Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 129
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас/Пз
Ох , на ръба съм да се откажа от билковата смес на Хенафокс Sad Дано скоро да пуснат новата Култиватор, че съм на път пак да се върна към боята Sad Просто като минат две седмици и косата вече почва да има нужда отново да се прави. А на мен ми идва в повече. Айде сега лятото както и да е , ама идва зима и да стоя п о 3 часа с тази смрад на главата ми идва в повече.
Може ли някой който е ползвал боите на Кхади или Логона да сподели повече за тях. Пак ли е такава цапаница  като с билковите смеси?

# 211
  • София
Т.е. ти израства по-бързо косата ли отколкото при боядисване с хим. боя? Какво имаш да й правиш през 2 седмици?

# 212
Т.е. ти израства по-бързо косата ли отколкото при боядисване с хим. боя? Какво имаш да й правиш през 2 седмици?
При мен корените трябва да се боядисват най-много на 10-12 дни, предполагам и при авторката е така и това е искала да каже.
Не ми расте бързо косата, просто корените губят лесно цвета, а краищата са прекалено наситени и това е още едно предизвикателство към къната.

# 213
И аз не харесвам стоенето с часове, но за мен не е вариант да се върна към боя, защото косата ми е тънка и боята доста я увреждаше.
А от скромният ми опит, Сахара къната /смесена с касия/ ми покри по-плътно и ми е някак по-трайно наситен цвета от Хенафокс раст.боя, до момента няма избледняване.Но...пак си се стои с часове.
За Логона гледах в сайта на екомама, беше й станал много хубав цвят.Четох някъде /на друго място беше/, че при нея се иска и нагряване.

# 214
  • Пловдив
На мен много бързо ми пада цветът на готовата смес. Вече имам 5-6 см небоядисвана с безамонячна боя коса. Именно по тези няколко сантиметра съдя. Много бързо стават напълно естествени, а от готовата смес няма и следа. Ползвам я единствено заради липсата на вреда по косата.

# 215
  • Бургас/Пз
При мен корените трябва да се боядисват най-много на 10-12 дни, предполагам и при авторката е така и това е искала да каже.
Не ми расте бързо косата, просто корените губят лесно цвета, а краищата са прекалено наситени и това е още едно предизвикателство към къната.
Точно така става и при мен. Просто пада по бързо в корените. На другите места се натрупва, но корените постоянно си растат и новоизрастналите като ги направя са ок , но след 4-5 измивания , което при мен е точно 2 седмици там вече няма никой и в съчетание с новоизрастналите става грозно Sad

# 216
  • Бургас
При мен и с боя беше същото положение.Кой какво прави аз все се чудя, кога да вместя къносването Simple Smile Скоро пътувах, срам не срам, с чалмата и така го вместих  Simple Smile

# 217
  • София
И при мен е точно същото,  цвета в корените пада за около две седмици. Въпреки това съм толкова доволна от състоянието на касата, че не ми минава и през ума да си купя химическа боя.

# 218
И аз бях така. За мен компромисния вариант се оказа това - https://www.amazon.co.uk/Indus-Valley-Chemical-Colouring-IMPORTA … eywords=henna+gel

стои се 30 мин. - 4 малки пакетчета прах са с една туба гел. Всичко се смесва - има мирис на портокали и за половин час си готов. Идеално покрива корените, а косата ми си е жива с много блясък. Напълно ясно ми е че съдържа малко химийка, но само с къна ставам като черга - сивкаво, червено, кестеняво, черно...
Ще се боядисвам тези дни и ще покажа как се получава, ако имате интерес  Hug

# 219
Извинявай, колко ти излезе с доставката?

# 220
  • София
Напълно ясно ми е че съдържа малко химийка, но само с къна ставам като черга - сивкаво, червено, кестеняво, черно...
Ще се боядисвам тези дни и ще покажа как се получава, ако имате интерес  Hug
Хващам се за това изречение, за да се запиша в темичката, която следя от доста време и да споделя, че имам същия проблем. Jazzzzy, на мен ще ми е интересно да покажеш.  Hug

Привет, мили дами!  bouquet

Повече от година ползвам къна (Сахара Тазарин)/билкова боя (на Кхади, червена - 2 пъти, с къната ми харесва повече) и забелязвам все по-силно изразен ефект на 'черга'. Аз си го обяснявам с това, че 1. естественото пигментиране на косата не е напълно равномерно навсякъде и 2. краищата на косата ми са най-светли, това са остатъците от коса, третирана с бои, съответно там косата става най-ярко оранжева, защото е с най-изсветлена основа.
Засега не ми пречи много, защото стои сравнително естествено и все едно е търсен ефект - ако условно разделим косата на 3 части, то след къносване краищата са най-оранжеви, след това е средният отрязък, който става по-скоро тъмномеден и вече към върха и корена косата стои най-тъмна само с лек тъмночервен отблясък, който постепенно пада. Не мога да си обясня защо корените почти не си променят цвета, това за мен значи, че като изрежа и последните остатъци от химически изсветлена коса, мога да се сбогувам с ефекта на осезаемо оцветяване, към който се стремя.  Cry
Има ли някакъв трик за по-наситено покриване специално на корените? Нали започвате да мажете от корен към върха? Все си мисля, че може нещо да не правя както трябва.
И аз чакам с нетърпение боите Cultivator's, най-малкото, че ако са със същата слаба покривност при мен, поне няма да троша толкова време и да ме е яд после.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 13:54 от Klodilia

# 221
Здравейте! Да попитам нещо, свързано с къната:) От доста време съм решила да се боядисвам с къна и чета по форумите, но, вече съвсем се обърках:( Косата ми е около 20% побеляла, кестенява. Досега боядисвана с растителна боя Фитосолба и бях доволна. От година, косата ми стана доста суха по крайчетата, с много цъфтеж иии никакви грижи не помагат. Ползвах амла и брингараж, нооо сухотата стана още по- силна .Днес, използвах последната си закупена боя и бях изненадана-косата стана невероятно гадна и суха:(! Моля, да ме посъветвате, каква къна да взема и как да я да забъркам. Искам шоколадова коса, тъмно кестенява, но не черна или червена! И белите коренчета да се покрият. Най-вероятно, ще взема на Хенафокс, че в близкия ми биомагазин такава има. Ноо, обикновена къна ли да взема или готова смес? Ако взема обикновена, да добавям ли индиго и амла? Какво количество? Косата ми е под раменете. И още нещо: крайчетата ми са по-светли, мога ли да направя глос от индиго, за блясък, и ако намажа с индиго, разтворено във вода, какво ще се получи? Благодаря за търпението:)

# 222
  • Бургас/Пз
Неравномерността и при мен е налице. Ето съвсем прясна снимка от снощи току що боядисана.

Единствено и аз като Вивиан много харесвам състоянието на косата си и само това ме спира за момента.

Чудя се дали изобщо има смисъл да пробвам боите на Кхади?? Вие какво мислите са тях?

# 223
  • най-шареното място
За бяла коса и растящи /и най-вече губещи цвета!/ корени, според мен изобщо не трябва да се разчита на готова смес - там къната не отделя цвят. Пробвайте само с къна - да отдели - пък после пак може да се добавя. Съвсем различно е.

# 224
Ани, много естествен и красив цвят и чудесна здрава коса  Heart Eyes ! Прелива много приятно!
Относно времето, което определено не е малко, аз заглеждам ето тази къна, стои се 45 минути, доста добри отзиви има, че е натурална, без химии...изкушаващо е
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт