Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
... А най-голямо попадение ми беше първият Жадор, който си купих през 2001 година-комплектът се състоеше от парфюм, лосион и страхотен клъч в бежов цвят с дискретен надпис Диор. Още го пазя и си го нося.

И аз също още си пазя и ползвам клъча.  Embarassed  Grinning Страхотно съм изненадана, че не съм единствена.  Mr. Green
За първи път срещам човек с въпросния клъч Wink

# 121
А този Aigner N°1 Oud , който Денси така хубаво е описала в блога дали го има по магазините за тест newsm78  Simple Smile

# 122
  • София
Разкажете повече за Angel Muse..  Praynig
vmarinska, като за теб е и според мен ще ти хареса. Аз пръснах леко на ръка и остана там до вечерния душ, при това осезаемо.
Хубав парфюм. Ангелите не са мои, въпреки това мога да го оценя.
Повече, само от едно пръс, не мога да кажа, за да не те подвеждам. Гурме е, определено. Всъщност, снощи вадих бутилката с Коромандел.... и ми изникна някаква връзка между двата, може би пачулито. Сега някой да не реши, че си приличат! Не! Просто някаква далечна асоциация между двата.

# 123
  • София
А този Aigner N°1 Oud , който Денси така хубаво е описала в блога дали го има по магазините за тест newsm78  Simple Smile

Явно си пропуснала едно друго описание на този аромат, което kovatcheva   беше направила в темата:
"И накрая да споделя за един аромат, в който съм влюбена от няколко дни, който придобих абсолютно на сляпо, по препоръка на парфюмен приятел, на когото имам доверие, и за който съм му много, много благодарна. Става дума за http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Aigner-N-1-Oud-27595.html Да уточня, че съм почитател на парфюмите на Айгнер, най-вече на мъжките, но и сред женските имам два любими парфюма. И не съм почитател на мощните, медицински удове, тип Монтал или Килиан, а комбинацията от уд и роза ме побърква  Дълго време се дърпах да го пробвам, точно заради плашещата пирамида, на която удът и розата са на челно място. Доволна съм, че се престраших и му дадох шанс на този парфюм, защото е много, много мой. Много дървесен, много мек и премерен уд, тип М7, но без пачулито и хубавата мандарина. Тук е удът е в друга вариация, като отново е много секси, съчетал умело много фини кожени нотки, кисели шафранови отбясъци, пикантен кардамон и канела, но в много малко количество, точно колкото да даде пикантност и завършеност, да го направи благ и уверен. Удовите нотки са разпознаваеми, дървото е леко опушено, като тляло в камина, с красиви смоли наоколо. Получил се е един невероятен дървесно-подправков и уд представител, с красиви розови отблясъци Много топъл, много упойващ, много удобен. Налягат ме едни мисли за камини, пращящи дървета, ароматен коняк и ... още нещо  Мирише просто на мъж без възраст, който винаги е на ниво. При мъжа ми излизат повече кожените нотки, върху мен се показва повече канелата, върху него е по-пикантен, моята кожа го затопля, прави го по-мек и правя дървото сладко. И на двамата ни стои различно, но божествено и ще си го изпръскаме с най-голямо удоволствие. Не е от най-шлейфовите парфюми и трябва да се подновява на четири пет часа, но за времето, през което го усещам се държи много добре. Препоръчвам го за проба задължително на РумиК и goddes От няколко дни съм само с него и ми е едно парфюмно спокойно и щастливо и нямам нужда от други парфюми  Mr. Green " .
Винаги успява да вдъхновява за тест kovatcheva    bouquet  и аз го тествах в Дъглас, имаше го, но аз и по този уд не си паднах и се радвам,че мога да пробвам без да поръчвам на сляпо.

# 124
Има го навсякъде, но е мъжки и е на мъжките рафтове. Парфюма е наистина невероятно добър за цената си и в класа си. Не отстъпва по нищо на много известни, по-трудно отриваеми и много скъпи аромати с уд. Няма нищо общо с Мотанлските удове обаче. Абсолютно нищо. Peace
Deetron ни запали по него, после и Ковачева и аз много им благодаря! Heart Eyes Hug bouquet

Ковачева, много те обичам и много ми липсваш, като си далеч! Вчера беше разкош!Пак!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug bouquet bouquet bouquet bouquet

# 125
Нищо не съм пропуснала WinkАма не мога и да запомня всичко писано в темата. Намерих снощи описанията с търсачката Simple Smile. Рядко харесвам уд , но този щом е наличен ще го пробвам.  Някои подправкови ноти ме притесняват. Цената му е добра наистина.  Благодаря ви.    bouquet

Щом е на мъжкия рафт още по-добре , напоследък и там съм налазила Party

# 126
  • София
И пак да спомена kovatcheva за доброто и описание на ето този аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Mandarine-Citron-C-dre-37852.html.Миналата седмица го купих,че бях в Сердика.Изключително съчетание на мандарина, лимон и кедър, което наистина действа енергизиращо, тонизиращо, освежаващо и зареждащо в топлото и задушно време навън.Срещу скромната сума от 14,90 лв за 100 мл се зареждаш с прохлада, енергия и свежест за доста повече време, отколкото с много други далеч по-скъпи аромати.
От същата серия много добър аромат е и http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Fleur-d-Oranger-L … -Grain-37854.html.

# 127
А, най после са дошли тези неща на Роше и в България. Време беше.

# 128
Парфюмите на Ив Роше в кой физически магазин да потърся?Благодаря предварително  bouquet

# 129
  • Франция
Дами, като сте на вълна удове и Ив Роше, да ви предложа да пробвате и новият им Rose Oud. Привлече ми вниманието заради авторката си Аник Менардо и на блотер е много приятен, мек и кадифен, вкусен меланж на роза и уд. Блотерът ми ухае тука на бюрото вече втори ден, но на кожата си не съм пробвала  Simple Smile

# 130
Разкажете повече за Angel Muse..  Praynig

И аз се интересувам силно от него. bouquet

# 131
  • Варна
Денси, благодаря за темата!

Да се отчета относно цитрусовите парфюми. Чудесни сте, такъв брейнсторминг не очаквах! Hug

И така тръгвам аз със списъка с вашите предложения за Дъглас и какво? Annick Goutal, Mancera, Chanel? - не! А Escale a Portofino Christian Dior? Не този го нямаме също!

Отново пробвах Elixir des Merveilles на кожа и излязохме навън да пием кафе, и изненада на топлото изобщо не беше силен, както очаквах след предните проби, а един присъствен и приятелски цитрус, нашепващ купи ме, купи ме. Какво да направя върнах се и попитах за цената - 270 и ... лева! Спрях емоционалната си покупка, веднага направих поръчка и като добавка с повечето мостри от препоръчаните ми.

Сега остава да пристигнат, след това ще споделя и дано не са менте, за пръв път поръчвам от Enzo.
...

Получих си Еликсира, проверих кода и кофти резултати, произведен 1979...

От сайта ми отговориха:

Цитат
Имайте предвид, че сайтовете за проверка на бач кодове не са официални сайтове и информацията в тях не е винаги актуализирана и правилна. Производителите след известен период от време използват същите бач кодове. Продуктът, който сте получили, със сигурност не е произведен през 1979 год.  Ние работим единствено със сертифицирани доставчици на съответните марки.

# 132
Ако става дума за този парфюм
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Elixir-des-Merveilles-3168.html
той е излязъл 2006.
Никога не съм вярвала на сайтове за проверка на каквито и да било кодове на парфюми.

# 133
  • Варна
Ако става дума за този парфюм
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Elixir-des-Merveilles-3168.html
той е излязъл 2006.
Никога не съм вярвала на сайтове за проверка на каквито и да било кодове на парфюми.

Да, зная, че е от 2006, както и да е, възможно е да е грешка на сайта за проверка, защото си ми изглежда добре като опаковка, шише и аромата е същият.

От мострите в момента пробвах Chanel No.19 и Chanel Chance Eau Fraiche, но още са пресни впечатленията
Утре следват Dior Les Escales de Dior Escale a Portofino и Annick Goutal Ninfeo Mio.

След това още Simple Smile

# 134
Искам да ви споделя за един парфюм, който получих като допълнение при една размяна и който се оказа истинско откритие - Egra Rasasi. Парфюмът е абсолютно и по-доброто копие на NR for her. За разлика от двата NR, едт и едп, които при мен прoсто никакви ги няма и час след нанасянето изобщо не ги усещах, този е доста плътен и присъствен, много по-траен и за мен много по-хубав. През годините имах първо Lovely, пoсле NR edp и edt, и някак липсата на усещане за аромата ме раздели с тях набързо. Подозирам обаче, че тези 100 мл Egra ще си останат мои до самия край нa съдържанието.  Grinning Ароматът е напълно идентичен с NR, с една идея, ама просто микрон повече сладост, или ми се струва така, защото е по-плътен от оригинала. Нямам представа колко часа е трайността му, защото днес го нося за първи път, но от 6 сутринта до сега е осезаемо с мен. Горещо препоръчвам на всички, които харесват NR for her!
А това не значи ли , че Rasasi е арабска имитационна парфюмерия? Аз понеже не съм наясно с тях и затова питам, предвид факта, че са точни копия на този или онзи парфюм. На принципа на Рефан ли са?

А що се отнася до Angel Muse, за мен е много приятна и по-лесна за носене версия на Angel, но това не значи, че е по-ефирна версия - напротив, с характер си е. Направена е от млад парфюмер (Quentin Bisch), който е известен с това, че доста експериментира със съставките и вкарва много нови нотки. Аз харесвам едно негово творение, за което съм писала и друг път, за Etat Libre d’Orange - "La Fin du Monde", там има една много характерна нотка на пуканки. В случая с Angel Muse, шоколадовата нотка е заменена с лешник, но не е и Нутела, както очаквах, всичко е премерено...той твърди, че е добавил и ветивер за малко мъжествено излъчване, но аз не го усещам. За мен това е много изпипан парфюм и по-модерна версия на Angel.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 18:54 от Zozina

Общи условия

Активация на акаунт