин и оформена на кюфтенца. Ядат се студени)
Ако ти е интересно мога да ти пратя рецептите.

# 99
  • Мнения: 902
с червена леща правя само 2 рецепти от турската кухня.
1. Крем супа
2. Кюфтенца без пържене (само сварена леща и булгур, объркана с пресен лук, зелени подправки, зехтин и оформена на кюфтенца. Ядат се студени)
Ако ти е интересно мога да ти пратя рецептите.
С удоволствие, и благодаря!

# 100
  • Мнения: 899
кюфтенца от леща
1 чаша дребен булгур
1  чаша червена леща
1 с.л. доматена паста
1-2 връзки пресен лук +1 гл. стар (лукът се реже на чопър, за да стане по-ситен)
1 лимон
1 вр. магданоз
зехтин, сол, чер пипер, кимион
лещата се слага да се свари с 3 чаши вода. вари се докато се разкашка. Добавя се булгура и се оставя на изключен котлон да поеме цялата вода.
Старият лук се задушава. прибавя се доматената паста. после се добавя пресният лук+лещата+подправките. съвсем леко се разбърква. оставя се да се охлади и се оформят кюфтенца. Сервират се в листо маруля поръсени с лимон.
(ето така изглеждат: http://img.yemektarifleri.com/photos/21700/1466162862_400.jpg

крем супа
1 чаша леща
1 глава стар лук
1 морков (рендосан или нарязан на чопър)
1 чл. доматена паста
сол, чер пипер, джоджен
в тенджерка се задушава лука+моркова. добавят се доматеното пюре и лещата и се оставя да се свари добре. добавят се подправките и се пасира. Сервира се с лимон.

# 101
  • Мнения: 902
Благодаря , LoveIsTheAnswer!  bouquet

И още нещо, малката утре празнува завършване на 4. Клас, от септември сме в Гимназия  Blush ...(Прогимназиална паралелка де, но вече в самата Гимназия.) Та, за този празник, който е от 15.30 часа ще правя тутманик, само че не знам кога ще успея да си тръгна от бюрото тук, и като го замеся, дали ще ми остане време да втаса и да го изпека... Дали ще стане ако го замеся на сутринта и го сложа в тавата, да си втасва до към обед, докато се прибера,няма ли да е прекалено много време?

# 102
  • Sofia
  • Мнения: 29 215
ще превтаса Naughty

# 103
  • Мнения: 1 934
Може в хладилника да втаса тутманикът  Peace

Някой от вас използвал ли е домашен оцет ябълков за кисели краставички стерилизирани?

Имам подарък и искам да го използвам.

# 104
  • Мнения: 902
Кливия, оставяла ли си в хладилника толкова време готов тутманик,преди печенето? Горе -долу 5-6 часа би стоял там...

Но ако и на вас ви се вижда много, май по-добре да ида по -рано на работа и да си тръгна по-рано , отколкото толкова време без печене, а?

Общи условия

Активация на акаунт