Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Търся рецепта за мъфини със сладко от вишни/ягоди/портокалови корички. Имам няколко,които правя (не със сладко) и все ми се струват сухички,та след печенето ги хапваме със сладко.  Thinking Сега ми се иска да опитам други рецепти,но има толкова много,че не знам коя да пробвам.  Crazy

Боровинкови мъфини, като вместо боровинковата смес използваш сладко.

# 556
Момичета, помощ!
Имаме повод скоро и искам да направя торта с по-малък диаметър, но по-висока. Всичките ми тави с рингове и регулиращия ринг са ми 8 см., а ми трябва поне 12 см. Гледах ацетатните ролки, но и те са тесни, а когато нямат опора отстрани се огъват. Някакъв трик?

# 557
Благодаря,сега ще избера кое да тествам.  Hug

_buba_,направи я вита тортата.  Simple Smile

# 558
Използвай хартия за печене, алуминиево фолио, можеш да прегънеш, да стане по-здраво. Може да използваш и готовите алуминеви форми за еднократно печене, просто трябва да изрежеш правоъгълно парче и да го завиеш покрай стените на твоята форма. Правила съм го с  хартия за печене, на две (или три newsm78) сгъната. Peace

Нещо подобно.

# 559
  • Русе
Момичета, помощ!
Имаме повод скоро и искам да направя торта с по-малък диаметър, но по-висока. Всичките ми тави с рингове и регулиращия ринг са ми 8 см., а ми трябва поне 12 см. Гледах ацетатните ролки, но и те са тесни, а когато нямат опора отстрани се огъват. Някакъв трик?

# 560
  • Русе
Търся рецепта за мъфини със сладко от вишни/ягоди/портокалови корички. Имам няколко,които правя (не със сладко) и все ми се струват сухички,та след печенето ги хапваме със сладко.  Thinking Сега ми се иска да опитам други рецепти,но има толкова много,че не знам коя да пробвам.  Crazy

Опитайте тези. Не са със сладко, но гарантирам, че не стават сухи.

# 561
Дали тук трябва да питам не знам, но до утре ми трябва информация, така че направо: купих си бидон за туршия 12-литров и ще правя едни много вкусни хрупкави люти чушки, но не знам колко чушки в кг ще побере това чудо. Подреждам в буркани много прецизно една по една всяка чушка и тук ще е така. Сама трябва да знам с колко чушки да се снабдя. Поне осем кг ми трябват сигурно, а? Благодаря предварително!

# 562
i_peych,нямам шоколад вкъщи,защото го унищожавам много бързо.  Blush Но следващия път като правя ще взема и ще ги пробвам. Мерси!  Hug

# 563
elisfaik, по най-проста аритметика  Simple Smile може да сметнеш колко буркана от тези които си пълнила с чушки се събират в 12 литра и като знаеш колко грама чушки напълват буркан си смяташ колко ти трябват. Ако използваш буркани по 800 мл (тип Омния) - 12 л : 0,8 л = 15 пъти се нанася този буркан да се напълни бидона. Или смяташ с общия литраж на напълнените буркани от една доза (килограми чушки). Ако не съм обяснила ясно казвай да смятаме  Simple Smile

Имам молба  Simple Smile може ли да напишеш рецептата за тези хрупкави чушки.

# 564
Имайте предвид,че бидона няма да се пълни до горе.Вероятно обръч от  клонки вишна или дюля или лозе  и капак  с камък му трябва.Иначе  ще се надигнат   и ще са част от тях на сухо.Приблизително 15 компотени буркана ще събере според мен като обем.

# 565
и последно - в бидона няма да можеш да ги подредиш прецизно, както в буркана  Peace

# 566
  • под тепетата
_buba_, в копирните центрове като подвързват копирани страници, за лице слагат твърда прозрачна пластмаса ( не знам точно как се нарича). Нея можеш да си нарежеш с височина, която те устройва и да я удължиш с тиксо. Прилича на плаките за рентгенови сними - твърда е.

# 567
  • Благоевград
Привет отново  Hug
Решила съм да правя паниран зелен боб и се чудя като гарнитура ли да го сервирам или като основно ястие? С какво друго мога да го комбинирам?

# 568
 пеп-4o , взех от Лидъл замразени зеленчуци с масло.Искам да ги сготвя с ориз. Трябва ли да ги задуша предварително newsm78

# 569
Дайте идеи как да сготвя зелен боб. Яхнии вече правих. Вкъщи никой не го харесва освен ММ, сега пак е купил. Crossing Arms Трябва ми някаква постна рецепта.
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт