Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Искам да ви споделя за един парфюм, който получих като допълнение при една размяна и който се оказа истинско откритие - Egra Rasasi. Парфюмът е абсолютно и по-доброто копие на NR for her. За разлика от двата NR, едт и едп, които при мен прoсто никакви ги няма и час след нанасянето изобщо не ги усещах, този е доста плътен и присъствен, много по-траен и за мен много по-хубав. През годините имах първо Lovely, пoсле NR edp и edt, и някак липсата на усещане за аромата ме раздели с тях набързо. Подозирам обаче, че тези 100 мл Egra ще си останат мои до самия край нa съдържанието.  Grinning Ароматът е напълно идентичен с NR, с една идея, ама просто микрон повече сладост, или ми се струва така, защото е по-плътен от оригинала. Нямам представа колко часа е трайността му, защото днес го нося за първи път, но от 6 сутринта до сега е осезаемо с мен. Горещо препоръчвам на всички, които харесват NR for her!
А това не значи ли , че Rasasi е арабска имитационна парфюмерия? Аз понеже не съм наясно с тях и затова питам, предвид факта, че са точни копия на този или онзи парфюм. На принципа на Рефан ли са?
Не знам каква са, но доста техни неща по аромат са аналог на бестселъри. Имат и откровени боклучави бълвочи, обаче.

# 136
Ако става дума за този парфюм
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Elixir-des-Merveilles-3168.html
той е излязъл 2006.
Никога не съм вярвала на сайтове за проверка на каквито и да било кодове на парфюми.

Да, зная, че е от 2006, както и да е, възможно е да е грешка на сайта за проверка, защото си ми изглежда добре като опаковка, шише и аромата е същият.

От мострите в момента пробвах Chanel No.19 и Chanel Chance Eau Fraiche, но още са пресни впечатленията
Утре следват Dior Les Escales de Dior Escale a Portofino и Annick Goutal Ninfeo Mio.

След това още Simple Smile
Аз съм сигурна, че е грешка.  Освен ако от сайта за проверка не са ясновидствали още през 1979 година, че мосю Елена ще измисли еликсира. Шегичка. Hug

# 137
Рекламират ново попълнение към колекцията на Van Cleef & Arpels (Collection Extraordinaire) -  "Moonlight Patchouli". Иска ми се много да го пробвам. Някой ако го е мяркал някъде да споделя Laughing
Шишето е черно като Ambre Imperial:
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Moonlight-Pa … chouli-38374.html

# 138
Има го отдавна, поне от два месеца в БЗ София Мол. Страшно ми харесва, писала съм за него. Heart Eyes

# 139
  • София
Разкажете повече за Angel Muse..  Praynig
vmarinska, като за теб е и според мен ще ти хареса. Аз пръснах леко на ръка и остана там до вечерния душ, при това осезаемо.
Хубав парфюм. Ангелите не са мои, въпреки това мога да го оценя.
Повече, само от едно пръс, не мога да кажа, за да не те подвеждам. Гурме е, определено.

Да, аз го тествах днес само на блотер, че първоначалното ми впечатление от капачката беше поредната разновидност на Живота е хубав.Сладко, много сладко, същевременно обаче някак по-носимо и по-младежко - може би е търсено харесване сред младите момичета.Имам възможността да се срещам и да общувам с млади хора /студенти/ и наистина всички носят подобни парфюми, аз дори не мога да ги различа.И бутилчицата е някаква такава мадамска, коконеста.

tamar, физически магазин за пазаруване на Ив Роше са магазините на марката http://www.nationaldistributors.bg/view.php?page=3&lang=bg  Peace.

# 140
Рекламират ново попълнение към колекцията на Van Cleef & Arpels (Collection Extraordinaire) -  "Moonlight Patchouli". Иска ми се много да го пробвам. Някой ако го е мяркал някъде да споделя Laughing
И аз го харесах. Има го в асортимента на Дъглас.

# 141
Има го отдавна, поне от два месеца в БЗ София Мол. Страшно ми харесва, писала съм за него. Heart Eyes
При нас ей сега го рекламират, трябва да проверя дали е зареден.

# 142
  • София
Привет и от мен в новата тема  Hug
Не съм особен фен на комплектите и тн, но признавам някои не звучат зле - да кажем парфюм+афтършейв+део стик на хубава марка, звучи отлично за всеки мъж  Simple Smile
Но аз така и не се сдобих с такива екстри през годините - тук там някой друг афтършейв или душгел, но нищо повече или специфично. Понякога си мисля, че може бих могъл да бъда далеч по-класен в избора си, като се спра на една марка и ползвам пълната й гама от продукти като да кажем Акуа ди Парма и толкова..., но после се сещам, че за мен парфюмите са забава, приключение и продължавам с поредната щура и необмислена поръчка  Laughing

Ето, имам сега душ-гел на Jean Paul Gaultier - Ultra Male  - сещам се рядко да го ползвам, дори когато ползвам парфюма, та за мен по-скоро не си заслужава инвестицията в по-скъпи душ-гелове.
Колкто до парфюмирани стикове - там работата е друга - мисля, че си заслужава, имал съм, макар скоро да не съм купувал, но ако трябва да избера съпътстващ продукт, то това би бил именно део-стик.

В този ред на мисли, благодарение на kovatcheva, открих уникално мляко за тяло с фантастичен аромат, който би допълнил всеки свеж парфюм без никакви проблеми, особено, ако е застъпена нотката на нероли  Heart Eyes Става въпрос за Yves Rocher - Almond Orange Blossom Body Lotion
Скрит текст:

Това мляко перфектно заспива с всеки парфюм, базиран на нероли или подобен тип подчертана цитрусова идея, като да кажем Том Форд Нероли Портофино, Ферари Брайт Нероли или пък Акуа ди Парма от линията BLU MEDITERRANEO и тн и тн.
Хубави допълващи продукти могат да изкочат от всякъде, за това и за мен не е оправдана цената, която искат имиджовите марки.

Бижy - беше ми изключително интересно и приятно едновременно, да прочета днес, че ти допада дамския Rasasi Egra  Grinning И то в момент, когато нося мъжкия вариант на Rasasi Egra  Laughing
Държа да отбележа, че късния следобяд към 17,40 една колежка се прибилижи до мен да й покажа адрес някакъв, като бях веднага отбелязан, че съм с много хубав парфюм  Sunglasses Не очаквах, че Rasasi Egra излъчва добре в този късен час от деня, но ето - може би трайността и шлейфа на парфюмите ни са по-добри отколкото си мислим  Wink

Колкото до Айгнер ууд1 - браво на densi за идеята да го опише във блога си  Party
Не го очаквах, но така изненанада е още по-приятна. Наистина прекрасен парфюм Crazy

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 23:17 от Deetron

# 143
Леле, вчера Ковачева ми демонстрира точно този лосион и казвайки и, че ненавиждам бадеми и мразя явно нероли това се доказа моментално! Mr. Green

# 144
  • Бургас
А това не значи ли , че Rasasi е арабска имитационна парфюмерия? Аз понеже не съм наясно с тях и затова питам, предвид факта, че са точни копия на този или онзи парфюм. На принципа на Рефан ли са?
Расаси изобщо не са арабска имитационна парфюмерия и не са на принципа на Рефан.
Имат много богат асортимент, който включва аромати с различна концентрация и различно качество. Някои са доста посредствени и не са нещо особено, други са с много по-добро съотношение качество/цена спрямо повечето от западните, а трети са съвсем луксозни.
Линиите им са общо взето две - едните са типично арабски аромати, а другите са пригодени за западния вкус. Именно сред тях обикновено могат да се намерят много близки до дизайнерските. Мисля, че са направени точно с тази цел - да навлязат по-масово на нашите пазари и да се харесат от повече хора тук. Знаете, че типичните арабски аромати, макар и модерни през последните години, са доста специфични и трудносмилаеми от повечето потребители.
За мен лично марката предлага много добри попадения, особено като се има впредвид съотношението качество/цена. Пробвала съм и ползвам доста техни неща. Мъжките им предложения са по-впечатляващи. Между другото, повечето им дамски парфюми с арабско звучене са си чист унисекс за нашия вкус.

Almond Orange Blossom Body Lotion и аз го имам и много ми допада. Ползвам го, както е описал  Deetron Mr. Green Това важи и за останалите ми лосиони - повечето си ги деля на категории, знам с кой парфюм ще ми паснат и така решавам какво да сложа. 

Angel Muse дали е зареден в Бюти Зоун? Утре може би ще проверя. И аз го гледам известно време он-лайн, но чакам първо да го пробвам. Прекалено е скъп за покупка на сляпо, а и не съм сигурна, че ще се влюбя в него  Rolling Eyes

# 145
  • София

Zozina - фен съм на Расаси и като цяло на арабската парфюмерия, съответно менинето ми за Расаси е, че в някои свои парфюми се стремят да задоволят търсенето на световни хитове спрямо техните виждения, в други пък имат напълно нови свои идеи.
KDS много хубаво го е описала  Simple Smile
Много мога да пиша, но не искам да досаждам излишно.

# 146
Момичета, моля някой да сподели мнение за този парфюм, ако го познава, че... май го искам!  Crazy http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-Oud-Assoluto-18964.html

# 147
Ясно, те са си арабски бранд. Понеже ви чета, че са точни копия на дадени парфюми и се зачудих каква е концепцията им. Наскоро четох за първата и единствена (за сега) турска ниш компания и разглеждах какви са предложенията им, та ми стана интересно и за Расаси.
http://twistedlily.com/product-category/brands/nishane-istanbul/

# 148
WaltherP99  Hug
Страшно ти благодаря за ревюто. Толкова съм се хайпнала за тази Орхидея, че ако до десетина дни не дойде до Франция, сигурно ще я купя на сляпо, което не съм правила от 2013-а  Laughing
В Soleil Blanc мен ме отблъсна силно изразеният кокос - усеща ли се тук доминиращ кокос? Иначе търся нещо плажно-тропическо от доста време, а и последният Килиън ми идва доста тих, акватичен и абстрактен. Orchid Soleil е последната ми надежда за тази година  Mr. Green

Orchid Soleil e много нов-в Щатите официално се продава от около няма и 2 седмици-в бутиците,в Сефора (от няколко дни) и...още едно място,което забравих.Още го няма никъде другаде.Не знам кога ще дойде в Европа.
Поне при мен се усеща кестена и сметаната.Кокос...може би,но леко.Не ме разбирай грешно-Orchid Soleil не е ...как да кажа-концентрирана версия на Soleil Blanc , а по-скоро както аз си представях,че ще бъде Soleil Blanc.
Очаквам Orchid Soleil да бъде носен от доста мъже,въпреки,че се води само за жени-не колкото Black Orchid , но все пак.
Някой хора не обичат свой любим парфюм да го усещат върху срещуположния пол-само казвам.
П.П.
Ако те интересуват парфюмни курсове във Франция ще ти пиша ЛС-едва ли ще е интересно за останалите в темата.

И така тръгвам аз със списъка с вашите предложения за Дъглас и какво? ...Mancera, Chanel? - не! А Escale a

.....
Получих си Еликсира, проверих кода и кофти резултати, произведен 1979...

От сайта ми отговориха:

Цитат
Имайте предвид, че сайтовете за проверка на бач кодове не са официални сайтове и информацията в тях не е винаги актуализирана и правилна. Производителите след известен период от време използват същите бач кодове. Продуктът, който сте получили, със сигурност не е произведен през 1979 год.  Ние работим единствено със сертифицирани доставчици на съответните марки.

1.Mancera няма официално в Бг,което е странно , защото Фарена са официален вносител на Montale Paris , и като такъв имат право да продават Mancera проблем.Montale Paris реално притежава , ако не се лъжа ... около 80% от Mancera.
2.Правилно са ти казали-много марки през 10 години използват същите кодове т.е. понякога не можеш да разбереш дали един парфюм е произведен 1996,2006 или 2016-та.Говоря теоретично-нямам никаква идея за парфюма,за който говориш-с малко изключения не харесвам Hermes .

Не-НИЩО общо с Рефан нямат.Това си е компания на 27 години.Да имат копия на известни парфюми,но имат и супер много собствени парфюми,голяма част от които ги няма в базата на Фрагрантика.
По една случайност знам от къде зареждат голяма част от нещата си Рефан .Почти всички подобни фирми в Бг ,или не зареждат от 4-5 големи арабски търговци.

Расаси изобщо не са арабска имитационна парфюмерия и не са на принципа на Рефан.
Имат много богат асортимент, който включва аромати с различна концентрация и различно качество. Някои са доста посредствени и не са нещо особено, други са с много по-добро съотношение качество/цена спрямо повечето от западните, а трети са съвсем луксозни.
Линиите им са общо взето две - едните са типично арабски аромати, а другите са пригодени за западния вкус

Peace

Линиите обаче са доста повече от 2 , като имат и Rasasi Attar Al Boruzz серия , което е по-скъпа от 70% от нишовите парфюми.50мл за около 300 лева.
Интересното което се забелязва като тренд в компании като Rasasi , Afnan , Al Haramain , Lattafa и други , е освен собствени парфюми , копия да известни дизайнерски и нишови аромати , започнаха да правят и собствени варианти на последните ,които са подобни на оригиналите,но целенасочено нещо е променено в тях , и реално са като фланкъри на известните аромати.Примерно от пирамидата махат нещо и добавят друго,или примерно го правят по-сладък,по цитрусов и т.н.

Наскоро четох за първата и единствена (за сега) турска ниш компания и разглеждах какви са предложенията им, та ми стана интересно и за Расаси.
http://twistedlily.com/product-category/brands/nishane-istanbul/

Nishane не е единствената турска компания.Имат СТРАХОТНИ неща , от които Pasion Choco.
Цените обаче не са ниски.Pasion Choco е 160 евро 50мл , но имат и 210 евро 50-ци.
Интересно ми е дали в Турция са по-евтини.

Други нови неща,които пробвах:

1. Aventus for Her

Aventus ДНК си я има , но не са близки.В началото имаме много хубав бергамот , цитрус и доста приятно плодово усещане,което не идва от ананаса , за разлика от мъжкия вариант,а от зелената ябълка.
В базата имаме също праскова , пачули,лека ефирна роза и поне при мен изявен касис , който придава и плодово,но и леко стипциво усещане на базата,като не на последно място имаме и дървесни елементи.
Определено приятно изненадан съм от Aventus for Her . Не-не е по-хубав от Aventus , но на мен ми допадна.Като трайност около 4 часа , но сиажа в първия час-час и половина е МНОГО добър!
За някои началото ще е много силно!
Макар и да клони повече към женски парфюма може без никакъв проблем да се носи и от мъже.30,75 бутилки,както  и 250 и 500мл декантери са моментните варианти.

Визия 9/10
Трайност и сиаж 6.5-7/10
Цена 4/10 Toва е оценка на цената в Щатите,където Creed са доста скъпи.
Желание да си го купя 8.5/10

Утре още нови за мен неща ще опиша.Парфюм до преди малко

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 02:40 от WaltherP99

# 149
здравейте, не знам дали е уместно точно тук да питам, но търся един парфюм, напомня ми нещо ванилено, медно, адски е женствен и сладникав, леко тежък. ходя по магазините и го търся, но няма намиране, не е диор адикт не е жасмин ноар, не е и том форд , тези навсякъде ми ги предлагат, като обясня какво търся, но не и не..  Cry

Общи условия

Активация на акаунт