Желание за дете и проблемни отношения

• 33 097
  • 475
  •   1
Отговори
# 285
Леле Юна ти направо ме разби хи хи.Цели 8 години без деца.Ма тва вашето на нищо не прилича.На шестия месец ако има как трябва вече да сме родили хи хи.Кво е това да ни разиграват с години.Уби ме тая жена с всичките си постове в темата.То бива бива да е ограничена и да натрапва мнението си,но чак на 18 страници вече е нетърпимо.Имам чувството,че нито гледа какъв е живота,че хората искат да потърсят правилния човек и да се устроят и тогава децата,нито гледа телевизия да разбере колко млади хора имат репродуктивни проблеми.А това,че някоя жена си е гледала живота и е решила на 40+ да има дете нито тя ще й го гледа,нито ще й плаща опитите.Съжалявам Сирена може да си постигнала много в живота си,може да знаеш много езици,но за мен ти си много тесногръда.Имах подобни типове познати и колеги в работата ми и съм щастлива,че съм ги елиминирала отдавна и не общувам с тях.Колежката ми е същата.Цял ден говори затова,че нямам брак и живея незаконно.И като й кажа,че като гледам колко е "щастлива" тя в брака си,по- добре да си карам без брак,но и че за разлика от нея съм достатъчно независима,за да си го позволя и почва да праска и да сумти,знаейки,че говоря истината.Не те хората са казали голям залък лапни голяма дума не казвай,че не се знае къде ще удари,ама откъде толкова ъкъл.Аз лично приемам еднакво родилите на 16 и родилите на 40+.Не одобрявам само тези дето имат деца не защото имат нужда,не им дават обич и топлина,не се грижат за тях,а ги имат защото така е прието и да не се различават от стандарта.Чак аз се ядосах като чета,дето уж вече нищо не ме учудва.

# 286
Ей ама много интересно как човек, който е нямал проблеми със забременяването се опитва да дава акъл на други дето имат. Още малко остава да кажеш че тези дето имат деца с увреждания сами са си виновни. То бива бива толкова предразсъдъци и ограничено мислене.

Щом на някого не му изнася нечие мнение и не може да извади контра аргументи, тича да обвини в наличие на предразсъдъци и ограничено мислене. Mr. Green

Оф милата ти толкова широкоскроена и разбираща, как те траят вкъщи не знам. Laughing

# 287
Добре де, толкова ли е трудно човек да признае пред себе си къде е сгрешил? Защо да се правим на неразбиращи. Често до ин витро процедури стигат жени, които съзнателно са избрали свободата и кариерата за сметка на фертилните си години. Нито е срамно, в днешно време даже е нормално. Няма нужда да се правим на мъченици в стил "Не знаете нищо за живота ми, борбата за дете, обстоятелствата..." Прост факт - 20-35 са фертилните години. В днешният свят по-лесно се живее за егото, удоволствията, кариерата. Никой не си и помисля за памперси и ревове преди 30. В това няма нищо лошо, но нека после не драматизираме излишно с "борбата за дете".

# 288
  • София
Оф милата ти толкова широкоскроена и разбираща, как те траят вкъщи не знам. Laughing
Вместо да дрънкаш глупости, прочети внимателно поста на  Sladka-rosichka и ако изстискаш 2 грама мозък от нещастната си главица, осмисли го.
Съмнява ме да успееш, но не пречи да се напънеш веднъж в животеца си.

# 289
Леле Юна ти направо ме разби хи хи.Цели 8 години без деца.Ма тва вашето на нищо не прилича.На шестия месец ако има как трябва вече да сме родили хи хи.Кво е това да ни разиграват с години.Уби ме тая жена с всичките си постове в темата.То бива бива да е ограничена и да натрапва мнението си,но чак на 18 страници вече е нетърпимо...

А на мен ми е чудно тази жена сирената на титана изобщо говори ли си с някой извън вирртуалното пространство, говорили си с познати хора на някакви подобни теми, .......щото тук сме непознати. Е някои са се виждали де, ама са малко....

И ако още не бяха открили интернет къде щеше да си излива ?умнотията? и свръх постижениятата в интелектуален план!
А ако говори по този начин по който се държи тук с едни приятелки/приятели очи в очи те как ще реагират, ......аз лично такова нещо бих го разкарала колкото се може по бързо.

Съжалявам  за изразяването ми "такова нещо" но така го чувствам в следствие на наблюденията ми.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 23:14 от relativity

# 290
  • Пловдив
Моята хубавица я родих когато бях на 20 г., на 8 м. проходи, щура, палава..... страхотия, ако бяха две направо щях да полудея, така че на 47 г. с две близначета си е направо геройство. То две бебета наведнъж си е геройство за всяка възраст.
Господ дава на всеки толкова, колкото може да понесе 😉
Не, че е било лесно! Но е уникално! Неописуемо прекрасно!
Има само едно нещо по-прекрасно от това да си майка на близнаци! Това е да си многодетна майка!

# 291
Сладка Розичка темата въобще не е за ин витро и не е в проблемно забременяване.Незнам защо Сирена и още две три я изместиха натам.Но като човек минал през това мога да те уверя,че за съжаление в клиниките по стерилитет много голям процент от пациентите са млади хора доста под 30 години.И аз бях доста озадачена от този факт,но е така.Мисля,че е излишно да се коментира кой кога е решил да забременее или пък му се е случило.Дразня се и ненавиждам крайното мнение и самочувствието,че виждаш ли едва ли не само аз имам ъкъл в главата другите не.Темата ми напомня една друга тема в Фейсбук,където 17 годишно момиче търсеше съвет за записване на Женска консултация и една 30 годишна я нападна как можело да остави детето била много малка.Е сори ама и тогава побеснях.Момичето питаше за доктор,а не ни питаше дали да направи аборт.30 жени я разбрахме какво пита само една не спря да я обижда и упреква,че е решила да задържи детето.Ненавиждам хора които дават непоискани съвети и упорстват,че тяхното мнение е правилно и стигат чак до обиди.

# 292
Sladka-rosichka Ако отидеш в репродуктивна клиника, ще срещнеш двойки и жени с всякакви проблеми и причини да са там. Не се ангажирам със статистика, но може и да си права - повечето да са жени над 35, но  няма как да знаеш защо са взели решение да мислят за деца на/след тази възраст. Пак казвам, че не е задължително да са предпочели кариера или да си живуркат живота, както гумените глави в тази тема твърдят.

По темата, която авторката повдигна, бих я посъветвала да не разчита детето да спаси брака й. Практиката е показала, че това никога не действа, дори напротив.

# 293
Ето една статистика от ЦРЗ Надежда

Обърнете внимание на разпределението на пациентките по възрастови групи и кой е най-големият процент: под 35г. възраст пациентките са два пъти повече от всяка една от другите възрастови групи!
Картинката е от сайта им: http://invitro-bg.com/bg/nie/104/

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 23:50 от Анонимен

# 294

KittyCatty,
гумените глави или по точно гумената глава не твърди нещо специално в тази тема.
Това което виждаш тук в тази тема и е начин на виртуален живот във всички теми.
Нали ако я срещаш за първи път тук.........

Иначе и аз не бих се решила на трето дете при описаните обстоятелства. Като на първо място са отношенията,  май и за развод нещо говореше. Без значение дали съм на 20, 30 или 40плюс

# 295
Обърнете внимание на разпределението на пациентките по възрастови групи и кой е най-големият процент: под 35г. възраст пациентките са два пъти повече от всяка една от другите възрастови групи!
Но и е най-голямата като години, двете след нея обхващат едва по 2 г. Ако се сложи 35 за граница, резултатите ще са 38% под 35 и 62% над 35 г.
Това обаче не доказва нищо. Повечето жени, които познавам се борят с проблеми от 20+, не са чакали да станат на 35+, както се опитват да ни убедят тук пишещите.
Други пък срещат подходящия човек на 35, раждат си по 1-2-3 деца без проблеми и не фигурират в статистиките. Въобще всичко е много относително.

# 296
Съжалявам, момичета, не познавам въпросната персона, тъй като пиша само в 2-3 теми, които ме вълнуват. Попаднах случайно тук и просто не можах да се въздържа, като прочетох толкова много глупости накуп изписани от уж съзнателен човек. Извинявам се на авторката за постовете ми с нелирично отколениние от темата (така да се каже).  Peace

# 297
  • София
Пак казвам, че не е задължително да са предпочели кариера или да си живуркат живота, както гумените глави в тази тема твърдят.
Вярно, не е задължително.
Но, една съфорумка първо обясни как е обиколила света, живяла къде ли не, владее 4 езика и е машина- спорт, колоездене и т. н., та на 40 г. е в чудесна кондиция.
В същото време, спомена че е имала сериозен проблем със стерилитета.
Е, елементарната логика подсказва, че през всичките години на обиколки по света и сериозни физически натоварвания, репродуктивните проблеми не са ѝ били на дневен ред.
Хубаво е, че при нея всичко е завършила успешно, но нейния случай не опровергава твърдението на наричаните от нея " гумени глави".
Аз просто бих ги нарекла опоненти, но не на всички се отдава да уважат мнението на другия без да хвърлят обидни квалификации в безсилието си.

# 298
Айде, още една виртуална леля с гадателски способности, която разнищи живота ми.  ooooh!

Ами вземи да питаш как съратничката ти по чугуненост на кратуната е успяла да народи цели три деца, докато обикаля половината свят, учи няколко езика и е изкарала кафяв колан по айкидо. Току виж ти проблеснало.

Като гледам от Клюкарника сте изпълзяли и двете - що не си биете буците обратно там, а ? Баш там ви е мястото.

# 299
НСЧ, те възрастовите групи се определят от фертилитета, затова са така насечени. Но дори да гледаме само преди и след 35г, статистиката доказва, че поне близо 40% от пациентките са под 35г, т.е. в най-фертилната група, а е много вероятно голяма част от тези в групите след 35г. да са започнаи лечение още преди 35г., което не е дало резултат преди 35, така че процентът жени с репродуктивни проблеми, които се сещат да имат деца преди 35г е поне едно 50% ... някакси не ми се струва пренебрежимо малко, за да допускаме, че всичко идва от късната възраст.

Общи условия

Активация на акаунт