На море в Гърция 2016 - IV

• 123 178
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
Ама добре де. Никой не я кара насила да я дава. Свят широк. Държавата Гърция си е в правото да прави каквото си иска с данъчната си система. На БГ лайноморието не е странно, че я има, а в Гърция е неприемливо.

Ще ви призная нещо. Ако 5-те евро на Промахон или туристическия данък ще са причина да спрат няколко любители на турския ол инклузив или Бг лайноморието да съсипват Ситония примерно (само защото стана модно да ходиш в Гърция), ще го приветствам с две ръце. И на мен няма да ми се налага да слизам все по на юг, за да не се сблъсквам с уникална селяния на нашите, сръбските, румънските и македонските варвари. Още помня кюфтетата в огромна тенджера на едни сърби на Катизма. И надутата сръбска чалга.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 14:39 от Анонимен

# 391
  • София
Вие пък не давате дума да се каже за вашата скъпоценна Гърция. Нахвърляте се като мухи на мед,да изядете всеки,който изкаже недоволство спрямо нещо си там. Потребителката споделя,защото признайте си,изненадващо е,като си свикнал да няма дадена такса,и дойде време да има. А не че самата такса е странна. Или вие с кеф си давате едни 120€ например,нямайки значение,че преди не сте ги давали на това място.

Всъщност думайте, думайте, дано повече хора се откажат да ходят в Гърция , та да рахатясам от разни фръцли с претенции. Абе гадно е в Гърция не ходете бе хора, не разбрахте ли. Там не е за изфинени души, дето им се свидят 2.40 за тол такса и някое и друго евро за нещо си дето изобщо не е ясно дали ще се събира или не  и то след две години. Ама що да не мрънкаме от сега.
Който го е страх от мечки да не ходи в гората.
Всеки си прави сметка на парите, които иска и може да си позволи да похарчи, но разумните хора не правят световен проблем от това и не дращят глупости по форумите. Като ми стане скъпо няма да ходя и толкова. Но няма да рева на всеослушание.

# 392
  • София
Аз не съм се нахвърляла, или поне не съм имала такава цел. Но, честно казано, тези твърдения за 120 Е са си чиста спекулация за мен, при все че няма официална информация на този етап.

# 393
  • гр.София
Аз от нейния пост не видях да убеждава хората да не ходят в Гърция,а чисто осведомително,нещо лошо?
Блис пак казвам,не е странен и никой не видях,да е написал че е неприемливо. Ама вие се хващата за всяка дума и доста я преиначавате.
Тодоричка,сърказмът ти съвсем не е интересен,още по-малко смешен.

# 394
  • софия
Четохте ли за новия данък туризъм, който ще въвеждат в Гърция? Ново увеличение на цените на нощувките ще има, пък и с тези нови пътни данъци...
Голямо осведомяване, няма що. След това се поправи, но включването беше изключително информативно.

# 395
Четохте ли за новия данък туризъм, който ще въвеждат в Гърция? Ново увеличение на цените на нощувките ще има, пък и с тези нови пътни данъци...
Голямо осведомяване, няма що. След това се поправи, но включването беше изключително информативно.
А де, на това се подразних! Голямо осведомяване с многоточие!
Тодоричка, добре го каза, нещо си след две години, какво да му се осведомяваме сега като не касае този сезон.

# 396
"Туристическата такса" идва от изказване на Ципрас през май т.г.
Покрай летния сезон Асоциацията на руските туроператори се сеща за него и надува балона в руските медии.
И дори публикуваните числа да имат нещо общо с истината, искам да видя колко души от списващите тук ходят на 2-седмична почивка с четиричленно семейство в 5-звезден хотел в Гърция, че жалят така за тия пусти 120 евро (щото за въпросната почивка 3-4 хиляди не им мърдат).
Наблюденията ми в осемгодишния живот на темата са, че в такъв тип хотели се ходи силно извън сезона, когато цените са максимално изгодни, и то за 2-3 нощувки.

