Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Стара Загора
adducted,и според мен този хемоглобин за бебе на 4 месеца си е съвсем нормален.Моят син/баткото/дълги години си беше с такъв и по принцип рядко достига 120,но е едно много здраво и едро дете.Така,че не се притеснявай.
Аз също при всяка баня издърпвам внимателно кожата на пишлето назад и измивам.ДО сега вече се е оголило на половина ,и с баткото до 6 месец се бяхме справили отлично,но никога насилствено.И аз съм против.
Harista,aко много го боли и се притесняваш от инфекции,вземи Банеоцин.Много бързо заздравява всичко.

# 556
 Благодаря Simple Smile Ами не го боли, даже сега му направих "промивка" Напълних един аспиратор за нос с отвара от лайка и докато си играе гол, за да не го плаша и да не се дърпа почнах леко да поливам да свикне, той пък взе, че ме напика, кожата леко се отдръпна и като почнах да капя, получи физиологичната ерекция, така че се отдръпна сама кожата още, после леко помогнах да стигна до раничките и хубаво облях Simple Smile Laughing, той не спря да се хили и да се закача. Поне знам, че не го боли...Ще видя дали ще отшуми зачервяването утре , ако не ще купя Банеоцин.....

# 557
Като заговорихте за акото, моята и тя като че ли е с по-рядко. Ама и цветът от известно време не е съвсем жълт, ами по-тъмен Thinking При вас какви са нюансите(с извинение за повдигнатата тема)

# 558
Акото е по-тъмно, оранжево е. Преди му беше жълто.
На изследването границите са за мъже и жени, за деца няма. В болницата, след консултация с хематолог, ми казаха, че има анемия. Педиатърката ни на частно, на която имам доверие, не се беше притеснила предния път от уж ниския хемоглобин. Утре сме при нея, ще говорим специално за анемията. Има ли такова животно или няма Joy Аз съм спокойна, защото няма признаци на анемичен. Само акото, рядко като вода, леко ме тревожи. А днес още не е акал, да го видим по-късно през деня какво ще произведе.
Хариста, заголването става постепенно, нали? Т.е. еднократното заголване може би няма да доведе до последиците, които ти си писала. Тервел ще си остане само с раничките и стреса, душичката!

# 559
Ами, да и при нас е по-скоро към оранжево - на охра го оприличих конкретно Crazy За консистенцията - не е съвсем воднисто, ама и като беше жълто, не съм го оглеждала толкова Mr. Green

# 560
Акото е по-тъмно, оранжево е. Преди му беше жълто.
На изследването границите са за мъже и жени, за деца няма. В болницата, след консултация с хематолог, ми казаха, че има анемия. Педиатърката ни на частно, на която имам доверие, не се беше притеснила предния път от уж ниския хемоглобин. Утре сме при нея, ще говорим специално за анемията. Има ли такова животно или няма Joy Аз съм спокойна, защото няма признаци на анемичен. Само акото, рядко като вода, леко ме тревожи. А днес още не е акал, да го видим по-късно през деня какво ще произведе.
Хариста, заголването става постепенно, нали? Т.е. еднократното заголване може би няма да доведе до последиците, които ти си писала. Тервел ще си остане само с раничките и стреса, душичката!
Simple Smile По принцип новородените имат големи запаси от всичко, ако бременността е била нормална, в началото се припокриват с тези за възрастни и после се понижава хемоглобина....за това бебетата на АМ ги дават за захранване от 4ти месец, за да могат да си набавят и по естествен начин нужните вещества( каквото е по-лесно да стане чрез кърмата, която е индивидуална за всяка майка и нейното бебе, а не като адаптираните, които са оптимална формула за повечето бебенца). Не искам и не мога да коментирам защо хематологът се е притеснил, понякога и самия начин на взимане на кръв може да повлияе на резултатите.....
Какво да ти кажа...поне аз така ги виждам нещата след много чете, инфо , ровене , сравнение, наблюдения и т.н. Дори и да не пипаме кожата, ако съумяваме да пазим добра хигиена на бебето( често сменяме на пелени, да следим памперсите да не им стягат, ако пишка нормално, ако не се събира прекалено много смегма отпред природата ще си каже думата. Не знам дали си обърнала внимание дали при Макси има ерекции от време на време, но при тях кожата се опъва сама много хубаво колкото е нужно, за да няма "излишна" кожа, т.е. фунцкията е изпълнена, резултатите бавно и славно са на лице. Е пак има едно на ум ,ако бебенцето по рождение е с физиологична фимоза по-изразена от нормалното...дори стоенето без пелена също помага за добрата хигиена. Но както рефлексът примерно за избутване с езичето на твърди предмети, за да не глътне нещо по погрешка, както и това да си затварят очите и да затаяват дъх, като си намокри главата, така и природата е помислила, как да предпази половите органи, като загради отвора с кожа, а при момиченцата понякога по-обилния секрет от влагалището......
В крайна сметка на теория и практика нещата винаги могат много да се разминават...за това аз си правя изводите за мен, ако някой иска мнение, споделям, но в никакъв случай не държа всички да мисля, че съм права Simple Smile!!!!

# 561
Да, при ерекция си се опъва. Знам, че е нормално, както при момиченцата, така и при момченцата да има и малко кръв - явно в резултат на опъването. Смегма напоследък почти не виждам, но и аз почивствм хубаво с вода и сапунче ежедневно.

# 562
Harista ще си позволя да ти дам съвет за малкия тъй като с баткото от един такъв преглед след три години стигнахме до операция. Ако педиатърката го е забелила и има ранички си го забелесйте и в къщи. Не го оставяй така. А ако не се оправи най-добре на детски уролог го заведете, за да му го забели като хората. Най-добрите са в Пирогов.
Казвам го като патила.

# 563
Harista ще си позволя да ти дам съвет за малкия тъй като с баткото от един такъв преглед след три години стигнахме до операция. Ако педиатърката го е забелила и има ранички си го забелесйте и в къщи. Не го оставяй така. А ако не се оправи най-добре на детски уролог го заведете, за да му го забели като хората. Най-добрите са в Пирогов.
Казвам го като патила.
Благодаря! Дано не се стигне до там...
Тя не успя до края да го "насили" защото той изписка и върна хубаво кожата обратно, за това и днес го държа по-нахладно да не отича , често му свалям памперса, по-често му го сменям като видя, че е пишкал, вече и отварата от лайка е до мен да го почиствам  Simple Smile

# 564
Мен ми идваше да я заколя тогава. Добре че второто е момиче та няма да го мисля поне това  newsm78

# 565
  • Варна
На Ема акото е всички нюанси на зеленото  Confused

# 566
Зина, и на Макси акото беше по едно време зелено. Стана отново жълто след време. Щом пробата от акото е добра, не мисля, че зеленият цвят е притеснителен.

# 567
От личен опит - всякя промяна в акото, независимо дали е цвят, количество, консистенция или честота може да се повлияе от зъбките. За захранването със сокче аз започнах с ябълка, пробвах и морков с ябълка, ама беба не ще. Сега пие около 30-40 мл. на ден чиста ябълка. С ега като мине консултацията вероятно ще пробваме с картофче... Това с неискането на мляко явно е всеобщ проблем-и при нас е същото, опъване, нерви, рев, бута шишето...голяма мъка. Пускам и бял шум и като се поуспокои започва да яде... Истински цирк. Shocked

# 568
Ей днес беше един от онези дни като в началото на колики. Цял ден мрънка и реве. Сумарно е спала два часа. Не иска да легне, за да я нахраня. Иска само права и на ръце. Толкова й е любопитно, че не иска ни храна ни сън..... добре,че татко й се прибра да ме отмени малко.  #Crazy #Crazy

# 569
При нас пък беше другата крайност - цял ден спа Shocked Чак се притесних по едно време, защото обикновено е по-активна през деня. Дали защото времето беше по-хладно и мрачно newsm78 И с яденето трябваше да я побутвам малко . Сутринта я кърмих около 4, че гърдите ми се бяха напрегнали много. После в 8 още спеше и ми се видя голям интервалът. Но пък и към 12 се наложи пак аз да я разбутвам newsm78 Следобед се поусети на 1-2 пъти сама да си поиска Thinking Но със сигурност е с 2-3 хранения по-малко днес.

Общи условия

Активация на акаунт