На море в Гърция 2016 - IV

• 122 485
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
Николина 78, къде бяхте отседнали на Пелион миналата година?

# 166

Официално от днес заработиха с тол таксата !

Влизане излизане от Гърция по 2.40Е

# 167
  • София...........
Параход, Благодаря за 8-мото бутонче  Embarassed  bouquet
Кефалония 2015 от мен Simple Smile
Скрит текст:
Тръгване 11:30 от София и след 30 минутна почивка на ОМВ Сандански в 2:30 минахме границата(още не беше пусната новата отсечка). По изгрев минахме покрай Йоанина и като слязохме от магистралата в едно селце спряхме на кафе.Ободрени продължихме към Лефкада като една идея забавихме темпото, защото бях сложила час-два аванс, а ние гонехме ферито Васили-Сами по обяд. Към 9:30 бяхме във Василики и се отдадохме на разходки, хапване, мотане до 12:30 , когато се качихме на ферибота. Към 14:45 кацнахме на пристанището Сами и тръгнахме към Влахата, но решихме да съкратим пътя да не ходим почти го Аргостоли е....Голяма грешка. От манастира Св.Герасим цепихме директно към Влахата – на метса нямаше път, а там където имаше беше тесен, прашен, завои и денивелация.... Ние сме лесни джип сребрист нито закачаме, нито ни личи прахоляка. Но другите две коли(тъмно синя и черна) бяха си изравнили цвета с нашата, а едната и нисичко БМВ бяха закачили няколко пъти. Живи и здрави пристигнахме и лесно намерихме райското кътче, където отседнахме следващите 6-7 дни..... Разтоварихме се и умрели от глад тръгнахме пеша някъде наоколо да хапнем(обядваме) – Да ама НЕ – повечето места работеха след 18 или след 19 часа и така се озовахме в прекрасния ресторант Андромеда с уникална гледка както към морската шир и Закинтос , така и към планината , която се издига. http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g775845-d1540326- … nian_Islands.html

Освен прекрасната гледка, уникално вкусно ммм.. и много любезен персонал. Там ядохме най-вкусния Кефалонийски пай и превъзходно телешко...
На следващия ден се успахме и понеже вече беше 11:30-12 часа решихме да посетим по-близък плаж, като изключваме кварталните Трапезаки и Лурдата тръгнахме в посока столицата с идеята Авитос бийч. Авитос бийч само погледнахме и веднага към следващия плаж – тясна, много тясна ивичка пясък и на влизане във водата няколко метра камъчета и камъни – нищо общо с това, което бях гледала в нета Sad Тръгнахме с идеята да се установим на малките пясъчни плажчета около летището, но нещо пътя.... и гледам табела Макрис Гиялос и все пак там. Приятно плажче с хубав бийч бар и малка свободна зона. Имаше вълни и доста боклуци във водата, както и да е издържахме няколко часа. За вечеря решихме да посетим таверна ''При Спиро'' в нашето село – имахме големи очаквания, но останахме разочаровани. Храната предварително готова се претопляше на микровълнова .... - е познайте ронливия Кефалонийски пай след МВ какъв беше ? , но узото и салатката бяха ОК Wink
Ден трети – Миртос – наистина невероятен плаж с белите обли камъчетата, с онзи НЕистински цвят на водата и лесно достъпен. От южната част на острова си е път , но всеки километър си заслужаваше. Пътя в проблемната част прекрасен новоизграден асвалт като стъкло, но с много завои ... След плажа естествено се отправихме да хапнем в Асос и да хвърлим поглед. Гледката отгоре към Асос е зашеметяваща.....а като слезеш долу е малко, спокойно и тихо , все едно времето спря Simple Smile От няколкото тавернички на кея избрахме едната(не помня името).  Цените като навсякъде и естествено ние си поръчваме всеки по салата и порция октопод на скара - много вкусен октопода и за първи път огромна порция (целия октопод). Та с тези порции колко бяло вино се изпии... и естествено нямаше време за следобеден плаж.
На вечерната спявка за следващия ден решихме нещо близо с по-малко завои – Каминия/Мунда бийч Simple Smile Разкошен плаж ....., широка ивица, фин пясък, плитко море, въздух от всякъде. Ние се установихме след Каминия в началото на Мунда доста преди хотела. Почти нямаше хора, нямаше вятър, водата гладка и тишина - имахме усещането, че все едно сме си на собстен плаж и така до късен следобяд (не ни се тръгваше).
След този лежерен ден за следващия(ден 5-ти) реших Антисамос и Мелисани. Антисамос – невероятен плаж – гледка, вода..., но много навалица. Добре, че по-навреме отидохме и успяхме да се класираме на първа линия в свободната зона Simple Smile Навсякъде има рибки по плажовете , но тук влизаш между рибките във водата . Децата доволни и щастливи от голямата игра с рибките. След 2-3 часа трябваше да тръгваме, защото ни чакаше Мелисани – красота, която виждаш, но фотоапарата не хваща цялата. На прибиране от Мелисани пътя ни минава покрай  манастира Св. Герасим, който посетихме и след него задължително през винарната Wink
Вечерта бяхме си резервирали отново в ресторант Андромеда, където всяка вечер е тематична от към музика и за наш късмет тази вечер бяха само ретро хитове 80-90.... супер, като изключим, че беше толкова силен зука, че думичка не можеш да си кажеш.
На следващия ден след прекрасната диско вечер станахме с час-два закъснение от предвиденото и бързо се отправихме към полуострова и по-точно плажа Атерас – малко прекрасно плитко плажче с тясна ивица, но невероятен чар... и две фантастични таверни. Горната Рибна таверна обърка още повече програмата (откарахме един дъъълъг обяд). След , което бързо се отправихме към Петани, който ни чакаше спокоен и тих с характерния син цвят на морето...- красота. Както се излежавахме с фрапенцата изведнъж излязоха страхотни вълни, които станаха голямо забавление , както за децата така и за нас Simple Smile)) След водния купон се втурнахме и към плажа Кси, защото бях планувала само един ден за тази част на Кефалония (за което много съжалявам). Кси ни посрещна спокойна,гладка вода като стъкло и пухкав, мек, фин пясък като брашно с невероятен цвят- оранжево/червено/кафяв... За наша радост беше късния следобяд и беше доста спокойно на плажа, където изчакахме началото на залеза и бързо към нашето село Simple Smile
Аргостоли – столицата- за съжаление имахме само няколко свободни часа за нея една привечер. Прекрасно оживено градче – разходихме се, снимахме залеза на фара, напазарувахме сувенири.
Кефалония е невероятна!!!, и искрено много съжалявам, че бяхме толкова малко време там.  Този остров заслужава минимум10-ина нощувки. Сравнително голям и има много какво да се  види.
Последната сутрин оправяне на багажа и бързо към Фискардо за ферибота към Лефкада, където имахме резервирани две нощувки във Василики.
 Предната година, когато бяхме на Лефкада не успяхме да стигнем до Василики и съответно до много желания от мен плаж Агиофили, затова сега 2 нощувки там Wink По-точно бяхме в Понти, което е почти свързано с Василики. Бяхме към 13-14 часа в хотела, но нещо ни домързя и уж да дремнем за малко се събудихме късния следобед и направо в таверничката от другата страна на пътя до полунощ... На сутринта Агиофили – решихме да сме с наш транспорт, а не с водното такси, което не беше най-добрия избор. Както си караш в един момент пътя става черен (на нас не ни пречи много , защото сме с джип), но в един момент и той свършва, има една ограда и от там надолу  пеша по подобен песъчлив път ... Ентусиазирани около 10 минути ходене и съзряхме райска красота – Агиофили. Не сме от най-ранните и вече имаше доста хора на плажа. Намерихме си местенца на първа линия да боднем чадъра и всичко беше ОК, но след като пристигнаха 1-2 водни таксита усещането беше БГ плаж. Стана пренаселено, шумно, а и вече   беше към 15 часа , когато и темепратурните градуси бяха в своя пик решхме да се оттеглим. Само, че ходенето пеша в жегата сега беше в посока нанагорнище...
Вечерта си направихме разходка от Понти до Василики пеша – разстоянието е малко и добре осветено - много приятно Simple Smile А Василики вечерта беше много очарователен. Вечеряхме в една таверна на кея - който питахме всички ни я препоръчваха и наистина имаше защо, ммм..., но не помня името Wink
Сутринта тръгнахме в посока БГ със задължително минаване през Лефкада(столицата), за да си купим от центъра(пешеходната зона има фирмено магазинче) от традиционния колбас и до любимата ми сладкарничка за чийзкейк...
Изморени и гладни на Мецово отбихме за късен обяд – еее разкош...красиво, чист планински въздух, вкусно...
Вечерта  естествено нашата задължителна програма на прибиране от Гърция отсядаме в Мелник. Ставаше късно и се обадих на нашите приятели от Алексовата къща(то е само механа) да намерят къде да нощуваме и да запазят една порция от превъзходния им джолан....
И малко снимков материал тук
http://dina2001.snimka.bg/sea/greece.828699.37166122

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 01:02 от divna_

# 168
Утре нощес пътуваме за Атон, според вас ще бъде ли много голяма лудница  около 4 нощес на границата(Кулата) или ще е спокойно

# 169
  • София
Divna, прекрасен разказ!  Hug

Кажи за колко време се качихте до крепостта над Асос? Много ми се искаше да се качим, но не посмях да тръгна.

Щастливци сте, щом сте видели Петани без вълни.  Grinning

bubs83, едва ли са много хората, които в 4 са на границата. Спокойно ще е!  Grinning

# 170
Тaня67,
около 25 мин. бавен ход е до крепостта в едната посока от плажа пред прасковената къща. Има пейки по пътя, после параклис и след това става открито. Гледката си заслужава, на 270 градуса е. 

# 171
  • София
Тaня67,
около 25 мин. бавен ход е до крепостта в едната посока от плажа пред прасковената къща. Има пейки по пътя, после параклис и след това става открито. Гледката си заслужава, на 270 градуса е. 

Благодаря, Кари!  bouquet  За гледката е ясно. Виждала съм снимки от там.

# 172
  • София...........
Divna, прекрасен разказ!  Hug

Кажи за колко време се качихте до крепостта над Асос? Много ми се искаше да се качим, но не посмях да тръгна.

Щастливци сте, щом сте видели Петани без вълни.  Grinning

bubs83, едва ли са много хората, които в 4 са на границата. Спокойно ще е!  Grinning

Таня, за съжаление не се качихме ..., след 5 минути ходене и мрънкане се върнахме Sad , но затова пък аз измрънках да спрем на няколко места на тръгване по пътя, за да се насладим на гледката и естествено да я документирам Wink

# 173
Дивна, доста сте успели да видите за седмица! Браво!
А снимки към разказа?

# 174
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,моля за идеи за мобилен интернет за Гърция.Заминаваме на 09.07.16год.Благодаря!

# 175
  • София...........
Дивна, доста сте успели да видите за седмица! Браво!
А снимки към разказа?

Параход, Simple Smile Голямо юркане падна, мъжа ми каза, че на тази почивка се чувствал като таксиметров шофьор  Embarassed
Грешката е моя - не бях преценила правилно нощувките - трябваше да са поне 7-8 и повече на Кефалония- острова е голям и много красив... Може би трябваше и да ги разделя - да има поне 2 нощувки в северната част на острова, защото разстоянието от Влахата до Миртос и Асос  при тези завои си е доста време Sad

Ще кача и някоя друга снимчица - е не са хубави като твоите, но снимам с една сапунерка  Embarassed
Снимките са тук(добавих ги и при разказа)
http://dina2001.snimka.bg/sea/greece.828699.37166122

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 01:03 от divna_

# 176
Здравейте,моля за идеи за мобилен интернет за Гърция.Заминаваме на 09.07.16год.Благодаря!

Ето от тук се информирам аз, какво се предлага. Най-ниски са цените на Wind,  но Cosmote е с най-добро покритие.
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Greece

# 177
aleksei.ivanov
Аз съм бил в средната част пред Блу дрийм къмпинг.  Свободен достъп,  чадъри и шезлонги срещу консумация.

нади_миши
Бяхме в тази вила
https://www.homeaway.co.uk/p85894

Вилата е ОК, но е доста отдалечена и изолирана. В басейна водата е много студена, защото винаги е на сянка

Това е плажа на къмпинга, а не на комплекса. Къмпинга няма общо с комплекса. Била съм два пъти в комплекса, но честно казано не съм се интересувала дали външни могат да ползват плажа. И мисля, че не съм виждала външни лица. До Mарината имат достъп външни. Има голям паркинг преди бариерата.

Мисля, че идеята на aleksei.ivanov е да отиде на плажа Сани, а не конкретно в частта му пред комплекса. Ако е така има зони, които отговарят на желанията му.

# 178
Аз разбрах точно обратното. Нека да си прецени. Даже плажа на къмпинга е по-широк от повечето плажове на комплекса.

Иначе има една пътека през гората към плажа, който е след носа с кулата. Може от там да има достъп. Намира се между долния паркинг и долната бариера. Тези за хотела, а не за вилиджа.

# 179
Николина 78, къде бяхте отседнали на Пелион миналата година?
Добро утро.
Бяхме в Хорефто, на източния бряг, най на север. Мястото беше добро, много зеленина, много пътеки за разходки, като цяло добро. Обаче имаше някои непредвидени неща като, това че накъдето и да тръгнехме с колата да се разходим отиваше много време. Не че пътя беше дълъг, но по тези завои, вкл. и надолу и нагоре, се караше много бавно, средна скорост докарвахме около 30-40км/ч че и по-малко. До Цакарада пътя ни беше около 1 час, въпреки че очаквахме да е по-малко, поне така излизаше по навигациите. Разликата идваше от това че ограниченията на скоростта в този район са толкова високи, че никога не ги стигаш, просто не можеш да караш с толкова по завоите, колкото е разрешено.
Затова като препоръка, ако ходите на Пелион изберете си хотел някъде около главния път в планината, а не ниско на брега, защото за да отидете до където и да е, първо катерите завоите до главния път. При нас това беше голямата ни грешка.
И още нещо, от към плажове е малко бедно мястото. Не че няма, има си, но понеже са сравнително малка част от брега стават пренаселени, което също е минус.
Препоръчвам ако целта ви е да комбинирате и с планински туризъм, иначе ако сте само за морски не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт