Желание за дете и проблемни отношения

• 33 001
  • 475
  •   1
Отговори
# 45
И в бебешката възраст не е еднакво лесно когато си на 30-35 и когато си на 40-45 и нагоре.Изобщо не е еднакво.Както споменах моята позната стана майка на 47 .Сега децата са на 2 , а нея запопна да в мъчи и критическата.Изобщо не е лесно с две малки деца с топли вълни повишена раздразнителност и опънати нерви.

# 46

Колко млади хора си отиват и оставят невръсни деца. За там няма ред!!!
Мнението ми е хората да се радват на днешния ден и да не робуват на предразсъдъци!  Peace
Аха, Бог дал- Бог взел, викаш?
Да се радват днес, а утре да оставят сираци по приемни семейства?
Защо не- нали и без това е тъпо да се съобразяваш с чувствата и емоциите на детето, щото го създаваш да ти краси ревера като брошка.

Да не би децата в приемните семейства да са от родители в сериозната възраст 40+? Много лесно погребваш хората! Можеш ли да гарантираш, че дете на млади родители няма да стигне до приемен дом?
Според мен даже повечето са изоставени точно от майки на 15-25 г.

Ти, като си против, никой не те насилва да раждаш на 40+, но хората си имат право  на избор, животът си е техен! Според теб е по-правилно да не се роди едно дете, защото можело евентуално да остане без родители?!? хмммм, желязна логика! Ми то да не се раждат изобщо деца тогава, понеже опасности дебнат отвсякъде...

# 47
И в бебешката възраст не е еднакво лесно когато си на 30-35 и когато си на 40-45 и нагоре.Изобщо не е еднакво.Както споменах моята позната стана майка на 47 .Сега децата са на 2 , а нея запопна да в мъчи и критическата.Изобщо не е лесно

Сигурно не е лесно, обаче и тези хора имат право на избор

# 48
И в бебешката възраст не е еднакво лесно когато си на 30-35 и когато си на 40-45 и нагоре.Изобщо не е еднакво.Както споменах моята позната стана майка на 47 .Сега децата са на 2 , а нея запопна да в мъчи и критическата.Изобщо не е лесно

Сигурно не е лесно, обаче и тези хора имат право на избор
Разбира се.Написах по нагоре че за жени с проблеми възраста няма значение.

# 49
Включвам се и аз ,защото съм от тези 40 год. с малки деца.Без да искам да обидя някой лично-просто това ми е мнението за много от днешните 20 год.майки-които се водят майки,но баби и дядовци им ги гледат.Гордо бих казала ,че аз много повече майка от повечето от тях-с всичките отговорности които включва това да си родител.Учудвам се ,че има толкова ограничени хора в мисленето си.Моята майка за 1 път стана баба на 39 год.-сестра ми има 2 големи деца.Да а аз на 42 год. имам 2  малки деца ,с които играя ,бягам,скачам и т.н.А моята майка ,която е била млада като съм била дете не го е правила.Относно това което пита авторката според мен може би наистина трябва да изчака да види накъде вървят отношенията с мъжа и .Пожелавам и да изгладят отношенията си и да си имат още 1 дете .

# 50
  • София
Включвам се и аз ,защото съм от тези 40 год. с малки деца.Без да искам да обидя някой лично-просто това ми е мнението за много от днешните 20 год.майки-които се водят майки,но баби и дядовци им ги гледат.Гордо бих казала ,че аз много повече майка от повечето от тях-с всичките отговорности които включва това да си родител.Учудвам се ,че има толкова ограничени хора в мисленето си.Моята майка за 1 път стана баба на 39 год.-сестра ми има 2 големи деца.Да а аз на 42 год. имам 2  малки деца ,с които играя ,бягам,скачам и т.н.А моята майка ,която е била млада като съм била дете не го е правила.Относно това което пита авторката според мен може би наистина трябва да изчака да види накъде вървят отношенията с мъжа и .Пожелавам и да изгладят отношенията си и да си имат още 1 дете .
То само децата да им гледаха  Laughing  Масово не могат да се грижат за себе си и очакват да ги дундуркат в някаква степен, обаче тръгнали да стават родители...

# 51
  • София

Да не би децата в приемните семейства да са от родители в сериозната възраст 40+? Много лесно погребваш хората! Можеш ли да гарантираш, че дете на млади родители няма да стигне до приемен дом?
Според мен даже повечето са изоставени точно от майки на 15-25 г.

Ти, като си против, никой не те насилва да раждаш на 40+, но хората си имат право  на избор, животът си е техен! Според теб е по-правилно да не се роди едно дете, защото можело евентуално да остане без родители?!? хмммм, желязна логика! Ми то да не се раждат изобщо деца тогава, понеже опасности дебнат отвсякъде...

Желязна е логиката, според която трябва да се опиташ да осигуриш на детето, което създаваш, нормално детство и опора от родителско рамо през пубертета поне.
На 40- 45  вероятността да родиш дете с Даун или друго увреждане, е голяма
На 40- 45 вече си с достатъчно износена нервна система в борбата за катерене по кариерната стълба
На 40- 45 започва да те хваща критическата и съпътстващите неразположения.
Т. е, Природата не можеш да излъжеш, защото после всичко пада върху детето, стига да те интересува съдбата му, но като гледам, ти го разглеждаш наистина единствено като брошка на ревера.

# 52
Като цяло всеки знае рисковете от късното раждане, както и рисковете от прекалено ранното раждане. Нека всеки си вземе информирано решение за семейството си.
Проблемът на авторката на темата не е възрастта/още няма 38, предполагам/, а липсата на хармония с партнъора. Така че споровете за ранното и късното раждане според мен не са по темата

# 53
Освен това на 20 ако си млада и неразумна, ще се облъскаш, ще се ошлайфаш...на 45 си вече завършена личност и кривините нямат изправяне, няма да растете заедно с детето и да сте гъвкави. Ако някое момиче роди на 20 и няма търпение на 22 да играе в пясъчника, ми си гледа телефона, то на 30 и на 35 може да е много ценен родителски ресурс. Обаче ако жената роди на 45, дори да скача на батут с детето си, оттам нататък като родителски ресурс ще предлага все повече...кукумицин...

# 54
Без да обобщавам, на 20 годишните обикновено 45 годишните баби им гледат децата във всеки възможен момент, освен това може да се каже, че ги издържат, съответно взимат и някои важни решения вместо тях. И после 20 годишната майка като стане баба, разбира, че е пропуснала момента да гледа деца и решава, че сега е момента да гледа внуци. Ако обаче около 30 годишната майка има желание сама със съпруга си да си гледат децата, започват конфликтите.
Наистина, да се ражда на 45 си е рисково от всяка гледна точка, но 37-38 съвсем не е 45

# 55
  • Пловдив
Благодаря за мненията и гледните точки, момичета. Зряла жена съм, осъзнавам, че бебетата не скрепяват семейства, а също и че когато има разрив вкъщи най - малкото, за което трябва да се мисли е създаването на още едно дете. Но при мен явно желанието за дете не е обвързано пряко с брака...
Така или иначе не съм обсъждала желанието си с мъжа си, предполагам че той няма да е на тази вълна, затова и избягвам темата. Наистина не знам какво да правя. Най доброто за мен би било да скрепя брака си и да опитаме за още едно дете. Но съдбата ще покаже..

# 56
Според мен се опитваш с детето да закрепиш брака, което е голяма глупост Simple Smile

# 57
  • София
2 мои приятелки се разделиха с мъжете си и забременяха от новите си любови, дори още преди да се разведат официално. Те бяха на по 35, без деца, и ми се струва, че просто решиха да родят, кой е бащата беше 2-степенен въпрос.
Но не забравяй, че ако родиш и се разделите/разведете - всичко пада върху теб.
Не видях да пишеш възрастта си, другите пишат нещо за 40 години.
Аз родих на 39, може и да не беше най-мъдрото ми решение предвид тогавашните обстоятелства, но пък и не си представях как набързо бих намерила нов човек, от който да поискам да имам дете, предвид миналия ми опит и отрицателни емоции

# 58
Моя бивша колежка забременя от анонимен донор на 42 г. Доколкото знам 2 г. е правила опити за това. Според мен просто много искаше да стане майка и не й се чакаше мъж, който да бъде бащата.
Аз не бих била толкова смела, независимо от възрастта... Thinking

# 59
  • София
Авторке, много е важно какво мисли мъжа. Знаеш, че решението не е едностранно...

Ами да, вече съм на 33 и всеки цикъл има все по-отчетлив и силен пик на хормоните, тялото сигнализира "като за последно". Та нищо чудно това да е прословутият часовник, който и при мен си цъка, въпреки че имам три деца и нямам намерение за още.

Мъж на около 40+ ако иска дете, да си взима млада:) неговата е лесна. На 40+ връзките са за живот и компания.

Четох те, ама  тука вече ме загуби. Твърде различно е при всяка жена...това с цикъла имам предвид.
А иначе "не си в обувките на другия", за да си толкова категорична. Аз родих на 29. До днес се лутам и не знам искам ли второ или не. От една страна си казах има време, от друга това време отлетя много бързо. На 29 си виках : ооо, със сигурност ще искам второ, ама до 32 максимум. После ще съм стара. Е... Времето си мина. Вече съм на 35 и вече всяка година след 35 ми се вижда за нормална да имам дете. А преди не смятах така.
Двете ми най-близки приятелки са на 40 точно. Едната стана баба тази година, а другата роди преди 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт