Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с банка Париба

 • 25 344
 • 36
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 3 756
Получих странен СМС от Париба . По Припцип трябва да плащам всеки месец 129,38ст,но смс е странен - Vashata razpolagaema suma kam (дата)po karta Standartna e 171.00. Minimalna vnoska:129.38. Някой знае ли какво е това стандартна 171лв?

Това, което по нагоре ти бях писала - т.е. от лимита на кредитната карта са ти платили на магазина стоката/стоките и сега по нея ще си внасяш вноските докато възстановиш целия лимит.

Мойта кредитна беше с лимит 1 000 лв., телефона ми струваше 700 лв., и имах останала сума 300 лв., по нея си внасях всеки месец вноска от 45 лв.

# 31
 • Мнения: 23
Към днешна дата  да споделя, тази институция се ползва добре само при безлихвени стокови кредити. Клиента получава кредитна карта на която не може да се смени пин кода, и която ако се ползва е с такса 72 лева на година. Като обобщение е добре да се ползва за безлихвен стоков кредит на равни вноски, а пластиката за всеки случай да се унищожи в момента на получаването. Никой не можа да ми обясни защо не може да се смени пин кода и някой от вас има ли идея защо?

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 07:46 от georgie

# 32
 • Мнения: 2
На 9.11.2019г., аз посетих клона на  Банка:  1 st Inv. Bank в Mall  Paradise, Лозенец - София - за да продължа падежа на моя Депозит. Една от служителките ми обясни, че лихвите ми са: 0,3 %, 0,5% и месечна, за което се оказа че всичко е погрешно. Обвиних я в некадърност и в опит да ме заблуждава. Неочаквано се намеси охраната. Той ми заповяда да мълча и аз му отвърнах, че той няма право да се бърка в нашия разговор. Той започна да крещи, че ще ме изгони от банката. Бях седнал на стол до стената на среща от служителите. Изведнъж той дойде върху мен с отворени ръце, озверен, доближаваше лицето си до моето и аз се отдръпвах назад до стената като му виках да спре и да не ме докосва. Така той ме държеше няколко минути в това положение и се отдръпна като крешеше: „Тъпанар“ и бързо изчезна.Аз бях в ужас и уплашен, защото мислех че той можеше да ме удуши или жестоко да ме нарани. Обвиних управителката, че тя е виновна за всичко това, защото тя не предотврати този скандал. Тя се направи на много важна и не ми обърна внимание. В моята напреднала  възраст, аз бях емоционално съкрушен. Навън от Банката на отсрещния десен ъгъл, от кафенето“ Starbucks“ излезли хора ми помогнаха физически. Бях дълги години лоялен клиент на тази банка, но сега разбрах колко често съм бивал лъган и измамен. Оплаках се в управлението, до Главния Изпълнителен Директор Г-н  Златев , но техния отговор беше за срам и позор, нека сега собствениците на Банката Г-н  Минев и Г-н Мутавчиев  да разберат това. Aз си изтеглих ведага, всичките депозирани пари (голяма сума)  и никога повече няма да стъпя в тази банка. Аз се чуда, как тази банка още не е флирала под некъдърното ръководството на Г-н Златев.

# 33
 • Мнения: 21
Извинете ме за невежеството, но говорите за пластик, който да бъде унищожен. Какво предстявлява?

# 34
 • Мнения: 1
БНП Париба е изключително жалко подобие на банка целящо по-ниския и неинформиран слой на населението. То не знам откъде да започна за това подобие на "банка".
Първо, вие да сте чули за банка, която дори няма собствена каса в офисите си? Не можеш да отидеш в техен офис да си платиш вноската, не можеш да си захраниш прословутата "кредитна карта", никакви касови операции...щото липсва каса. Що за идиотия? Банка не работи с пари?!
После...рекламират КК като такава без годишна такса , но имаш такса "обслужване" 4 лв всеки месец ако я използваш - ползвана по 12 месеца в година са 48 лв. Е как тогава е без такса?! Без такса примерно е Maxi Go на ДСК, макар, че тя пък е без безлихвен период, но я давам като пример за карта, която наистина няма такса. Има и други, разбира се.
После - коя уважаваща себе си банка ще добави реклами в приложението си? Сериозно - в мобилното си приложение (в което кой знае какво не може да правиш) си има стабилно реклами, ама не техни си, ами такива, каквито и в доста други приложения.
Не съм видял подобно нещо в банковите приложения на нито една друга банка, да не говорим , че те са много по-богати на опции, защото са на истински банки с онлайн банкиране.
После... изобщо що за банка е това? Не поддържат нормална разплащателна сметка с IBAN и дебитна карта (TBI също са "високорискова" банка с 50% ГПР при потребителските си, но има възможности са РЗ с дебитна карта без месечни и годишни такси, примерно).
Питам и от какъв зор бутат в ръцете на хората кредитни карти , които те може да не искат? Нямало да дадат иначе кредита... одобряваш ме, после нямало да ми го дадеш защото отказвам да ми набуташ продукт, който не искам? ДСК също предлагат Maxi Go към стоковите си кредити, но само като опция - ако искаш и си одобрен, даже не се и бутат да я предлагат.
После...тая КК с малоумните си минимални вноски...при ГПР 35% и включена такса 4 лв. за обслужване (демек здраво лихви , такси и евентуално застраховки) какво подяволите отива за главницата при опциите им за минимална вноска по КК? Защото мога да ви кажа за КК с минимална вноска, в която влиза доста голяма част от внесеното като главница, която може да се усвои веднага след депозирането - Транскарт примерно. И Maxi-то може, ама там лихвата е леко нагоре и без възможност за гратисен, което не е най-готиното.

Защо го има това жалко подобие и на КК ли? Защото знаят, че все ще ти изкочи някой непредвиден разход и дори да не искаш да я ползваш, че прибегнеш до нея, вместо до заем от приятел, например. И ще плащаш с здрави лихви. Двойно над 18 и нещо като процент при повечето банкови след гратисен.

В заключение мога да кажа , че БНП Париба не е никаква банка, а недоразвита форма на такава, бивш бърз кредит (Джет кредит). TBI също бяха "TBI Credit" и бяха небанкова институция, но се развиха достатъчно, имат депозити, РС, карти и доста добро мобилно приложение. Е, да, и лихви от по над 40% по ПК, но от двете рискови предпочитам гъвкавостта на TBI пред тая "Париба".

От стоковите кои ви препоръчвам?

TBI , ако не държите от баш реномирана банка като банка, но пък и няма да ви бутат излишни допълнително продукти. Лек минус са честите рекламни SMS и Viber съобщения, но с мейл до банката можете да ги откажете. Имат чести промоции на безлихвени продукти, одобряват лесно а ако ви трябва "бърз кредит" са добра опция, тъй като 50-те им процента ГПР е реален (а не гарниран с още толкова за "гаранционна сделка" или т.нар. "гарант/поръчител" при бързите, които вдигат реалното ГПР на над 100%).

УниКредит - стоковите им се плащат по служебна тяхна банкова сметка , което е много удобно - дори и да ви запорират, сметката е служебна и можете да продължите да си плащате в офис на Easypay, например. Добра история са за бъдещ потребителски от банката, стига да не са много като бройка, но това важи за всички банки - никоя не обича голямата бройка експозиции в ЦКР. Доста информирани и приятни служители имат, личи си , че знаят какво правят зад бюрото.

ДСК Стоков - стоковия от тях е гарниран със персонална стокова разплащателна сметка, която не е истинска РС, а осблужва само стоковия. Обаче технически е РС и е на ваше име и ЧСИ може да я запорира, тъй като те не виждат коя сметка каква ви е а запорират наред и могат да засегнат и стоковата до степен да не можете да си плащате стоковия кредит и за изпаднете в просрочки ако не отидете на каса в самата банка, за да си платите на ръка. Неудобно е но е факт. При Уни споменах, че сметката е тяхна и при една такава ситуация са по-гъвкавия вариант.
Плюс обаче е, че системата им при предварително одобрение е дашна - позволява доста повече бройки, т.е. стоки на изплащане от тази на Уникредит. Веднъж одобрен ли си от ДСК за стоков и обслужваш ли ги без просрочки (нито ден) ще ти дава само одобрение. Може да ти одобри и КК MaxiGo, която е без такси, но и без гратисен период. Но пък ти си човека, който преценя иска ли я или не. Не ти се бута в ръцете нежелан от теб продукт.
Минус? При 2-3 дни просрочка системата им може автоматично да спре да те одобрява до изплащане на "проблемния" кредит, което не е най-гъвкавото , но като цяло ДСК не са и най-гъвкавата банка.

Моят избор за стоков като цяло при всички условия и сценарии е Уникредит, ако му се наложи на човек или евентуално ДСК. TBI са за десерт и в никакъв случай умрялата Париба.

# 35
 • Мнения: 23
Извинете ме за невежеството, но говорите за пластик, който да бъде унищожен. Какво предстявлява?


Пластиката представлява самата карта с която може да теглиш пари от банкомат. Тази институция е подходяща да изтегиш безлихвен стоков кредит, да си го регистрираш като сметка в ePAY,  и на определените месечни вноски да си погасиш заема. Задължително получаваш и карта, добре е да се унищожи, преди да се използва, защото лихвите се високо. Тези са институция за кредити, но не бих казал банка. За да си платите вноската може и да е през сайта им, но с друга кредитна карта. Ползвал съм Unicredit и TBI, нямат нищо общо. ДСК се държат с клиентите си не любезно, изразявам се меко.

# 36
 • Мнения: 54 341
Много са зле тия, честно. Ей сега й казах на каката да си завре кредитната карта някъде...

Емаг, ще вземам стока, викам айде и аз като хората да взема стоков кредит. Условията качени в емаг са за разсрочено 12 месеца с 0% лихва. Понеже поръчахме и геймърски компютър сега по празниците, викам да разсроча пък това...какво толкова, ще внасям на каса на изи пей, проверих че до работа имам удобен офис, и така...

Оказа се както сте го описали.
 Има го и в сайта на емаг - за да ползваш тази промоция с 0% лихва към Парибата, си длъжен да имаш кредитна карта към тях. Тоест обявената промоция важала само при условие, че ми издадат те кредитна карта!
Само като чух това, и попитах веднага каква е таксата за поддържане на тая кредитна карта - казаха ми нищо не струвало. Което няма как да е вярно, ето пишете, че имало нещо като 72 лв за година...а и аз си знам, че в тоя живот безплатен обяд няма, каквото и да ти говорят.
И то става цялата работа танто за кукуриго....като платя за картата, къде ми е сметката, че вземам разсрочено, като накрая ще ми стъпи по-скъпо, отколкото да платя сега цялата сума, с наложен платеж.
....и казах на каката, дето пееше и фъфлеше и нищо не й се разбираше, пък като я помолих по-бавно и ясно да говори, и се разсърди...та й казах да си затварят заявката ми, че не им искам кредита, ще си платя стоката кеш, и ми стана едно такова спокойно.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт