На море в Гърция 2016 - IV

• 123 029
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Извинявам се за глупавия въпрос, но понеже от няколко дни се вихри някакъв спорт за тол такси. Та какви точно са тези такси и фиксирани ли са или според зависи ?

# 406
  • София (Възраждане)
На определено място на магистралата има колонка с бариера, която не можеш да подминеш. За да се вдигне бариерата, плащаш според мпс-то. Таксите са фиксирани за отделните типове мпс, най-малко плащат моторчетата, най-много тежкотоварните и автобусите Peace Но таксите варират в отделните участъци на магистралите. Може да ти поискат 1.20 и пет минути по-късно на следващия пункт да се наложи да извадиш 3.80. 

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 21:52 от Mooimeiske

# 407
ясно, вид магистрални такси. мерси Simple Smile

# 408
  • София (Възраждане)
да!

# 409
  • Варна
"Данък туризъм" = ли е на "туристическа такса"? Няма причина Гърция да  прави изключение.
Кой, дали, как ще я събира - това е един съвсем отделен въпрос. Simple Smile

Опит от миналия месец в Италия - някой хотели си я включват в цената и пак я събират , но незабелязано.При други отделно , като обща отделна сума ,  с отделна касова бележка на която пише туристическа такса Simple Smile

# 410
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932472;topicrefid=19

тук маже да споделите мнение от къмпинги

# 411
  • Варна
а може ли да ми кажете какъв е плажа на Палио, Кавала
Широк, плитък, пясъчен?

Трите селца са слети .Плажа пред Палио и Неа Ираклица е хубав , а този посока Тузла - Амолофи е един от най - добрите в Северна Гърция

# 412
А някой може ли да препоръча конкретен хотел/вила в Мола Калива или Афитос за семейна почивка отново. Приоритетите са да има кухня, в близост до плажа и разбира се чистотата и удобството на самите стаи. При огромния избор онлайн, уви, ми е много трудно да избера.
Как избра тези двете точно?
Афитос е най-хубавото градче на Халкидики, но плажът не струва. Построено е на скала и повечето хотели/къщи са горе, има само 1-2 долу на бреговата ивица (хотел Афитис е само май). Иначе мога да препоръчам Филоксения и Аполо за настаняване, но хич не са близо до плажа, особено първото (макар и двете да имат гледка към морето).

Мола Калива е едно забутано село, едно от най-малките на Касандра, изобщо не си спомням плажа му за съжаление, нито пък нещо друго Simple Smile

[/quote]

И двете ги избрах по препоръки на приятели в търсене на "гръцкия Синеморец" Simple Smile
Благодаря за хотелчетата, изглеждат страхотно и едва успях да резервирам във Филоксения. Близостта до плажа ще я преглътнем и без това с кола ще се придвижваме.

# 413
Синеморец пък ми е най-голямото Бг разочарование. Стоях и се почесвах на какво толкова припадат хората там!
 В Палио плажа е с камъчета, става дълбок и ивицата е тясна, но пък е с много чиста вода. И трите не са ми причина да не го посетя Simple Smile

# 414
Някой отсядал тук?
http://www.keramoti-bg.com/hoteli.html

Има всякакви варианти за настаняване, изглеждат добре... Единствено цени не са обявени никъде  Tired

В началото на септември 2014 бяхме на почивка в Керамоти. В мезонет на Бел Вю апартментс. Останахме много доволни. Доколкото си спомням цената беше 80 евро/вечер, което ми се стори доста, но тогава ми беше важно да сме възможно най-близо до Варна и го избрахме заради самия плаж. Плажът е супер, в селцето по заведенията повечето хора говорят български. Ако някой се интересува от подробности, с радост ще споделя.

А някой може ли да препоръча конкретен хотел/вила в Мола Калива или Афитос за семейна почивка отново. Приоритетите са да има кухня, в близост до плажа и разбира се чистотата и удобството на самите стаи. При огромния избор онлайн, уви, ми е много трудно да избера.

И двете ги избрах по препоръки на приятели в търсене на "гръцкия Синеморец" Simple Smile
Благодаря за хотелчетата, изглеждат страхотно и едва успях да резервирам във Филоксения. Близостта до плажа ще я преглътнем и без това с кола ще се придвижваме.

# 415
  • София
Здравейте, имам едно питане . За първи път ми се налага да преведа капаро за едно студио. Знам, че преди време се дискутираше , как е най изгодно и от къде да се преведе, ама тогава не ме интересуваше и не съм запомнила.
Сега прегледах първа страница и не откривам нищо. Ще може ли някой да ми каже как е най изгодно да преведа капарото. Жената ми е пратила данните.
 Hug

# 416
  • София
Здравейте, имам едно питане . За първи път ми се налага да преведа капаро за едно студио. Знам, че преди време се дискутираше , как е най изгодно и от къде да се преведе, ама тогава не ме интересуваше и не съм запомнила.
Сега прегледах първа страница и не откривам нищо. Ще може ли някой да ми каже как е най изгодно да преведа капарото. Жената ми е пратила данните.
 Hug

https://transferwise.com/

# 417
  • София
Здравейте и поздрави от слънчева Гърция! Нашата почивка е към края си, изкарахме чудесна седмица на Кефалония. Останахме и за 2 нощувки в района на Парга. В неделя имаше силен вятър и обърна водата... оттогава е адски студена.. максимум.. ама максимум 18 градуса Crazy  Казвам ви май месец в Турция сме се къпали и не е било толкова студено.. Crazy
Но пък през деня въздуха е над 30, лошото е, че от разхлаждането в морето леко изтръпваш, но пък сме доволни  Mr. Green
Весели почивки на всички!

# 418
Аз се чудя накъде да поемем. Не искам остров, за да не се качваме на ферибот. Не искам и голяма гюрултия тип Кавала. Търся и апартамент, а не хотел.
Препоръчайте ми нещо моля Simple Smile

# 419
Дъждец, ако намериш спокойствие сега накъде нагоре да ми кажеш Simple Smile Навсякъде е лудница. За какви пари търсиш горе-долу, мога да се пробвам да ти помогна.

Общи условия

Активация на акаунт