А за настаняванията, които ползват мнозинството българи в Гърция - семейни хотели, къщи, вили, таксата се очаква да е 0.5-1 евро. Когато и ако изобщо се въведе.

Така че в случая не става дума за "осведомяване", а за ЕЖК и за медийни балони, ама нищо, де. Тъкмо има надежда, че ще отпаднат част от случайните посетители и ще се завърнат към Черно море - нещо, което Николинка и Бочко толкова искат.

Иначе всички не берем парите по дърветата и на мен не ми харесва, че съм платила 80 евро тол само за една почивка, ама...  не съм седнала да викам и да всявам ненужна паника.
Въпрос на изразни средства и комуникационна хигиена.

# 397
  • гр.София
Осведомяване е да,тя попита дали сме чели и се видя,че има доста запознати по въпроса.
И за да не е спам:Керамоти 2016.
Дълга пясъчна плажна ивица,бийч барове на голямо разстояние един от друг и много свободна зона. Фрапе на плажа 3€, един чадър със 3-4шезлонга. Безалкохолно-3€,фреш-4€. Водата чиста,но го няма онзи екзотичен цвят,типичен за гръцкото море. Изключително топла,не ставаше за разхлаждане. По заведенията,за това селце неоправдано скъпо. Пилешка супа 6€,пица-10-12€,ястията с морски дарове от 20€ нагоре. Имаше предимно българи из цяло керамоти. Има малко забавления за деца,плажна алея. Не е за който търси забавление. За семейства с деца идеално. Има комари,с подходящ репелент няма нахапани при нас. Първа линия от местата за спане е едно 300м до плажа,това в цяло керамоти. Тасос на 30мин с ферибот.,срещу 3,50€ за възрастен. За деца до 5г безплатно,от 5г до 16г 1,50€.
Ние изкарахме много приятно и зареждащо. Защото бяхме и приятна компания.

# 398
Чета, че в Албена входната такса за уикенд става 10 лв., така че като гледам гърците и срещу нас да тичат, не могат да ни стигнат. Laughing

# 399
  • София
Момичета,да разкажа на кратко за почивката ни на Лефкада,пък ако има някой въпроси да пита.Много ми хареса острова,обиколихме го целия.За плажа Гиялос пътя е пропаднал и го видяхме само от високо.Красивите гледки няма да коментирам,нюансите синьо на водата също.Simple Smile Друго,което да предупредя,че водопада до Нидри е мн пресъхнал и не си заслужава особено ходенето пеша.Стана ми неприятно и при плащането на първата тол такса до границата,че девойката ни върна с евро по-малко.Бързайки,хората явно не забелязват.До Лефкада са 27лв в тол такси.На мен най ми хареса столицата Лефкада и вечерите там прекарвахме.Уж Нидри е определян като града за забавление,но не ме впечатли особено.Плажовете Милос,Катизма и Каламици ми харесаха,а другите само обиколихме,но са доста каменисти и не са по наш вкус.

# 400
  • София
Ние се върнахме снощи. Още не мога да се климатизирам. На границата минахме за около 10 мин. Вече правя план за следващото пътуване Simple Smile. По темата с новите такси, в Рим таксата на човек за нощувка в 4 звезден хотел е 6 евро. 

# 401
  • Младост 4
И ние се завърнахме  Simple Smile  От Кефалоня и още няколко дни обиколки из Парнас и Гиона и катерене на върхове. Тук съм нахвърляла 40-тина от 700-те снимки, които направихме: https://www.flickr.com/photos/113196608@N03/sets/72157670512784071

Всички такси си ги платихме чинно и не ми стана неприятно  Simple Smile

# 402
и още няколко дни обиколки из Парнас и Гиона и катерене на върхове.
Heart Eyes
Разбирачи!

# 403
Heart Eyes
Разбирачи!

hahaha

# 404
  • Младост 4
Heart Eyes
Разбирачи!
Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт