Желание за дете и проблемни отношения

• 33 011
  • 475
  •   1
Отговори
# 60
Разбира се, всяка жена има различен биологичен ресурс, но си е факт, че цикълът на 20 не е като на 30+.

Освен това правиш ли разлика между това, което мислиш на съзнателно ниво и това, което тялото ти сигнализира директно? Щото на разумно и идейно ниво може да се самоубедиш, че е много нормално, хубаво и модерно всеки когато иска да ражда. Само че нещата не се случват на идейно ниво. А за съжаление реалността и идеите имат гадния навик да се разминават.

# 61
Аз имам две деца и изпитвам ужас при мисълта дори за дете. От писъци и рев дори когато чуждо дете го прави ми настръхват космите. Така че не те разбирам изобщо.
Защо не се радваш на живота, а даваш ухо на подобни мисли?

# 62
  • София
Е, понеже на теб ти настръхват космите, авторката да не ражда. Логика...

# 63
Ако искаш дете и мислиш,че ще се справиш и сама ако се наложи действай.А и е пълно с мъже,не е казано,че ще останеш един ден сама с децата си дори и брака да ти се провали.Възрастта ти за бременност и дете е повече от чудесна.И не слушай госпожата с ограниченото мислене дето затрупа темата с малоумните си постове.Ако тя се чувства дърта си е неин проблем.Жалко,че млади хора не осъзнават в кой век живеят.

# 64

Да не би децата в приемните семейства да са от родители в сериозната възраст 40+? Много лесно погребваш хората! Можеш ли да гарантираш, че дете на млади родители няма да стигне до приемен дом?
Според мен даже повечето са изоставени точно от майки на 15-25 г.

Ти, като си против, никой не те насилва да раждаш на 40+, но хората си имат право  на избор, животът си е техен! Според теб е по-правилно да не се роди едно дете, защото можело евентуално да остане без родители?!? хмммм, желязна логика! Ми то да не се раждат изобщо деца тогава, понеже опасности дебнат отвсякъде...

Желязна е логиката, според която трябва да се опиташ да осигуриш на детето, което създаваш, нормално детство и опора от родителско рамо през пубертета поне.
На 40- 45  вероятността да родиш дете с Даун или друго увреждане, е голяма
На 40- 45 вече си с достатъчно износена нервна система в борбата за катерене по кариерната стълба
На 40- 45 започва да те хваща критическата и съпътстващите неразположения.
Т. е, Природата не можеш да излъжеш, защото после всичко пада върху детето, стига да те интересува съдбата му, но като гледам, ти го разглеждаш наистина единствено като брошка на ревера.

Ако не си запозната, има изследвания,които ти дават 99,9% точност дали бебето има даун и то в нчалото на бременността, когато може да се направи аборт.
Познавам 20-23 годишни с изхабена нервна система, затлъстели и на антидепресанти,познавам и жени на 40+,които спортуват изглеждат прекрасно и се чувстват така.
40-45 години казваш критическа, е не при всички започва толкова рано...
Всичко е много относително дай тези които раждат над 40+ да мрат ли вече... Стига глупости! Технологиите и медицината толкова напреднаха,не виждам какъв е проблема да се роди на 40+,щом жената се чувства готова за това физически и психически!!!! Peace

# 65
  • София
Технологиите и медицината толкова напреднаха,не виждам какъв е проблема да се роди на 40+,щом жената се чувства готова за това физически и психически!!!! Peace
Няма лошо, но забравяш, че технологиите в нашата страна, не са напреднали толкова, че да живеем 100 години средно.
Мрем си на много по- ранна възраст, а ако проучиш въпроса, ще видиш, че болшинството жени са споходени от критическата  възраст, която съм посочила.

# 66
Технологиите и медицината толкова напреднаха,не виждам какъв е проблема да се роди на 40+,щом жената се чувства готова за това физически и психически!!!! Peace
Няма лошо, но забравяш, че технологиите в нашата страна, не са напреднали толкова, че да живеем 100 години средно.
Мрем си на много по- ранна възраст, а ако проучиш въпроса, ще видиш, че болшинството жени са споходени от критическата  възраст, която съм посочила.

Божа работа е кой колко ще живее...Това не е достатъчен довод за да нямаш деца на 40+...
Болшинството на жени около мен раждат на 40+ /коя първо,коя второ дете/и не са в критическа... Peace
Нека да не съдим,а да оставим всеки сам да избира кога да ражда...,важното е да си готов за това събитие,нека се раждат повече деца!!! Peace

# 67
  • София

Божа работа е кой колко ще живее...Това не е достатъчен довод за да нямаш деца на 40+...
Болшинството на жени около мен раждат на 40+ /коя първо,коя второ дете/и не са в критическа... Peace
Нека да не съдим,а да оставим всеки сам да избира кога да ражда...,важното е да си готов за това събитие,нека се раждат повече деца!!! Peace
Не става така, когато иде реч за създаване на дете!
Има приказка: " Господ дава, но в кошара не вкарва".
Не може да разчиташ само на Господ, без да използваш разума си, който ти е дал и да задоволяваш егоистичното си желание, без да се интересуваш от интересите на човечето, което създаваш.
Деца е хубаво да се раждат, но раждането е най- лесната част от задачката.

# 68
Зрелите жени са отговорни родители обикновено. Освен това ранните бракове като че ли много лесно се разпадат в днешно време, хубаво е детето да е родено от 20+ годишна айка, само че докато стане на 40 тя  често вече има друг мъж и деца...Въобще все ще има от какво да се коси детето, ако рече.

# 69
Ох, абсурт,  защо  циклиш с тази нетърпимост  за раждане на 40+ годишните. Някакъв  личен лош момент ли имаш - ако е така е разбираемо. Ама да казваш, че   шейсе годишните са с единия крак в гроба, при положение, че болшинството в момента са си активно  работещи  жени и как ще оставят 20 годишните, невръстнви сукалчето още,  сирачета... ми не го разбирам.  Ако казуса беше за  онази жена, която на 60 роди  близначките си...да, тогава може да  се води подобен разговор, ама  иначе е  леко нелепо.

# 70
Е  та тя е една, н съм чула някоя да е повторила.

# 71
В Бг и аз не съм чула, то и тя май беше медицинско лице и това ѝ е помогнало, иначе едва ли  тукашен лекар би се съгласил. Но пък в чужбинско съвсем  не е инцидент такава процедура при възрастни  кандидат мами. Исках да кажа, че  моралния  въпрос, който повдига абсурт, може да важи в тези случаи, просто измества възрастта и възмущението си...неразбираемо защо.

# 72

Не става така, когато иде реч за създаване на дете!
Има приказка: " Господ дава, но в кошара не вкарва".
Не може да разчиташ само на Господ, без да използваш разума си, който ти е дал и да задоволяваш егоистичното си желание, без да се интересуваш от интересите на човечето, което създаваш.
Деца е хубаво да се раждат, но раждането е най- лесната част от задачката.

А бе жена спри се малко с тва хейтване,какво са ти направили жените над 40,които раждат.. Времената много са се променили,не сме социализъм вече и някой рядко ражда на 20-23г. В момента осъждаш една голяма част от раждащите жени,защото вярвай ми много са тези които раждат над 40+..Много си крайна,много!!! И да- в интерес на детето е да има зрели и отговорни родители, които да го обичат,да го възпитат подобаващо и да могат да го издържат..,а не няква пикла да роди на 20г.,без образовани,без работа и да ,,висне,, на врата на мама и тати да и гледат детето..По твоите думи на 60 вече всички ще са измрели...,а децата сираци...та на 60 хората още работят и не са пенсионери... Божа работа е кой,колко ще живее,то може и на 20 да родиш и на 25 да те блъсне кола и да оставиш сирак не дай се боже..

# 73
Според мен това, че е на 40г. Не е проблем да си роди дете, но като имаш вече две, за какво са ти още.
Това е моето светоусещане, другите жени явно го разбират живота по друг начин.
Аз на мястото на авторката бих се ориентирала към създаването на собствен бизнес, или ново образование, или любовник.
Иначе около мен жените на 38 г. Все още нямат деца и аз масово ги мотивирам, да си родят, за да осъзнаят че света не се върти около тях.

# 74
Много ми е смешен доводът "сега не е комунизъм, а демокрация". Все едно политическият строй има някаква връзка с биологията.

Общи условия

Активация на акаунт