Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 558
  • 740
  •   2
Отговори
# 360
  • Русе
  • Мнения: 6 226
...

И така и така съм тръгнала да ви разпитвам да питам и друго.Всички рецепти за хрупкави тиквички съм пробвала и не стават хрупкави и това си е.То в какво ли не ги топих,вода с лед,рецептата за темпура и нищо уж хрупкави и станат на каша.Четох,че трябва да се отцедят на решетка да излиза топлината и пак нищо.Може би ми трябва фритюрник  newsm78

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/07/blog-post.html

# 361
  • София
  • Мнения: 3 858
Някой тук имаше рецепта за мусака на тиган...Мислех,че е на Labrex,но не я намирам в раздела на рецептите й с кайма...Help...

# 362
  • Мнения: 15
Много полезна информация на едно място Simple Smile супер съвети. Искам специално да благодаря за рецептата за боба яхния, получи се уникално!

# 363
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Много полезна информация на едно място Simple Smile супер съвети. Искам специално да благодаря за рецептата за боба яхния, получи се уникално!

Радвам се че Вие допаднала. bouquet Но заслугата си е изцяло Ваша. Simple Smile

# 364
  • Мнения: 2 152
Някой тук имаше рецепта за мусака на тиган...Мислех,че е на Labrex,но не я намирам в раздела на рецептите й с кайма...Help...

май не съм срещал подобна рецепта, но не виждам проблем да се направи в тигана изцяло вместо да се пече във фурната - просто се вари на слаб огън, под капак. Виж със заливката ще да е проблем - нещо си нямам идея как би хванала коричка. Допущам, че може да се залее и под капака ще се втвърди от повечето яйца, но коричка ? ...

# 365
  • София
  • Мнения: 3 858
Без коричка!Отгоре разтопен кашкавал и топено сирене.Видях подобна рецепта в нета,но не е от "нашите хора " тук във форума.Чудя се първо лука с каймата и после прибавям картофите или обратното да направя? newsm78За утре вечер ми е!

# 366
  • Мнения: 3 743
Без коричка!Отгоре разтопен кашкавал и топено сирене.Видях подобна рецепта в нета,но не е от "нашите хора " тук във форума.Чудя се първо лука с каймата и после прибавям картофите или обратното да направя? newsm78За утре вечер ми е!

Не знам дали ще ти помогне, но аз правя овчарски пай на тиган. Слагам отдолу кайма и лук, отгоре зеленчуци, боб или каквато друга плънка реша /оригинала е варена царевица/, отгоре смачквам варени картофи с яйце, но може и картофите да се оставят на парчета в твоя случай и отгоре да сложиш кашкавала. Захлупваш до разтопяване кашкавала. В моя случай до готовност на яйцата Peace

# 367
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Купуваме сирене в кофичка / 8 кг/ и го държа в хладилник на вилата, защото там няма магазин. Не се заблуждавам, че е зряло , но за 3-4 седмици свършва.   Чудя се, ако устискаме 45 дена, ще ядем ли зряло сирене или му слагат някакви магии с презумпцията, че няма да се задържи дълго? / Сигурно мога да задам и по-глупав въпрос, но за сега - този /

# 368
  • Мнения: 9 475
трябва да узрее. Но то не зрее в  хладилници, хладно място, но в хладилника му е прекалено. Ако е хубаво сиренето - ще си узрее, нищо му няма. Пък и нали има отгоре една хартия?

# 369
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
трябва да узрее. Но то не зрее в  хладилници, хладно място, но в хладилника му е прекалено. Ако е хубаво сиренето - ще си узрее, нищо му няма. Пък и нали има отгоре една хартия?
Да, запечатана кофичка, саламура...както му е редът. Но го държа в хладилника, защото така ме посъветваха от склада. Горещините са навсякъде.  Благодаря за отговора.

# 370
  • Мнения: 9 475
тогава дръж в хладилник, вдигай Т малко, когато си тръгвате от там. При нас на село държим да зрее в избата, но там си е хладно нощем.

# 371
  • Мнения: 1 319
Здравейте! Преди малко направих за малката пюре от телешко със зеленчуци като накрая добавих и мъничко зехтин. Колко време може да издържи в хладилник?
Благодаря!

# 372
  • София
  • Мнения: 12 228
Здравейте! Преди малко направих за малката пюре от телешко със зеленчуци като накрая добавих и мъничко зехтин. Колко време може да издържи в хладилник?
Благодаря!

Съвсем спокойно до утре за обяд, та даже и за вечеря. Нищо му няма в хладилника.

# 373
  • Мнения: 899
♥Nimfea, аз като готвех за детето, когато го захранвах, приготвях отделно варено месо, пасирано и отделно зеленчуковите манджи. Вакумирах в детски бурканчета (по 2-3 от вид) и слагах в хладилника. Така имах разнообразна храна всеки ден, а готвех 2-3 пъти в седмицата.
Вече съм споделяла, че все още процедирам така с вакумиране на готова храна в бурканчета и прибирам в хладилника. Издържат по няколко седмици и винаги имам разнообразна манджа за "спешни случаи", когато не съм смогнала да сготвя и не искам детето (което вече е голямо) да яде боклуци  Peace

# 374
  • Мнения: 3 020
Моля сподели точната процедура на това "вакумиране", че никога не съм го правила.... А ще ми е от полза.
И нали става с всякакво готвено и в по-големи буркани? И после в хладилник ли съхраняваш /или фризер/?
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт