Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 278
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Днес ни биха втората ваксина... За мен винаги е ужасно травмиращо да гледам. Бебчо беше страхотно усмихнат ,докато не го боцнаха... SadДобре, че бързо се успокои, засега се държи добре, вярвам и се надявам, че няма да има Т!
Но забравих този път да питам доки за къпането... Вие къпахте ли вашите бебенца след имунизацията??
Да, къпах го, не ми е казвала, че не трябва Rolling Eyes
Само в едното краче ли ви биха

Не, и в двете! затова се притеснявам  Rolling Eyes

# 196
Странно на малкия само в едното му биха

# 197
  • София
Странно на малкия само в едното му биха
Ние нямахме за Хепатит Б и затова

# 198
Ако детенцето има висока температура, тогава къпането с прекалено топла вода може да я повиши още. Но щом няма Т,  едва ли е проблем.
Тук в болницата докарали някакво бебенце на 9 м. от дома за сираци. Една от чистачките със сълзи на очи ме помоли за 1 памперс за през вечерта, защото трябвало да му сложи от памперсите за възрастни... Беше се натъжила много, май е с някакъв недъг детето, и аз се разчувствах. Дадох й повечко, ние утре ще се справим докато таткото ни донесе вечерта. Сигурно в домовете им слагат памперси за възрастни - повече побират и сигурно са по-евтини Cry Преди да имам дете никога не съм се вълнувала от подобни неща. И служителите в тези домове каквито са ненормалници...тези деца не знаят какво е любов ooooh!

# 199
И на нас сега ни сложиха двете ваксини,тъй като предният път имаха недостиг от единият вид!Поставиха ги на двете крачета!Аз му сложих лепенки върху боцнатото и си го къпах,но вдигна температура въпреки ,че му бях дала превантивно сиропче! Sad
Моят  бебок постоянно се задява от слюнката си1Плюч бибата,но пък ръцете и пръстите са постоянно в устата!Днес се сетих и му дадох в ръчичка гумено човече/маша/ ....настана голяма радост!Сега с това си чешем венците!Явно много го сърби ,даже  го и наболява защото се събужда и от сън с плач ,а видимо му се спи и не е характерно за него такова събуждане...той винаги се буди с усмивка! Rolling Eyes Rolling Eyes
Започнах да му мажа венците с гелче за зъбки! Peace

# 200
Имах възможност да посещавам един дом за сираци( преди много години)....персоналът е малко, условията под задоволителното...някои децича не знаят дори какво е ласка. Всеки път си тръгват съкрушена и плачех. Помагах и в сектора с деца с малформации, прекрасни създания, които разбират любовта дори без да са я изпитали....Говорила съм си с персонала, който отдавна е претръпнал и отчасти ги разбирам.,....ако си позволиш да плачеш....ще се съсипеш..създаваш си една изкуствена бариера, която много коварно те прави обратното на мил и внимателен с децата- това е като нож с две остриета.

# 201
Аз за служителите в домовете съдя по това, което дават по новините - разни гаври с децата, изнасилвания.... Може би има и нормални хора, които работят там, дано да са повече.

# 202
  • София
Наш бебчо се държи наистина 'странно добре' както се изрази майка ми, като за след ваксината. Simple Smile
И все пак решихме да не го къпем - една вечер без баня нищо не е, защо да рискувам да вдигне Т.
Даже успях да го приспя без проблем в люлката  Heart Eyes
А за сирачетата- винаги много ме е боляло за тях, имала съм приятелки от домове... Винаги много съм искала да осиновя дете, кой знае, може би някой ден ...

# 203
На нас след ваксина ни казаха да не мокрим мястото. Изказването беше, че малко или много може да е вход за инфекция. Слагахме куулпач на мястото

# 204
Новините......с години не гледам телевизия, за да се информирам....винаги е едностранна изкривена истината. Все търсят лошата новина, все интригата да покажат. Ще покажат как една акушерка бие новородено, но няма да покажат как десетки в същото отделение остават извън работно време, за да помогнат на колегите си) без да им се плаща). Ще покажат как учителка удря ученик, но няма да покажат как тази учителка преди това системно е била тормозена от същия/та. Ще покажат как полицай взима подкуп, но няма да покажат как полицай пристигнал по сигнал оказва първа помощ......монетата има две страни. Опитвам се да не съдя никой и да не мисля в стереотипи....Но уви....Лошото ни прави повече впечатление от доброто...поне по мои наблюдения.
А де се оплача и аз, днес Тервел беше много крив.....виждам го две не вижда, спи му се, но не иска/може да заспи. Точно заспи и започва да плаче на сън......боли го коремчето, но не се свива много. Много ми е странно като изпадне в такова състояние, защото не съм свикнала да е такъв.....Sad

# 205
А на Дани му се поду ваксината от болницата - не знам коя му биха до рамото, но от седмица и повече е като топче.До скоро не се виждаше. Как са вашите?

# 206
# 207
Момичета за пореден път се убеждавам,  че трябва да спра да чета в интернет. Малкия Мишок има червено петно на врата от раждането и сега четох, че това можело да е синдром на емоционален стрес newsm78 Едно време като са нямали Интернет им е било много по спокойно май

# 208
Нашият има розово  петно между веждите. Не съм чела нищо, нямам и намерение. Знам, че му казват Ангелска целувка.  Казаха ми, че ще изчезне.

# 209
Петната по вратлетата на бебетата обикновено са от "родова травма",когато главичкта излиза и се задържа по-дълго в лоното на таза, или от похвата, който се ползва за новородено от акушерския екип и др. Получава се притискане на кръвоносни съдове, нищо страшно и нищо опасно.  После се поддържа червенината от самото спане и положението на главата. Това е най-честата причина. А преди години пуснаха в медиите за връзката между стреса и петната при възрастни. Но kepakabana, раждането за бебетата си е голям стрес, не само за нас Simple Smile Така, че дишай спокойно Wink Ангелските  целувки са на подобен принцип. Вярно, че много по-романтично е "ангелска целувка" и важното е, че няма нищо опасно Simple Smile Така или иначе ще имат и петна и пъпки и бенки Simple Smile Да са живи и здрави, другото е просто бонус Wink

Общи условия

Активация на акаунт