На море в Гърция 2016 - IV

• 122 898
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
nevena1717, били сме там преди 4-5 години и общо взето сме доволни. Хотелът е с базово обзавеждане, но има всичко необходимо, храната беше много добра. Дворът на хотела е перфектен, много добре поддържан, хубав и голям басеин, цветя, палми...Плажът на Псакудия не е нещо особено, но не е лош-широка ивица, няма камъни, съвсем близо до хотела, през една горичка. Самото село е едно нищо-малка крайбрежна улица с таверни и магазинчета, малко кейче.., колкото за една разходка става. Ако сте с кола-има много места за обикаляне наоколо.

# 601
Искам да попитам къде е най-добре да се почива през септември /след 10.9/ в Гърция?Предполагам,че колкото по на юг,толкова по-добре.Но все пак...
Питах в нарочна тема,но има малко отговори,и не се ориентирах.
Благодаря

Ама там Евхен ти е отговорила. А и други хора. Не разбирам.
Септември все още е достатъчно топло, но в Северна Гърция започват валежите. Може да се уцели суха година и да става за плаж до октомври, но може и да се развали времето още в първите дни на септември. Затова, колкото по на юг, толкова по-добре. В другата тема са ти дали добри предложения.

Veselina Hristova_516470:

http://www.booking.com/hotel/gr/hortel-lito.bg.html?aid=356938;l … &#tab-reviews
Благодаря

# 602
nevena1717, били сме там преди 4-5 години и общо взето сме доволни. Хотелът е с базово обзавеждане, но има всичко необходимо, храната беше много добра. Дворът на хотела е перфектен, много добре поддържан, хубав и голям басеин, цветя, палми...Плажът на Псакудия не е нещо особено, но не е лош-широка ивица, няма камъни, съвсем близо до хотела, през една горичка. Самото село е едно нищо-малка крайбрежна улица с таверни и магазинчета, малко кейче.., колкото за една разходка става. Ако сте с кола-има много места за обикаляне наоколо.

Много ти благодаря за включването  Grinning
Чета доста противоречиви мнения и доста се обърках за това местенце...

За мен важното е в стаята да има климатик и да не се плаща.
Има ли значение в коя от постройките ще си вземем стая? Има ли по-добри и по-лоши варианти при избора на стая?

До плажа се стига през горичка? Защото доста хората пишат, че по един път се върви и на една чупка се спускаш към плажа и разстоянието е към 1,2-1,5 км.

За мен е важно да има приятни таверни за вечерите и заведения по плажа, които да дават шезлонги с консумация, а вечер да прелагат коктейлчета.

# 603
Здравейте пътешественици  grinning039
Ние сме на Закинтос от 1-ви до 10-септември и едвам чакам вече  #Crazy Планували сме пътуване до плаж Навагио и гмуркане с костенурки  Joy за сега това. Някакви предложения да имате?

# 604
Невена1717, не си спомням вече в коя постройка  бяхме, но и не сме имали избор-настаниха ни директно, но на нас ни хареса. Климатик не сме плащали допълнително, а разстоянието до плажа е 100-150м. изцяло през горичка.

# 605
Невена1717, не си спомням вече в коя постройка  бяхме, но и не сме имали избор-настаниха ни директно, но на нас ни хареса. Климатик не сме плащали допълнително, а разстоянието до плажа е 100-150м. изцяло през горичка.

Ясно, благодаря!  Party

# 606

Има ли значение в коя от постройките ще си вземем стая? Има ли по-добри и по-лоши варианти при избора на стая?

До плажа се стига през горичка? Защото доста хората пишат, че по един път се върви и на една чупка се спускаш към плажа и разстоянието е към 1,2-1,5 км.

Има значение стаята - част от къщичките са до главния път и са доста по-шумни. Вътрешните са по-добър вариант.
През горичка се върви (горичка силно казано, едни пущинаци), не е 100 метра, но не е и 1.5 км - може би около 10 мин с деца.
Храната е трагична, най-евтините възможни сурогати от лидъл, но то си отговаря на цените и общата категория на хотела.

# 607

Има значение стаята - част от къщичките са до главния път и са доста по-шумни. Вътрешните са по-добър вариант.
През горичка се върви (горичка силно казано, едни пущинаци), не е 100 метра, но не е и 1.5 км - може би около 10 мин с деца.
Храната е трагична, най-евтините възможни сурогати от лидъл, но то си отговаря на цените и общата категория на хотела.

Отново ти благодаря за инфото  Simple Smile
Това за храната е неприятно.  Confused
Остана това или хотел Емералд на о.Тасос, но не мога да реша ...

# 608
За да не питам в темата какво е било времето миналата и по-миналата година от началото до средата на септември на Корфу, взех че намерих сайт с история на прогноза за времето. Mr. Green Предполагам, че ще спести малко въпроси. Впечатленията ми са, че леко преувеличават т.нар. събития (дъжд, гръмотевици и т.н.), защото няма как да се направи разликата между ден с леко преваляване през нощта и после цял ден е слънце или цял ден дъждове. Но пак дава някаква ориентация.

https://www.wunderground.com/history/

# 609
Brutishness, според мен сядай и рови. Как ви се тръгва така рисковано не знам? Един път сме го правили, с бебе и откачих да ходим като бездомници от къща на къща, в пик сезон. Поне си набележи някои места. Много сте смели, в съветите също.
СИтония се казва, само за справка.
Това Нафплио е любимото място на моя мъж, служил е там и е влюбен в района. Все обещава да ме заведе, но кога ли ще е... Ако не беше такъв пъзльо, който не иск да чуе за самолети, щях да съм го изненадала досега с билети Simple Smile

това с търсенето на място сме го отработили
му10-12 часа е най  добре защото лесно се забелязват къде има свободни стаи
после следва пазарлък
и според мен най добре разгледайте 4-5 помещения преди да се решите

# 610
Здравейте,предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тази тема,но не видях къде другаде да пиша.Та питането ми е към тези които пътуват често до Гърция и имат наблюдения.При мен ситуацията е следната предстои ми пътуване до Гърция с племенника ми който ще шофира,само че колата е на името на баща му,а плануваме да сме той-шофьор,аз и дъщеря ми за 1-2 дни.Трябва ли някакво пълномощно от баща му за разрешение да напусне страната,?къде се прави? и колко е таксата?
Досега не ми се е налагало и един казва че трябва друг не,не зная и къде да питам.Благодаря предвариелно може и на лично да ми отговорите.
Дано съм обяснила правилно ситуацията.

пътувал съм без пълномощно с служебни автомобили  не са ме проверявали в гърция
обаче на прибиране в бг стоях 30минути докато проверят колата

# 611
Здравейте! Simple Smile От 20 до 27 Август сме записани за почивка на Паралия Катерини. Две млади момичета сме. В пакета на туристическата агенция имаме включени 7 нощувки в хотел "Lito" със закуски и вечери. Никога не сме били в тази част на Гърция. Само на Тасос съм ходила, но разбрахме, че мястото е доста туристическо и се интересувам от това как е положението с плажа? В смисъл, има ли много хора там и към колко часа е най-добре да се отиде за да се намери място, как са цените на плажа - шезлонг, чадър, сладоледи, питиета и т.н.? Чиста ли е водата? Препоръчайте ми някое заведение за хранене със сносни цени без да се стискаме или пък изхвърляме. Може би до 15 - 20 евро на човек за обяд. Също така разбрахме, че има Лидъл, ако знаете нещо и за там казвайте. Simple Smile
Не сме почитатели на нощните клубове, но все за една вечер може да се решим и за там, ако има препоръки ще са ми полезни.
 Забележителностите в раьона (Метеора, Солун, Вергина и Едеса) лесно достъпни ли са с междуградски транспорт и неговото разписание.
И не на последно място е хотела  - Lito ! Знаем, че е 2 звезди. Изглежда приятен. Ако има някой бил там и има желание да напише отзив ще съм му много благодарна. Simple Smile
Общо взето, какви пари ще ни оправят за този период от време за една нормална почивка със 7 нощувки.

до метеора отиване и връщане през лариса са около 450км
с градски междуградски транспорт много време ще се изгуби

# 612
От Паралия Катерини се организират доста еднодневни екскурзии, до Метеора, до Скиатос, та чак и до Атина съм виждала на диплянките. Като минете вечерта по главната ще видите и агентите,  и офисите, които предлагат тези екскурзии.

# 613
Thinking Вие направо ме разбихте, много съм неинформирана  Embarassed А Сетония дали е по добре? Сега чета в Гугъл че плажовете са с пясък, има и гмуркане на някои от тях и има някакъв плаж Портокали, бил страхотен. Помагайте моля че направо се обърках тотално
Била съм на Лефкада, спяхме във Василики - така нареченият град на сърфисти. Приятно е мястото. Обикаляхме на няколко плажа, доста е красиво, Порто Кацики е страшно пренаселен, едвам минаваш между хората за да седнеш из тълпата. Но иначе е страхотно.
Ситония ми е доста на сърце тъй като ходим предимно там всяка година, обиколили сме всички плажове, въпросният Orange beach не е най-хубавият чак, интересен е с това, че се плажува върху самите скали, няма пясъчна ивица. Като градче там най-оживено е Неос Мармарас, а много подходящо за семейства с деца е Сарти-там точно сме били няколко пъти.

Никой ли не е бил на Скиатос?

От всички места (около 20тина) , които съм посетила в Гърция, Скиатос ме грабна най-много. Може и моментът, когато бях, да е бил по-специален в живота ми, не знам. Препоръчвам семейно хотелче Амфилики, което се оказа и най-добрата таверна на острова (само с предварителна резервация Simple Smile
Страхотна гледка, приятен плаж и нощен живот в центъра на острова (ако искаш). Ако търсиш усамотение, пак ще го получиш Simple Smile

# 614
Здравейте,предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тази тема,но не видях къде другаде да пиша.Та питането ми е към тези които пътуват често до Гърция и имат наблюдения.При мен ситуацията е следната предстои ми пътуване до Гърция с племенника ми който ще шофира,само че колата е на името на баща му,а плануваме да сме той-шофьор,аз и дъщеря ми за 1-2 дни.Трябва ли някакво пълномощно от баща му за разрешение да напусне страната,?къде се прави? и колко е таксата?
Досега не ми се е налагало и един казва че трябва друг не,не зная и къде да питам.Благодаря предвариелно може и на лично да ми отговорите.
Дано съм обяснила правилно ситуацията.

Благодаря свързах се с наш познат който от години работи и живее там и той ми каза че никога не е имал проблеми като е шофирал чужда кола.Ще опитаме пък ще видим. Grinning
пътувал съм без пълномощно с служебни автомобили  не са ме проверявали в гърция
обаче на прибиране в бг стоях 30минути докато проверят колата

Общи условия

Активация на акаунт