Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 530
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Дано скоро всичко това е зад гърба ви. Кураж!  Hug ще мине

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 15:10 от Jane.happy

# 121
 Hug Hug Hug
И аз стискам палци бързо да минава всичко и да се прибирате възможно най-скоро здрави у дома.
Не им се давай на тези лекари или сестри. Аз го преживях подобно отношение точно след раждането и знам, че не е никак лесно в такъв момент, но колкото повече им мълчиш, толкова повече ти се качват на главата. Отстоявай позициите си пред тях и не си го слагай много.  Бъди силна за двама!  :*

# 122
addicted2U, ужасно преживяване Sad Дано по-скоро да се оправяте и да се приберете у дома на спокойствие. Така са в държавните болници за съжаление.
Скрит текст:
Не знам дали съм разказвала, но след раждането си синът ми бе транспортиран в друга болница и поставен на антибиотик(уж). Единия ден казват на ММ, че има рецепта с изписан АБ и той отива и го купува. На следващия ден вече друга сестра на смяна му казва отново, че има изписан АБ, който трябва да се купи. Когато той й казва, че предния ден е занесъл въпросния АБ, сестрата само му отговорила "Ааа, така ли? Еми тогава ще изхвърлим рецептата" ooooh! При което естествено ние все още се чудим давали ли са или не са давали тогава АБ на детето ooooh!

# 123
 И ние полежахме с Рада за няколко дена поради висока температура и обезводняване. Беше на един месец тогава. Дори не се подвоумих ми директно в токуда отидохме. Доста адекватно се държаха и условията са си съвсем прилични като за болница. Бързо оздраяване на вас.

# 124
Благодаря ви момичета! Hug

# 125
Голям зор е това приспиване при нас Sad или в количката или на ръце, ръце не ми останаха вече , всичко ме боли. Иначе го къпя в 9 в 9.3 яде, към 10 и 15 заспива в количката, буди се към 4-5 ,местя го на спалнята, яде и спи до 9 и до там, цял ден ме прави луда гъба.Снощи докато го хранех през нощта заспах Grinning По едно време се събудих, нашия си изпил млякото и си продължил да спи,аз държа шишето обаче, ръката ми изтъпнала. Тази умора ще ме съсипе.
Някой с идеи как да го отуча от това люляне??? Днес пробвах да го оставя да плаче, но не той е инатче в крайна сметка пак го приспах в количката, само дето хълцаше един час. Добре че през нощта не прави номера. Пробва се 1-2 пъти да реве към 4 ри и 3ти път нямаше

# 126
Бързо оздравяване и скорошно прибиране!Ужасно преживяване за жалост  Shocked
Ние днес бяхме на консултация!Утре правим 3м!Още съм в шок....според личната ,малкият  бил натдал малко този месец/600гр/ и трябвало да започвам да го захранвам с млечна каша и плодово пюре... Shocked Shocked Shockedние до сега сме си изцяло на кърма newsm78 В момента тежим 7150кг и сме 65см високи....мисля, че нещо е слънчасала Party Party
Миналата седмица ходихме на частно  поради проблема с "запека"и ми каза, че детето натдава "прекомерно"/това и бяха точните думи/ Peaceдаже ми каза да не спирам витамин Д ,точно заради този бърз растеж ...,а според личната витамин Д не ми трябва ..на вън имало достатъчно слънце хах представяте ли си

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 23:16 от ivan4e84

# 127
Много е уморително носенето на ръце, особено ако гледаш бебчо сам, без чужда помощ. Има дни, в които се уморявам много. От друга страна е много сладко, че 9 мес. са били обгърнати от мама и след раждането искат отново да са. При нас бибероната върши работа, татко му също му действа успокоително, и да си призная, понякога го оставям да зяпа телевизора, докато аз си почина Embarassed

# 128
  • Стара Загора
addicted2U,много са отвратителни тези вируси,особено пък за толкова малко бебче  ooooh!.Дано се оправяте бързо и да се прибирате у дома,че там си е най-добре   Hug.
ivan4e,абе много добре си звучат тези мерки на детенце,изобщо не им се връзвай.Прави си нещата както ти си ги усещаш,ти си знаеш най-добре.Ние също сме с доста бърз растеж и нашата ЛЛ,каза да си му давам вит.Д независимо,че е лято.
kapakabana,пробвала ли си да го полюшваш в шезлонг,столче за кола или нещо такова,ако имате?
А може да го слагаш на спалнята и да лягаш до него.Така да му пееш или да подрусваш леглото,знам ли.Много е уморително,сигурна съм.Успех!
Ние все още си заспиваме сами в кошарата,дано не се променим.Давам му биберона и той много интересно се е научил да си закрива очичките с ръце и така заспива.

# 129
  • Варна
Бързо оздравяване и скорошно прибиране!Ужасно преживяване за жалост  Shocked
Ние днес бяхме на консултация!Утре правим 3м!Още съм в шок....според личната ,малкият  бил натдал малко този месец/600гр/ и трябвало да започвам да го захранвам с млечна каша и плодово пюре... Shocked Shocked Shockedние до сега сме си изцяло на кърма newsm78 В момента тежим 7150кг и сме 65см високи....мисля, че нещо е слънчасала Party Party
Миналата седмица ходихме на частно  поради проблема с "запека"и ми каза, че детето натдава "прекомерно"/това и бяха точните думи/ Peaceдаже ми каза да не спирам витамин Д ,точно заради този бърз растеж ...,а според личната витамин Д не ми трябва ..на вън имало достатъчно слънце хах представяте ли си
Що за глупости са това  ooooh!, бебчето наддава повече от добре, какво ти дохранване  #2gunfire
На мен ми се иска този месец малката да се спре на около 600 гр. +, че много бърза милата - 3 месеца и 10 дена - 7340 гр., 63 см.(1100 последният месец)
Витамин Д педито ми каза да давам по 1 капка заради бързият разтеж, иначе го бяхме спряли са известно време.

# 130
Иванче, въобще не я слушай. Моят е "само" 6,100. Кърми си бебчо възможно най-дълго, той ако остава гладен, ти ще разбереш със сигурност. Медицината се развива, обаче нашите педиатри не. И точно те са причината толкова малко майки да кърмят. И моята педиатърка е такава-още от сега да давам сок от морков и ябълка. Ама така е като слушам световната здравна организация, даже и вода не давам и цялата болница ми се чуди на акъла. Според мен, когато бебето стане любопитно към храната, която хапваш, тогава е готово за друга храна освен кърма. То ще си покаже само.

# 131
Благодаря ви момичета за подкрепата!Нямам никакво намерение да я слушам!за мен детето си натдава добре !Освен това е и летен период и мисля е нормално малко да се поспре  Peace Hug
Иначе добре понесе имунизациите!Снощи имаше температура и днес сутринта отново ,но не е крив!
И мен всички ме оплюват за това ,че не давам вода в тази жега!То не ,че не давам пробвахме с изварена  -не иска,взех от тази детската за АМ, която правят-пак не иска и се отказах!
 Peace

# 132
  • София
Адиктед, наистина съчувствам за ситуацията и се моля  да се оправите бързо. Нас така ни изгърчиха в болницата след раждането - после разбрах, че ВИп стая би променила нещата... което е грозно - да си купиш нормално човешко отношение, което очевидно липсва на нашите санитари... В повечето случи ситуацията е съвсем нормална, но те нарочно те стресират допълнително, все едно не ти е достатъчен стреса... Както и да е, скоро, вярвам ,ще сте на свобода  Peace А за телевизора - и аз го правя понякога. На мен ми се откачиха ръчичките тия дни от люляне столчето за кола. ама намерих нови позиции, които го успокояват.. Например, обича да се 'разхожда' с мен от стая в стая , или да 'седне' в мен - това наистина е ново. Сега ще му взема активан гимнастика, че обича да зяпа разни неща и се разсейва.
Кепакабана, относно люлянето - незнам дали има отучване, нашият Антончо е същият - няма люляне, няма заспиване. С много малки изключения вечер след баня, ако е много каталясал, си заспива при кърменето или в леглото. Иначе не. Незнам от колики ли е , или е до бебе. Иначе нашият почти не реве, представете си... През нощта като е гладен, мрънка или 'вика' /много е сладък Heart Eyes/. Реве сао през деня като го мъчи коремчето.
Аз това за вит. Д за пръв път го чувам? Нашата лекарка е с многогодишен опит, но досега не е казвала за това... Др. седмица сме на преглед, да видим.

# 133
Момичета, и ние се приспиваме на ръце, но и спи само на ръце. Освен когато заспи докато се храни, тогава си спи сам. За нощния сън се приспива с кърмене. Аз затова питах, да почерпя опит и идеи. Сам абсурд да заспи.
Сутрин, когато ставам, ме болят краката от цялото размъкване по цял ден. Дори в колиичката не спи, но ако го сложа в нея заспал, поспива малко.
Ivan4e, моята педиатърка ми каза да не се вглъбявам в цифри. Така че, както ти си усещаш нещата и ти знаеш най-добре как е бебчето и дали му стига храната.

# 134
Иванче, само така! Ти си познаваш детенцето най-добре. Много гадно, че има температура. Постоянна ли е или вдига на моменти само?
Сноуфлейк, за коя болница става въпрос?
Джейн, бебчо в кошарка ли спи? Моя спи при мен на спалнята, кърмим се легнали и като заспи го оставям там. Ако го преместя, ще се събуди. А и когато е до мен е много спокоен, кърмя го 1-2 пъти посред нощ, пак легнали, много бързо се унася отново. Интересното е, че вече не ми пречат нощните кърмения. Случвало се е да мрънка през нощта, тогава естествено ми пречи малко хихи ама няма как.

Общи условия

Активация на акаунт