Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Ла ви е Бел е най-вероятно. Peace

WaltherP99, на каква цена се продава лятната Орхидея и в какво количество е налична?

# 151
здравейте, не знам дали е уместно точно тук да питам, но търся един парфюм, напомня ми нещо ванилено, медно, адски е женствен и сладникав, леко тежък. ходя по магазините и го търся, но няма намиране, не е диор адикт не е жасмин ноар, не е и том форд , тези навсякъде ми ги предлагат, като обясня какво търся, но не и не..  Cry

На първо четене ми звучи като Ле Парфюм на Ели Сааб bouquet

# 152
Някой да каже две думи за Salvatore Ferragamo Incanto Shine -не обичам сладникави,тежки парфюми?Този става ли за лятото и има ли трайност?Благодаря и хубав ден на всички!

# 153
  • София
Някой да каже две думи за Salvatore Ferragamo Incanto Shine -не обичам сладникави,тежки парфюми?Този става ли за лятото и има ли трайност?Благодаря и хубав ден на всички!
Приятен, младежки, въздушно-цветно-свеж, напълно подходящ за лято. Трайност средна, но зависи и от кожата.

# 154
# 155
Бях в Италия за 2 седмици и между плътната програма с набелязани музеи , катедрали,площади успях да посетя Бутика на Диор(той също беше в програмата).Направих проба на 5 ексклузива ,взех и блотери за да ги пробвам след няколко дни.Това става във Флоренция .Преди бутика купувам в движение кожена дамска чанта, (защото ми трябваше точно такава)с много отделения вътре.Взимам блотерите и ги подреждам всеки отделно в новата чанта и да ме няма.Прибрах се в БГ след около 5 дни  и вадя блотерите да им се насладя,да ама не.Тази естествена кожа как мирише ,е не е истина.Всички блотери миришат върло на кожена чанта,ни помен от парфюм.Единствено усещам FEVE DELICIEUSE,по принцип не ми хареса на разносването,сладни едно такова,сега обаче кожата му е дала малко характер .От всичко видяно  ми допадна New Look 1947(изкл.Грис Монтен той е несравним)Oud ispahan,Ambre Nuit,La Colle Noire са останалите,е нищо друго освен на луксозна естеств. кожа не се улявя.Прецаках си пробите.Нищо съществено  не мога да споделя по въпроса.(не ,че много умея да описвам ,но поне щях да сравня с нещо) bouquet

# 156
  • София
Единствено усещам FEVE DELICIEUSE,по принцип не ми хареса на разносването,сладни едно такова,сега обаче кожата му е дала малко характер .От всичко видяно  ми допадна New Look 1947(изкл.Грис Монтен той е несравним)Oud ispahan,Ambre Nuit,La Colle Noire са останалите,е нищо друго освен на луксозна естеств. кожа не се улявя.Прецаках си пробите.Нищо съществено  не мога да споделя по въпроса.(не ,че много умея да описвам ,но поне щях да сравня с нещо) bouquet

Gris Montaigne   Heart Eyes  - изключителен парфюм, завладяващ, богат, изискан, много го обичам.Прекрасен е когато има и лек полъх или вятър, такъв парфюмен облак ме обгръща, че удоволствието от носенето ми се увеличава стократно  Heart Eyes.
Аз имам виал с Fève Délicieuse и не бих го описала само като едно сладко такова, прощавай!Парфюмът е жесток, но трябва да се носи в много по-хладно време, за да се разкрие цялата му красота.Доскоро не харесвах гурмета, но този и Gourmand Coquin Guerlain  са в списъка ми с желания на първите две места от секция Гурме.
New Look 1947 , от който също имам виал, ми беше препоръчан от консултанта в Сефора след като си поговорихме за това какво харесвам.Носила съм го два пъти, много ми харесва, защото е много женствен, много нежен, но си мисля, че също ще му е топло сега.Бих го придобила с удоволствие.

Като бях в Париж всяка вечер в хотела се прибирах с блотери и виали, като блотерите подреждах на нощното шкафче.Вечер като си легнех и се обърна към нощното шкафче, изпадах в парфюмна нирвана, защото смесицата от аромати ме опияняваше приятно.На третият ден като се прибрахме вечерта и камериерката смесила всичките блотери и ги натрупала един върху друг  Joy - явно и беше писнало да ги мести,за да бърше.Дори и натрупани на куп всички те бяха един прекрасен ароматизатор за стая  Heart Eyes.

# 157
След ревюто на Бижу Егра е изчерпана в Енцо  Mr. Green

# 158
  • Бургас
Нели, пробвай и Шармс, за мен е най-добрия от линията  Hug http://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Incanto-Charms-653.html

# 159
  • Варна
kabo6ar, за следващия път си приготви тефтерче, между страниците на което да слагаш блотерите и след това поставено в пличке, прилежно запечатано, за да не изветряват и да не излиза и милиграмче от чудодейните аромати  Joy.

Nishane не е единствената турска компания.Имат СТРАХОТНИ неща , от които Pasion Choco.
Цените обаче не са ниски.Pasion Choco е 160 евро 50мл , но имат и 210 евро 50-ци.
Интересно ми е дали в Турция са по-евтини.

Мисля, че цените им са унифицирани за всички държави.
От няколко месеца има и официален представител за България http://elmarparfum.bg/, където може да се поръчат и мостри, а доста често по празници се правят и промоции. (надявам се, че не звучи като реклама)
Иначе няма как да не споделя, че имах щастието да присъствам на Фестивала на модата и красотата Варна 2016, където бяха официално представени (и раздавани безплатни мостри разбира се  Crazy), като освен 16-те основни аромата успях да тествам и новите Hundred Silent Ways Nishane и Fan Your Flames , които за мен може би са най-доброто от цялата серия. Като всяка парфюмна линия има аромати, които определено не бих могла да нося, като силно подправковия Spice Bazaar, а наскоро бях споделила мнения за летните им аромати, които определено са добри попадения - Boszporusz, Wulong Cha и един любимец Ambra Calabria.

Някой знае ли от къде могат да се поръчат семпъли на Bond N9 и да достигнат до България все пак?

Angel muse е страхотен лешник, потопен в шоколад на фона на класическия Ангел, но ако не харесам нещо друго, бих го придобила на есен. Спомням си преди няколко теми Angel беше в списъка на най-нетърпими парфюми и това много ме изненада, омръзнал - може би да, но за мен си остава едно от най-добрите гурмета през последната десетилетка. Не го нося разбира се, но няма да забравя емоцията, която усетих след като за първи път го тествах.  Wink

# 160
След ревюто на Бижу Егра е изчерпана в Енцо  Mr. Green

Няма лошо, само да не вземат сега да вдигнат и цената.
На Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Orchidée Vanille цената е скочила с цели 50 лева.
Вярно, по-евтино от Бюти зоната, но все пак... Twisted Evil

# 161
Уолтър, давай други ниш турски фирми да ги разгледам.

А защо правят копия на парфюми, това не проумявам в концепцията на Расаси. Това не е ли кражба на идея и пр. Формулата на парфюма не принадлежи ли на съответната фирма (изобщо не искам да обидя хората фенове на Расаси ароматите, опитвам се да получа информация, не го приемайте лично). Това не е ли все едно, давам произволен пример, Papillon Artisan Perfumes да направят копие на някой  успешен YSL, за да си набавят публика? Аз съм чела някъде, че така се учат парфюмерите - копирайки известни парфюми, но все пак? А и в концепцията на повечето ниш и инди фирми е да направят нещо интересно и напълно различно от мейнстриима, смело и неползвано до сега?

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 13:56 от Zozina

# 162
  • на село

tamar, физически магазин за пазаруване на Ив Роше са магазините на марката http://www.nationaldistributors.bg/view.php?page=3&lang=bg  Peace.

Има ги в Ивис.

# 163
  • Бургас

Angel muse е страхотен лешник, потопен в шоколад на фона на класическия Ангел, но ако не харесам нещо друго, бих го придобила на есен. Спомням си преди няколко теми Angel беше в списъка на най-нетърпими парфюми и това много ме изненада, омръзнал - може би да, но за мен си остава едно от най-добрите гурмета през последната десетилетка. Не го нося разбира се, но няма да забравя емоцията, която усетих след като за първи път го тествах.  Wink
да не кажем четвърт век  Peace
Иначе аз пробвах Мус-а преди месец и ми хареса, докато класическия Ангел за мен е неносим  Rolling Eyes

# 164

Nishane не е единствената турска компания.Имат СТРАХОТНИ неща , от които Pasion Choco.
Цените обаче не са ниски.Pasion Choco е 160 евро 50мл , но имат и 210 евро 50-ци.
Интересно ми е дали в Турция са по-евтини.

И на мен ми стана любопитно. Мога да проверя, когато имам път натам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт