Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
А на Дани му се поду ваксината от болницата - не знам коя му биха до рамото, но от седмица и повече е като топче.До скоро не се виждаше. Как са вашите?
Бяха ми казали, че е нормално да се подуе, обаче толкова време след поставянето й е минало вече newsm78 По-добре звънни един телефон на педиатърката.

# 211
Момичета, за тези които знаят английски и за тези, които могат да ползват преводач  Wink, едно ръководство за бебешкото ако:
http://www.babycenter.com/0_baby-poop-a-complete-guide_10319333.bc
Ваксините.....на времето оставаха "пъпки",с годините все по-малко белези от ваксините се получаваха. Тогава се гледаше тази подутина, кога се появява, завяхва ли, това определяше дали  да се слага Манту. Вече нямам спомен при мен как е било, но белег нямам, сестра ми за сметка на това( с 4 години по-голяма) има и то не малък.

# 212
И на нас сега ни сложиха двете ваксини,тъй като предният път имаха недостиг от единият вид!Поставиха ги на двете крачета!Аз му сложих лепенки върху боцнатото и си го къпах,но вдигна температура въпреки ,че му бях дала превантивно сиропче! Sad
Моят  бебок постоянно се задява от слюнката си1Плюч бибата,но пък ръцете и пръстите са постоянно в устата!Днес се сетих и му дадох в ръчичка гумено човече/маша/ ....настана голяма радост!Сега с това си чешем венците!Явно много го сърби ,даже  го и наболява защото се събужда и от сън с плач ,а видимо му се спи и не е характерно за него такова събуждане...той винаги се буди с усмивка! Rolling Eyes Rolling Eyes
Започнах да му мажа венците с гелче за зъбки! Peace
Може ли да споделиш как се казва гелчето за венци.Иска ми се да си накупя някои неща преди да си тръгнем,защото там където живеем ''всичко е нормално'' и трябва наистина положението да е много сериозно за да се изпише нещо,а без рецепта от аптека нищо не мога да купя.

# 213
Момичета за пореден път се убеждавам,  че трябва да спра да чета в интернет. Малкия Мишок има червено петно на врата от раждането и сега четох, че това можело да е синдром на емоционален стрес newsm78 Едно време като са нямали Интернет им е било много по спокойно май
Нашата бебка също има - педиатъра ми каза, че е родилно петно (може и на клепачите да се появи), с време ще изчезне, а може и да остане за по-дълго, но изобщо няма за какво да се притеснявам Simple Smile Хич не ги чети в нета - те са като новините - само лоши и негативни неща #2gunfire
А на Дани му се поду ваксината от болницата - не знам коя му биха до рамото, но от седмица и повече е като топче.До скоро не се виждаше. Как са вашите?
На малката й стана като топче от едната ваксина на крачето, но й правих масажче на мястото няколко пъти и се махна

# 214
  • София
Майчета, как спят вашите бебенца?
Ние от известно време спим почти само по корем.... инак няма заспиване. Незнам това добре ли или не, ама засега не виждам друг начин. Но от два -три дни се буди по-често, дори като не е гладен... Не иска и да го гушкам. Изглежда просто сякаш трудно спи... А уж попреминаха жегите. Незнам, на някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 215
Веднъж само е заспивал по корем. От няколко дни прави опити да се обърне сам по корем. Наскоро си откри ръчичките и ги разглежда постоянно. Много е сладък Heart Eyes
Сноу, ще му мине. Станал е с дупето нагоре Crazy

# 216
Ние от известно време спим почти само по корем.... инак няма заспиване. Незнам това добре ли или не, ама засега не виждам друг начин. Но от два -три дни се буди по-често, дори като не е гладен... Не иска и да го гушкам. Изглежда просто сякаш трудно спи... А уж попреминаха жегите. Незнам, на някой случвало ли му се е подобно нещо?
Скоро писах, че май го мъчи коремчето нашето момче. Поради тази причина мисля че се буди и много шава нощем. Сутрин съвсем не се спира, но къч 5ч. започнах да го обръщам по корем и така спи до 7ч. Така вече спи от 8-9 вечерта до 7 сутринта, но пак зачестиха нощните хранения #Crazy Възможно ли е и при вас да са газове?

# 217
Кепакабана, много ти е сладък бебока и има много коса Flutter И аз се каня да купя този жираф. Все още не хваща играчките съзнателно, аз му ги слагам в ръчичка. Вие хващате ли вече някакви неща?

# 218
  • София
Скоро писах, че май го мъчи коремчето нашето момче. Поради тази причина мисля че се буди и много шава нощем. Сутрин съвсем не се спира, но къч 5ч. започнах да го обръщам по корем и така спи до 7ч. Така вече спи от 8-9 вечерта до 7 сутринта, но пак зачестиха нощните хранения #Crazy Възможно ли е и при вас да са газове?

И аз това си мисля. И на нас ни зачестиха нощните хранения ,та малко се поотчаях... Нали уж към третия месец почвали да намалят постепенно? Явно е мит. ?

# 219
Моята спря да се буди нощем преди няколко седмици. Баткото и той рано премахна нощните хранения.
Аз обаче взех да ставам и да си я храня нощем тези дни. Нали се мъча да увеличавам лактацията.
Момичета, за подуване от ваксина или по-скоро срещу такова именно ни препоръчаха да слагаме куулпач. Иначе при появило се вече- компрес с риванол помага.

# 220
Кепакабана, много ти е сладък бебока и има много коса Flutter И аз се каня да купя този жираф. Все още не хваща играчките съзнателно, аз му ги слагам в ръчичка. Вие хващате ли вече някакви неща?
Ние още нищо не хващаме съзнателно, но и аз забелязах, че от няколко дни си разглежда ръчичките - много сладки  Hug

# 221
Мерси адиктет  Sunglasses това за косата всеки ми го казва  Laughing не знам от къде я има тая коса, но и аз до 7мия месец имах зверски киселини  Grinning Миши хваща само една топка дето дрънка , жирафа го хваща случайно, но му го слагам при него дано с него се отучи да лапа ръце и да смуче палеца  Confused
За коликите все още имаме на 3 месеца и 10 дни е. Laughing и аз жадувах да навърши 3 месеца и ада да приключи , но уви. Даже докторката каза,че ще се захранваме в 5тия месец заради тях  newsm7 всеки ден се събуждам с надежда да се свърши

# 222
A aко има колики, не е ли по-логично да не захранвате, тъй като това може допълнително да раздразни стомаха?

# 223
Нашият мъж днес става на 3 месеца Heart Eyes Много бързо минаха!
Ще пробвам с компрес да махна топчето от ваксината. Но пък защо чак след около 2 месеца и половина се поду...

# 224
Някой да препоръча детски гастроентеролог в Пловдив? При нас продължават слузта и кървавите жилки в акото.
Малкия има и дефицит на желязо. Това е ново 20.
Добре че има решетки на прозорците в болницата Tired Laughing

Общи условия

Активация на акаунт