Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Истанбул
Скрит текст:

Nishane не е единствената турска компания.Имат СТРАХОТНИ неща , от които Pasion Choco.
Цените обаче не са ниски.Pasion Choco е 160 евро 50мл , но имат и 210 евро 50-ци.
Интересно ми е дали в Турция са по-евтини.

Нишане-от фарси ,означава следа ,белег и лека заигравка с ниш.Фирмата е дело на Мурат Катран и Мерт Гюзел.На изложението в Милано през 2015 Esxence бяха откритие и събитие на форума.

И на мен ми стана любопитно. Мога да проверя, когато имам път натам  Peace

Цяла вечност не съм се разписвала тук, но понеже в коментарите се е появил бранд, за който имам 100% достоверна информация и познания, си позволявам само да кажа, че това е първия за Турция нишов бранд - няма друг  Peace  Цените за целия свят са фиксирани и не са по-евтини в Турция, а ако някой се интересува за повече подробности, с удоволствие ще му отговоря на ЛС  Simple Smile
И аз това знам, че няма друг. Според мен ако имаш подробна информация можеш да я споделиш и тук, защото все пак става въпрос за парфюми и абсолютно е свързано с форума,  няма да пишеш какви пердета си си купила за спалнята Laughing, така, че пиши - ще е интересно. Да не говорим, че има хора които само четат или такива, които не ползват езици и за тях форума е може би място, където информацията е синтезирана и не се налага да ровичкат и да търсят и да се пънат да превеждат.

И на мен би ми било интересно да науча подробности за тези аромати.  Peace
Нишане-от фарси ,означава следа ,белег и лека заигравка с ниш.Фирмата е дело на Мурат Катран и Мерт Гюзел.На изложението в Милано през 2015 Esxence бяха откритие и събитие на форума.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 10:44 от bubanka

# 196
Преди време помолих тук за помощ и получих такава. По Ваш съвет препоръчах на един възрастен приятел и му купихме 3 парфюма за подарък. Единият подарък вече е връчен и ефекта надминал очакванията. Това бе Салвадор Дали за братовчедката. Та искам още веднъж да благодаря, защото зарадвахме двама болни! Моя стар приятел и братовчедката му.

# 197

[/quote]
Да и аз четох за тях двамата, че са си предприемачи - единият издавал рекламни списания за кафенета и хотели, а другият имал фирма за метали и понеже много пътували и били и двамата фенове на ниш парфюмерията, та решили да си направят истанбулска такава...тъй като нямало турска ниш компания. Действието се развива през 2010. Ароматите били изцяло вдъхновени от миризмите на Истанбул. Cool Laughing

# 198
  • София

И аз това знам, че няма друг. Според мен ако имаш подробна информация можеш да я споделиш и тук, защото все пак става въпрос за парфюми и абсолютно е свързано с форума,  няма да пишеш какви пердета си си купила за спалнята Laughing, така, че пиши - ще е интересно. Да не говорим, че има хора които само четат или такива, които не ползват езици и за тях форума е може би място, където информацията е синтезирана и не се налага да ровичкат и да търсят и да се пънат да превеждат.

Хаха, това с пердетата ме развесели Grinning Много момичета от тук ме познават /и лично/ ,  когато бях новак преди много години и търсех съвети  Hug ,  след това поради ред причини спрях да пиша, не че съм била много активна по принцип,  но тръпката по форума си ми остана, независимо че поглеждам рядко...
А конкретно за NISHANE мога да говоря много, защото познавам всичките аромати. Като история мога да разкажа, че бранда е създаден през 2012г. Следват много проучвания, анализи и т.н. Креативните директори са Мурат Катран и Мерт Гюзел /които познавам лично/,  а официалната премиера на бранда беше  на международното изложение за нови открития в областта на ниш парфюмерията ESXENCE 2015 Milano.  Всички аромати са дело на парфюмериста Jorge Lee (колумбиец с британско гражданство,  работил за Quest и Givaudan), с изключение на Munegu, който е разработен от Sylvian Cara.
В световния парфюмен обзор за 2015г. New York Times класира бранда в топ 5 на нишовите парфюмни къщи.
PASION CHOCO бе отличен в топ 10 на най-добрите зимни аромати, а MUNEGU си спечели заслужен приз в топ 25 на най-добрите парфюми за годината!
Концентрацията на парфюмни масла конкретно при екстракт парфюмите стандартно е от 25 до 30% . При NISHANE тя надвишава многократно 30-те процента Peace
В нета има достатъчно коментари за повечето от ароматите от известни чуждестранни блогъри..За съжаление българските явно не проявяват интерес като чуят, че бранда е  Турски, което е доста странно , но разни хора , разни идеали....
Лично за себе си мога да кажа, че след една година всеки един аромат ме изненадва с нови усещания и възприятия. Естествено, че не бих и не нося  всичките,  но това не ми пречи да откривам красотата им, просто защото се научих с времето да се опитвам да "разбирам" какво иска да каже всеки един от тях...
Принципно ароматите са унисекс, но има четири от тях , които са типично дамски и те са ROSA TURCA, VIOLA, TUBEROZA и PASION CHOCO, макар че последния ме изуми как стои на мъж Simple Smile Черешката  на тортата е AFRIKA OLIFANT - умопомрачителен, много красив и много противоречив аромат, накратко казано не е за хора /и най-вече дами/  със слаби сърца Simple Smile
А последните два аромата, които бяха представени тази година на ESXENCE 2016 са неотразими - мое лично мнение!
И за да не ставам досадна и с уговорката, която всички знаем, че възприятията са силно субективни, все пак ниш парфюмите са "друга бира "
За някои са изкуство, за други прекалено скъпи и екстравагантни, за трети - порив да се докоснат до един  свят, който рисува картини и разказва истории.

# 199
jully m, благодаря ти за подробната информация. Много съм заинтригувана от тези парфюми и ще търся проби.  Heart Eyes Hug bouquet

Вчера тествах парфюмите на Ив Роше, които коментирахме тук, очаквано са много хубави. Ще си взема днес нещо. Харесах силно и Роуз Уд, има го и в малка бутличица от 15 лв. Heart Eyes Обичам малки бутилчици.

# 200
jully m, благодаря  bouquet
А само в Истанбул ли ги има?

# 201
Джули, чудесно описание!  bouquet

покрай споменаването на блогърите, кои са българските блогъри, които пишат за парфюми, които не са на Ейвън или Екла на Ланвин?
Лю http://leter.eu/
Денси http://densi.info/
зарязаният блог на Натали
нещо подобно, също изоставено и пак на съфорумка /губи ми се линка в момента/
друг? Thinking

# 202
Джули, чудесно описание!  bouquet

покрай споменаването на блогърите, кои са българските блогъри, които пишат за парфюми, които не са на Ейвън или Екла на Ланвин?
Лю http://leter.eu/
Денси http://densi.info/
зарязаният блог на Натали
нещо подобно, също изоставено и пак на съфорумка /губи ми се линка в момента/
друг? Thinking
Да не би за този да питаш Simple Smile
http://perfumewiki.net/page/111/

# 203
jully m, благодаря за информацията от първа ръка. Аз, честно казано, не вярвам да има някакъв предразсъдък за това, че са турски бранд, а по-скоро са висок ценови клас и са сравнително млади като име. И със сигурност цената е определяща за българския клиент. Те ще са само за подбрана публика. Иначе и аз четох интервю с тях и разбрах, че ползват доста скъпи материали. Доколкото виждам сайтовете, в които се предлагат - те са си доста известни сред международните фенове на ниш парфюмерия. В същото интервю те казват нещо много смешно - решихме да правим ниш, защото има хора, които искат нещо ново, а не парфюмите да им напомнят на бившите им гаджета Laughing Благодаря ти, много интересно беше.

# 204
  • София
Благодаря на всички за интереса и милите думи bouquet, но цял ден съм в движение и от тел. не ми е удобно да пиша, за което се извинявам . Довечера ще отговоря на всички , а до тогава надявам се  това да ви хареса  Hug Simple Smile

# 205
Днес пробвах новото предложение на YSL Mon Paris, катастрофа. Напомня ми на Nina Ricci, пълно е с такива миризми, само шишетата са различни. Жалко за YSL.
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Mon-Paris-38914.html

# 206
Ама пък е красиво шишето! Crazy

# 207
Ама пък е красиво шишето! Crazy
Да така е, на живо е също много хубаво, но сладкият малинов ликьор вътре е за ученички 5-6 клас.
А има и нов Viktor&Rolf, ти май си купи един наскоро. Ето с това бяха затрупали рафтовете:
http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Bonbon-Couture-38910.html

но за жалост не го пробвах, защото бях с доста картончета вече, пък и ми стана прекалено сладко от YSL.

Един костюмиран пич въртеше с шише Orchid Soleil и блотерчета, но наистина вече ми дойдоха в повече ароматите и не го пробвах, ще бъде по-нататък..

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 20:30 от Zozina

# 208
Ох тези nishane  Crazy Crazy
Днес ги намерих, пробвах и се отчетох с покупка.  Blush
Само да споделя, че Hundred Silent Ways много наподобява La vie est belle Simple Smile
Споделям защото много хора не го харесват  Hug

Fan your flames е много хубав, Duftbluten е интересен, а Pasion Choko е жесток (благодаря Walter) : ) имам и  ooooh! и samples за тестване (sultan vetiver & Afrika Olifant) малко са ми "мъжки", но да видим. Благодаря за споделената информация  bouquet

# 209
  • Бургас
Интересен ми е новия Бонбон на Виктор и Ролф. Flutter Зозина,като го пробваш пиши,моля те за него.

Общи условия

Активация на акаунт