Работа, CV-та, HR-и, съвети - 54-та тема

• 90 759
  • 716
  •   1
Отговори
# 705
Ами ти трябва да избереш между монотонна работа и досадни задължения. Аз бих избрала първото, ако все пак ще имам някакво време и за други неща измежду монотонната работа. Т.е. ако времето ми не е заето плътно 8 часа с тази монотонна работа.

# 706
Бих избрала според това дали заплащането ми се вдига или не.

# 707
  • Berlin
И аз избрах повишението, заплатата в случая се вдига и в двата случая, но различно. Но сега се чудя дали не сгреших. Все пак мисля и да напускам и това ще е добре за cv-то.

# 708
Здравейте отново, както писах, утре съм на интервю.
Става въпрос за специфична работа, в която имам достатъчно опит.
Мисля да взема материали от последните 2проекта, над които съм работила, аз да не говоря ей така общи приказки, а хората реално да видят за какво става въпрос.
Смятате ли, че е удачно?

# 709
На въпроса с повишението няма еднозначен отговор.  Ако искаш се развиваш,  ако си удовлетворен от сегашното си положение си стоиш там. Няма нищо лошо да си доволен и от по - малко.  За мен е според периода в живота ми. Имала съм амбициозни години, сега го карам по линията на по-малкото съпротивление. Търся спокойствие за средна заплата. Ако финансовото ми състояние го изисква, ще си дам повече зор. Днес - не.
Относно носене на свои проекти - да,  стига това да не разкрива конфиденциална информация за старата фирма. Винаги е плюс да покажеш реален опит.

# 710
dobra, благодаря.
Информацията не е конфиденциална, това което смятам да покажа е публично и се разпространява свободно. Разбира се носи всички знаци на съответните програми, с подкрепата на които е създадено.

# 711
Вземи си материалите, пък на място ще решиш дали да ги покажеш! Успех!  Peace

# 712
Благодаря на всички!

Интервюто мина, но съм с противоречиви впечатления.
Търсят си специалист, но изобщо не са сигурни дали все пак ще се спрат на някого и ще наемат такъв, или ще продължат да работят с външни фирми.
Естествено второто им излиза далеч по-скъпо и беше засегнато на интервюто.
Дамата, която ме интервюира няма понятие от работата. Или пък да се е правила на толкова незапозната?!?
Имат някакъв екип, но досега са работили само по 1проект и отново за управление на проекта са използвали външни консултанти.

Показах материалите, част от проектите, по които съм работила. Мисля че беше добре, защото илюстрира "видимата" част от работата.

Засегна се и заплатата, назовах точните суми за които съм работила при последните 2проекта.
Със сигурност на външни консултанти са плащали м-у 2 и 3пъти повече. Но друг е въпросът, дали са склонни да плащат и толкова, колкото споменах. Макар че дамата поне за това беше наясно.

Стана дълго, но досега не ми се беше налагало да обяснявам същността на работата си като за дете 1ви клас.

# 713
Тази вечер лично ще пусна новата тема  bouquet
Успех на всички  Hug

# 714
  • Berlin
Има още до 50стр.

# 715

Има има ама досега не съм имала проблеми с това да я пусна и на 49  Peace

# 716

Общи условия

Активация на акаунт