Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 579
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
 Peace Peace
Harista  радвам се че сме на едно мнение!
няма повод да се сърдя!! Peace Peace
И аз започвам този уикенд да замразявам плодове ..после ще са ми много удобни за пюренцата ,а и както казваш ти няма да са внос!
За моя радост бабите на село имат голямо производство..имат и много животинки...благодарение на тях си хапваме всичко домашно-мляко,сиренце,месо,плодове и зеленчуци! Hug
А кашата  ще остава за накрая!просто не ми е приоритет към  момента!Ще използвам това което има в наличност към момента хах Peace Hug

# 541

Snowflake19 , много благодаря за съветите!Ще опитам всичко!Сега е по-малко болезнена!Аз четох различни мнения и коментари-студен компрес  докато почива гърдата и топъл докато кърмиш! newsm78 newsm78 Всичко ще пробвам Peace

# 542
Студеното е да не разнасяш възпалението, топлото да разшири каналите и по-лесно да се отпуши Simple Smile Понякога и противоречивите неща си помагат .

# 543
По повод динята бях чела, че натоварва стомаха. Може би не е добра идея да е от първите плодове. Иначе с баткото бях открила тук във форума много полезна информация - съвети за захранване от Косе Босе. Може да потърсите с търсачката Peace
За забелването - аз отварях леко с цел почистване и се беше заголила до годинка. Обаче не трябва съвсем да не се пипа, защото племенникът ми + 1-2 от приятелчетата на синчето получиха някакво възпаление и се наложи антибиотично лечение и намеса от уролог/хирург. Не съм проучвала подробно въпроса, не съм и медицинско лице и не знам как е по-добре. Това са ми просто наблюденията. Иначе и аз не обичам да се вслушвам много-много в старите практики и винаги имам едно на ум.
По въпроса за секса само ще кажа, че и сега както и след първото раждане, усещам една сухота и болезненост. Не помня кога се беше нормализирало тогава newsm78
Май и нещо друго щях да пиша, но забравих Embarassed

# 544
  • Стара Загора
Гастрото ми каза да започна захранване на 4мес и 2 седмици с картофено пюре и плодово, но не мисля да го направя така. Надявам се до края на 5мес да е на кърма и после да започна с картоф. пюре, после морков и тиква, а плодовите за следващите месеци. За съжаление усещам, че кърмата ми намалява от цялото неядене покрай алергиите, а и Мила от 2 дни не иска да суче както преди.. ако не е наддала достатъчно на следващата консултация ще минаваме на АМ за алергични деца 😟
Относно секса - до сега 2 пъти откакто родих, сухота, лека болка, дискомфорт. Абе не ми хареса  Thinking

# 545
За пишлето - мъжът ми по време на всяка баня дърпа кожичката. Но от едната страна е залепнала  Confused
За захранването - мисля на 4м и половина, горе-долу, да започна с картоф. Спомням си, че на първото посещение на педиатърката у нас, беше казала да започнем с тиква, но ще видим. Наскоро не съм говорила с нея за това. Ще я помоля да ми даде някаква примерна схема. Тук във форума си бях харесала една , но не я запаметих.
За секса - и на мен на моменти ми е дискомфортно, но като че ли нещата взеха да се нормализират Simple Smile

# 546
Момичета не ми се смейте на въпроса, но като говорите за захранване с картоф - за обикновен картоф ли става въпрос или от този дргуия сладкия? Някъде бях чела, че обикновения съдържал много...нещо си и не е хубаво да се почва с него  newsm78 Ние имаме домашно производство моркови, тиквички и мисля с тях да започна

# 547
Аз говоря за обикновен. От сладките даже и аз не съм яла Joy

# 548
Аз говоря за обикновен. От сладките даже и аз не съм яла Joy
Ми то и аз не съм, ама знам ли...

# 549
  • Варна
За захранването и аз смятам да започна с картоф, после морков, тиква...все домашно производство. Кашите умишлено ще ги отложа, защото е доста пухкава нашата мома, утре сме на консултация, но 8-те кила ги минахме май.
Какво правите ако имат разстройство бебчетата Ви, вече повече от 15 дни е с воднисто ако, случвало ли ви се е и как действате ?!

# 550
ZIna, не се е случвали Тервел да има разстройство, но съм чувала и чела, че за бебета може и оризова вода да се даде мъничко. А една дружка дава на бебето си пюре от сливи.
За захранването май си остава най-добрата класика картоф, морков и тиква.....Аз си мислех, за соковете дали да не почна с морков, круша, ябълка....

# 551
И Максим е с воднисто ако. Аз нищо не правя, вече ми писна от лекарства и ходене по доктори. Можеш да даваш Ентерол от 250 мг, по 1 прахче дневно, разделено на 2 дози - една сутринта и една вечерта. Това са дрожди, полезни са, докато бяхме в болницата му давах, гастроентерологът след това препоръча да ги пие цял месец, но аз ги спрях. Сега като му гледам акото, пак ще давам. Дали е възможно, ако им растат зъбки, акото да е рядко?
Днес водих малкия в Писанец да му вземат кръв. Изследванията излязоха - хемоглобин 105 при долна граница 140 ooooh! другите му показатели също са под долната граница - тези, които сте пускали кръвна картина, всичко в граници ли е? Утре сме при педиатърката.
Хариста, тази твоята педиатърка е като моята по здравна каса - от както е завършила една книга не е прочела, въобще не знае, че днес има вариант и да не забелваш, да не даваш вода, да не захранваш преди 6 мес. ... Уважам избора на мамите, които гледат бебчетата си по начин, различен от моя. Но тези неща ги решаваме ние, а не педиатрите. Трябвало е да те пита ooooh!

# 552
  • Варна
Пюре от сливи ще да е за запек  newsm78
Сега пробвам без глутен да хапвам, но и аз си мисля, че е от зъбите. Отхвърлихме паразити и бактерии с фекална проба.
Педито и тя спомена за Ентерол, утре ще го говорим, що пробиотици изпихме, няма подобрение.

# 553
addicted2U, обърни внимание на листа какво пише, референтни за мъже и жени или за деца?!( жени са средно 120-140, мъже140-160, като според СЗО или американските проучвания също има разлика, неточностите са повече статистически)Като цяло апаратите са настроени за възрастни, освен ако не се занимавам само  с деца....Другото е, че всяка лаборатория си има различни референтни за някои показатели, когато става дума за различни реактиви и т.н.....това може да го обясни някой клиничен лаборант. За това е възможно и в различните лаборатории да дават различни резултати( за хемоглобин няма кой знае.какви разлики,но...) А за бебета може да има спад с няколко десети към 6я месец като се изчерпват запасите. За това си мисля, че Макс е в граници........за2-6 месеца към 100 долна е приемливо мисля....

# 554
Може и аз да не съм разбрала, Zina;) Но сега като казваш, те и мен ме разхлабват сливите понякога хаххаха...представям си едно малко разстроено коремче какви ли симфонии ще прави със сливи...хахахах

Общи условия

Активация на акаунт