Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
  • Мнения: 29 222
купи си силиконови форми,а с тези може да си правиш лед

# 526
  • София
  • Мнения: 12 730
Препоръчайте ми десерт без захар, без шоколад, без сладко. Има ли такъв изобщо всъщност? Мисля нещо с ядки примерно или стафиди, фурми, които да придадат все пак някакъв  вкус на сладко?

Имам едно предложение: Popovers + Бананов сладолед
Комбинацията е страхотна и е лесно за приготвяне.

# 527
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Трябва да оползотворя килограм смокини, добре узрели. Идеи? Simple Smile

# 528
  • Мнения: 43 657
Довечеря ще правя за първи път Камамбер. Как е по- вкусно- на грил тиган, панирано или.....други идеи?

Смокини бих направила на сладко. Или плодовия десерт на Лабрекс, но със смокини.

# 529
  • Русе
  • Мнения: 6 215
Трябва да оползотворя килограм смокини, добре узрели. Идеи? Simple Smile


По тази рецепта.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 17:58 от i_peych

# 530
  • Мнения: 177
Привет! Как да направя кокосов крем за торта?Ако е със какаови блатове и кокосов крем,каква глазура подхожда за отгоре?

# 531
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Какаови блатове, кокосов крем и бял шоколад.  Heart Eyes
Ето рецепти, от които можеш да избереш крем:
Идея 1
Идея 2
Идея 3

# 532
  • София
  • Мнения: 10 825
Довечеря ще правя за първи път Камамбер. Как е по- вкусно- на грил тиган, панирано или.....други идеи?

Смокини бих направила на сладко. Или плодовия десерт на Лабрекс, но със смокини.
Камемберът се панира. На грил тиган няма да се получи.
Други идеи - натурален с бяло вино  Wink

# 533
  • Стара Загора
  • Мнения: 516
Довечеря ще правя за първи път Камамбер. Как е по- вкусно- на грил тиган, панирано или.....други идеи?

Смокини бих направила на сладко. Или плодовия десерт на Лабрекс, но със смокини.
Камемберът се панира. На грил тиган няма да се получи.
Други идеи - натурален с бяло вино  Wink
Аз го панирам с яйце и корнфлейкс и пека във загрята фурна.

# 534
  • Мнения: 43 657
Онна, благодаря за включването. Вчерашното готвене се отложи за днес на обяд. Най- вероятно ще е печено с подправки(мащерка или розмарин).
вилия, и твоята идея е добра! bouquet

# 535
  • Мнения: 177
Какаови блатове, кокосов крем и бял шоколад.  Heart Eyes
Ето рецепти, от които можеш да избереш крем:
Идея 1
Идея 2
Идея 3
Благодаря за идеите Heart Eyes

# 536
  • Мнения: 5 666
Скрит текст:
Препоръчайте ми десерт без захар, без шоколад, без сладко. Има ли такъв изобщо всъщност? Мисля нещо с ядки примерно или стафиди, фурми, които да придадат все пак някакъв  вкус на сладко?

Имам едно предложение: Popovers + Бананов сладолед
Комбинацията е страхотна и е лесно за приготвяне.

[/spoiler]

Скрит текст:
Препоръчайте ми десерт без захар, без шоколад, без сладко. Има ли такъв изобщо всъщност? Мисля нещо с ядки примерно или стафиди, фурми, които да придадат все пак някакъв  вкус на сладко?

https://chefmanolova.wordpress.com/category/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D … 0%B7%D0%B0%D1%85/
[/spoiler]

Благодаря ви за идеите  bouquet Много ми помогнахте  Hug

# 537
  • Благоевград
  • Мнения: 3 639
копирам ти как правя едни за моментно хапване Simple Smile
3. Опукани люти чушлета
 

* опукани люти чушлета, прибрани в торбичка, за да се задушат и обелят по-лесно.  10 мин. са достатъчни.
* През това време в купа се разбъркват оцет и зехтин - 2/1 части, малко сол, щипка захар.
* Поставят се вътре обелените чушки и оставят да се мариноват за 20-30 мин.
* Изваждат се в чиния и обилно "завиват" със смес от:
ситно нарязан обелен домат, много магданоз и ситно нарязан или пресован чесън.

другите са тези http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html естествено тук дозата е голяма - правиш равни части оцет и захар, да стане марината, която да ги покрие чушлетата. Много вкусни  Heart Eyes

Много благодаря! Правих ги по първата рецепта и гостите ми много ги харесаха  Heart Eyes  Hug

# 538
  • Мнения: 4 859
Момичета,може ли на прясно зеле със свинско/ребра да се сложи ориз?Половинът така го иска,на мен ми звучи странно.И какви подправки му подхождат? (прясно зеле с месо никога не съм готвила Sad ) Лук и чесън слага ли се?

# 539
  • Благоевград
  • Мнения: 3 639
Момичета,може ли на прясно зеле със свинско/ребра да се сложи ориз?Половинът така го иска,на мен ми звучи странно.И какви подправки му подхождат? (прясно зеле с месо никога не съм готвила Sad ) Лук и чесън слага ли се?

Можеш да сложиш ориз, то това е комбинация за сарми, само че по отделно ги ядеш. Аз слагам дафинов лист, много му подхожда, червен пипер, сол, магданоз също много върви, можеш да сложиш лук и чесън, аз не обичам и не слагам.

Общи условия

Активация на акаунт