Кюретаж и забременяване след това - тема 68

• 59 034
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Вилито, страхотна история с най- прекрастия финал. Да ви е жив и здрав. Heart Eyes Разплаках се от радост. Точно това исках да прочета. Живот и здраве и аз като забременея ще трябва да пътувам до София, за да сбъдна мечтата си. Но ще го направя !!!
Успех на всяка една от нас и нека в най-скоро време всяка сбъдне мечтата си ! bouquet

# 556
Благодаря ви, момичета! Стискам палци за всички ви! Simple Smile bouquet

# 557
Здравейте, момичета!
Честито бебе на Вили, честито и на Бейби и Кристална!

Отдавна не съм писала, но редовно надниквам при вас. Съжалявам, че групата расте и има новозаписали се...

От моя мисед минаха 4 цикъла и вече работим за бебе. Всичко, което изследват се оказа в норма, единствено PAI4G/4G e проблем, но според повечето лекари с които се консултирах, когато не е комбинирано нито с друг фактор, нито с нещо имунологично, самам по себе си не е проблем. Говорила съм с Кременскии, Савов и Младеноват от Нац. генетична лаборатория. Ходих при проф Паскалева и при доц Тодорова, и при още един куп лекари, всичките уж сред най добрите в областите си. При евентуална бременност вероятно ще съм на гражданин...

Утре съм на консултация при проф Лисичков - хематолог, национален консултант по проблеми с тромбофилии и кръвосъсирване. Смятам това да ми е последната консултация по въпроса и да ходя вече само при гинеколога си, пък божа работа!

Някой бил ли е при проф Лисичков? Имате ли мнение за него? Препоръча ми да се видя и с него гинеколога при когото ходя.

Съжалявам за нелепият правопис, пиша от таблет и освен, че си променя думите, не дава и да редактирам!

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 19:03 от *kalina*

# 558
При евентуална бременност вероятно ще съм на гражданин...

Пожелавам ти съвсем скоро да си бременен гражданин  Laughing

Извън шегата, никаква терапия ли не ти назначават?  newsm78

# 559
При евентуална бременност вероятно ще съм на гражданин...

Пожелавам ти съвсем скоро да си бременен гражданин  Laughing

Извън шегата, никаква терапия ли не ти назначават?  newsm78

Laughing фраксипин де, ама таблета си го е променил!

Терапията ми към момента е аспирин протект и дуфастон от 12-13 ден на цикъла, всеки рибено масло с омега 3, селен, неофолик. След установяване на пулс се включва и фраксипин 0,4 всеки ден.

Според всички генетици фраксипин не ми е нужен. Говорих и с една позната хематоложка /но тя е имунохематолог и онкохематолог, не е тясно специализирана в тромбофилиите/, тя също каза, че не вижда причина за фраксипин щом ПАЙ не е комбиниран с нищо друго. Проф Паскалева от трета градска е също за без фраксипин, каза че едва ли това е причинатаа само по себе си и че вероятно е просто стечение на обстоятелствата, ако това било за лечение то нямало да ги има половината бебета!

Фраксипина е назначен от доц Катя Тодорова, ендокринолог е, но е участвала в много разработки и трудове по въпроса с ПАЙ и е на мнение, че не е за пренебрегване и е сериозен фактор. Дори каза, че генетицците не се клиницисти и реално нямат отношение към самата терапия... 

Гинеколога препоръча да се видя и с Лисичков, като нац консултант да си каже мнението по въпроса.

Въобще ммного е сложно при мен... нито е много ясно дали това е причината, нито дали ми трябва терапия.

# 560
Връщам се от ендокринолог. Имам си доказана инсулинова резистентност. Да се смея ли, да плача ли... Както и да е. Изписаха ми хапчета за това.

Пролактинът също е скочил, ще пия и достинекс.

Хубавото е, че ТСХ-то се е кротнало и е паднало.

# 561
А пък аз си търся нов гинеколог от Пловдив,добър,да разбира от тромбофилии NaughtyПредложения?

# 562
А пък аз си търся нов гинеколог от Пловдив,добър,да разбира от тромбофилии NaughtyПредложения?

Здравей,  mimito5
Аз не мога да те насоча към добър гинеколог в Пловдив, но мога да ти споделя при кой да НЕ ходиш. Аз бях в клиника Торакс, където ми препоръча в Пловдив и там се случи това с мен, за което ще съжалявам цял живот. Мен ме изписаха в петък и сега съм си в София. Вече ходих при двама АГ-та на контролен преглед и двамата ме питаха за чий к** съм била там. Мисед в 6 г.с. е безумно да завърши с коремна операция. Моят съвет е да не търсиш помощ от тях. Даже накрая като си поисках касовата бележка и ме мотаха половин час докато ми я издадат и видимо бяха недоволни. Сега ще трябва да чакам 6-8 месеца докато зарастне напълно операцията на матката и корема, за да възобновим опитите за бебе. Тази клиника е под всякаква критика!
Успех ти желая!

# 563
  • София/Севлиево
Аморе,толкова съжалявам за това,през което премина.От сърце ти желая бързо да се възстановиш.
На мен ми излязоха генетичните на бебетата,били са или две момчета,или момиче и момче.Поне едно нещо,което ме тревожеше отпадна-в бъдеще ще мога да износя и момиче.А иначе при тях не се откри нещо,което да е причина за А.Продължавам лека-полека с изследвания на мен,въпреки че може нищо да не намерим,което ще е най-добре.

# 564
Елислава, благодаря ти миличка. И на теб ти желая бързо да се възтановиш и да откриете проблема по-лесно, за да можеш да си осъществиш скъпоценната мечта за бебче.
На мен АГ-то ми даде да изследвам няколко неща и тромбофилия , но чак януари месец. За сега ще се възстановявам и ще съм пас известно време.

# 565
Аморе сериозно ли #Crazy ужасно много Съжалявам за това което ти се случи,даже сега като каза че е в Торакс се почувствах виновна Sad при кой лекар беше? Иначе и  с моята лекуваща от там се получиха едни търкания,повече не искала да я търся защото прочела тук в форума че съм писала че прегледите при нея траят 2-3 минути #2gunfire познала ме е по името явно защото аз наистина съм Мария и така... мислех да отида при друг лекар там но след това което казваш вече незнам Sad

# 566
Mimito5, недей да се чувстваш виновна. Ако си знаела, че ще стане така нямаше да ми ги препоръчаш. Никой не е застрахован. Нито ние, нито лекарите. Обаче това, с което се боря е прекалено. Просто тази клиника няма добри специалисти. Това е! А по въпроса дали четат тук или не, на мен хич не ми пука. Ако АГ-то която ме "закла" ми каже нещо по въпроса какво съм писала и защо съм го писала - ама като ще ми прелее чашата, че май и тя ще стигне до операция. То на никой не са му застраховани нервите и лимита. Нали?! Simple Smile

Пп.  Коя ти е лекарката там?

# 567
  • София
Amore,бързо възстановяване миличка!
 При теб колко време беше минало от предния кюретаж?
Ели,щом ембриончетата не са били с генетичен дефект,тогава при теб ли още ще дълбаят?Ти каза че си ин витро,ИМСИ ли правите?

# 568
*Bubble*, предишния А ми беше в края на март. АГ-то каза да изчакам три месеца и да действаме. Стана от първия път и....пак мисед. За 4 мес 2 аборта. Сега прекратих всичко за около 6-8 месеца Sad Просто си нямам късмет това е!

# 569
  • София/Севлиево
И двата ми опита са ЗЕТ,ембрионите са и ИМСИ и ИКСИ,незнам точно какви са ми върнали...

Общи условия

Активация на акаунт