Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Мисля да направя броколи, запечени с топено сирене и кашкавал. Ако сложа всички продукти объркани директно във фурната ще се получи ли?

Точно снощи правих нещо подобно, но довабих и картофи, които предварително бяха сварени и нарязани. Броколите бяха бланширани. Сложих ги в тавичка, обърках с картофите, отгоре наръсих сирене и кашкавал и след това залях с течна сметана, която предварително загрях, с малко масло, сол и пипер и запекох - страна страхотно, броколите поеха ароматите и станаха разкошни  Peace

# 331
  • Мнения: 5 668
Мисля да направя броколи, запечени с топено сирене и кашкавал. Ако сложа всички продукти объркани директно във фурната ще се получи ли?

Точно снощи правих нещо подобно, но довабих и картофи, които предварително бяха сварени и нарязани. Броколите бяха бланширани. Сложих ги в тавичка, обърках с картофите, отгоре наръсих сирене и кашкавал и след това залях с течна сметана, която предварително загрях, с малко масло, сол и пипер и запекох - страна страхотно, броколите поеха ароматите и станаха разкошни  Peace

Мога ли да "грабна" идеята ти? Толкова вкусно ми стана като прочетох...  Heart Eyes bouquet

# 332
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Мисля да направя броколи, запечени с топено сирене и кашкавал. Ако сложа всички продукти объркани директно във фурната ще се получи ли?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/11/blog-post_20.html

# 333
  • Мнения: 5 668
Мисля да направя броколи, запечени с топено сирене и кашкавал. Ако сложа всички продукти объркани директно във фурната ще се получи ли?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/11/blog-post_20.html

Дааа, ще ги посваря предварително малко...  Благодаря  Peace

# 334
# 335
  • Мнения: 5 668

Не е късно, поне след около 2 часа ще готвя Flutter. Благодаря  Peace

# 336
  • Мнения: 2 152
Надявам се, че от толкова предложения все нещо ти е харесало, а може и да направиш някоя комбинация и да споделиш

# 337
  • Мнения: 5 668
Надявам се, че от толкова предложения все нещо ти е харесало, а може и да направиш някоя комбинация и да споделиш

Наистина комбинация се получи от вашите предложения, сглобих ястието от това, което имах - броколите и картофите сварих на пара. Смесих 3 яйца, половин кофичка заквасена сметана, кашкавал и топено сирене. Добавих черен пипер като подправка и нарязах и 2 моркова. И запекох. Получи се вкусно и съм много доволна Heart Eyes Благодаря ви  bouquet

# 338
  • Пазарджик
  • Мнения: 187
Моля препоръчайте ми лесна и бърза рецепта за питка за прощъпулник. До сега не съм месила и се притеснявам дали ще се получи.
Бърза няма да е Simple Smile, но аз скоро за този повод правих тази
http://svanya.blogspot.bg/2014/08/blog-post_78.html
само че сложих 27г. (толкова се отчупи) мая. Стана страхотна, предния ден я направих точно по рецептата, но миришеше много на мая, даже тук питах. Та мисълта ми е че питката е супер, но си е бавна работа поне 3ч. ще ти трябват, докато се изчака всичкото втасване имай го предвид.

# 339
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 449
Мъжът ми иска да си прави домашен кашкавал, и двамата не сме правили, но спорим тук, че щом пише в рецептата лимонтозу, трябва да е с такова, а не с лимонов сок. Има ли значение?

# 340
  • Мнения: 9 475
слага се, за да се пресече. Не знам какво количество лимонов сок ти трябва, но ние години наред правихме с лимонтозу.  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg50037.html#msg50037
Имайте предвид, че ако е само с лимонтозу, без мая за сирене, става ...... подобен на кашкавал, много близък продукт, който е нещо средно между него и пресована извара. Когато го и месихме - 1-2 злощастни пъти, защото трябвало да е врял..... ставаше на конци и беше на стъпка от истинския кашкавал Simple Smile
Обаче преди година пробвах моцарелата http://pep-4o.blogspot.bg/2015/04/blog-post_93.html и сега често правя от нея - топи се на пица, вкусна е със салата. Ако не стои в саламурата става по-суха, но ако се съхранява в саламура е като купешката. С няколко идеи по-вкусна Simple Smile   Рандемана е малък - от 3л  пълномаслено краве мляко излиза около 250 - 300г  От овчето е по-голям.

# 341
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Мъжът ми иска да си прави домашен кашкавал, и двамата не сме правили, но спорим тук, че щом пише в рецептата лимонтозу, трябва да е с такова, а не с лимонов сок. Има ли значение?

http://www.topactualno.com/20317/taka-se-pravi-ubiistveno-vkusen … -bez-konservanti/

http://receptite.me/art10.st221-kak-se-pravi-kashkaval-v-domashni-usloviya

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 07:38 от i_peych

# 342
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 449
Благодаря, момичета!  bouquet

Пепчо, както винаги изключително полезна и подробна информация, и винаги когато съм послущала съвета ти, не съм бъркала в готвенето. Сега ще го оставя моят да си направи кашкавала по неговата рецепта, пък аз ще пробвампо твоите. Laughing
Да видим кой ще направи по-добър кашкавал. Поне млякото е евтино, което пък ме притеснява, че няма да е качествено, но ще споделя какво е станало. Peace

пп.По тази рецепта ще го прави той:
Скрит текст:
прясно мляко - 4 л
сол - 4 с.л.
мая - 15 капки за сирене
лимонена киселина - 1 с.л

ложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

# 343
  • София
  • Мнения: 1 921
Здравейте в събота! Имам един може би малко странен проблем - дадоха ни силна домашна ракия в пластмасова бутилка, ММ обаче решил да я прехвълри в стъклени бутилки и ...  #Crazy сипал в използвана бутилка от зехтин, която не е била все още измита. И сега имаме проблем - как да отделя ракията от мазните кръгчета? newsm78

# 344
  • Мнения: 2 152
Здравейте в събота! Имам един може би малко странен проблем - дадоха ни силна домашна ракия в пластмасова бутилка, ММ обаче решил да я прехвълри в стъклени бутилки и ...  #Crazy сипал в използвана бутилка от зехтин, която не е била все още измита. И сега имаме проблем - как да отделя ракията от мазните кръгчета? newsm78

пресипи от бутилката в кана или подобен съд, остави да изплува мазничкото отгоре и внимателно се попива с домакинска хартия...

Общи условия

Активация на акаунт