Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 136
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • най-шареното място
Никога няма бучки. Бъркам с дръжката на четка за боядисване. Няма значение с какво обаче, по-важно е как се добавя течността. Като при палачинките Simple Smile

# 241
Аз разбърквам с едно такова , бързо става, като от готовите смеси малко по-трудно се махат бучките, а сахара тазарин къната много бързо стана гладка смес.

# 242
Тричуп къна след 10-11 часа оксидация. Рядка се получи и ще добавя канела за сгъстяване
URL=http://www.img-share.eu/main/image_view/IMG_20160906_110459308_HDR9kAxpqo.jpg.htm][/URL]

# 243
zigizagi, а слага ли някакви добавки или цвета си е само от къната? При мен никога не е ставало толкова червено.

# 244
  • София
И аз това щях да питам, при мен също, но пък и аз я държа 5- часа, не 10-11

# 245
Не, нищо не съм слагала. На опаковката пише  4-6 часа да престои, но аз я правя вечерта и сутринта се къносвам.

# 246
Скрит текст:
Ако се иска по-плътно и трайно покритие, Ом е права, че е най-добре да си забъркваме сами смесите. Къна+амла+индиго+касия.

Лейди, можеш ли да напишеш приблизително какво е сьотношението?
И индигото после как се прави, като глос с индиго ли?

рак-щрак, мерси за твоята рецепта.
Аз съм доволна от светло кестенявата, но може да пробвам някой път с къна, да видя каква ще е разликата.

# 247
  • В полите на Пирин планина
Леми, аз в две стъпки не съм се правила - чела съм в темата за по-добрите резултати откъм трайност и покритие. Аз съм слагала съвсем малко индиго в сместа - на върха на лъжицата, само за по-студен резултат, амла 1 с.л. и къна и касия по 3-4 с.л. , горе-долу 50/50. Пробвала съм и с добавка на силен чай от лайка, т.като аз винаги съм целяла по-светли цветове.

# 248
Ясно, мерси Лейди.
А да питам момичетата които гонят тъмните цветове, без черно, за коса с дължина до брадичката, какво количество къна да забъркам?

# 249
  • София
Ani_d, цветът ти е чудесен и мнооого по-равномерен от моя.  bouquet При мен явно си е проблем на косъма, който засега остава загадка за мен, защото естественият ми цвят не е никак тъмен и все пак не се пигментира добре коренът и това е. Ще продължавам да упорствам, пък дано като изрежа и последните отрязъци химически третирана коса, оцветяването се поизравни.

Аз също забелязах, че с готовата червена смес на Кхади цветът е по-малко наситен и пада бързо, къната без примеси пигментира по-добре при мен. Не добавям към нея лимон или други билки, но мен ръждивите отблясъци ме устройват идеално. По идея от темата сложих канела последния път само за убиване на силния мирис на трева и съм много доволна. Не помня кой пръв писа за тази хитринка, но му благодаря горещо.  Blush bouquet

# 250
  • най-шареното място
Ясно, мерси Лейди.
А да питам момичетата които гонят тъмните цветове, без черно, за коса с дължина до брадичката, какво количество къна да забъркам?

Трудно ми е да кажа, защото никога нищо не меря. Но косата ми е значително по-дълго и един пакет къна използвам за 4-5 боядисвания. Средно. Често и остава.

# 251
  • Пловдив
Вчера отново се боядисах с кестенявата готова смес, разлика в естествения ми цвят не виждам. От следващия път съм решила да смеся къна и индиго. Тук идва и въпросът ми- как точно да извърша процедурата, за да получа кестеняв/тъмнокестеняв цвят?
1-ва стъпка е да оставя къната да оксидира(развторена във вода за няколко часа) Въпросът ми е кога да добавя индигото? Не искам да става твърде тъмна.

Отделно някой ползвал ли е боите Logona, заслужават ли си, покриват ли добре предишен цвят?

# 252
Лятна буря, индигото се слага непосредствено преди боядисването и му се добавя щипка сол при бъркането за по-траен цвят.

Логона боите не ме впечатлиха откъм оцветяване - пробвах веднъж от любопитство. Единственото положително е по-лесното нанасяне / някак са много фини и гладки / и по-малкото време на стоене с боята.

# 253
Четох, четох и нищо не разбрах...
Боядисвам се червена, искам обаче да мина на къна.Гоня ярко червено, което знам, че с къна няма да стане.И все пак от всичко прочетено реших, че най-червено прави Мароканската къна.Така ли е? Такава ли да си поръчам?

# 254
Четох, четох и нищо не разбрах...
Боядисвам се червена, искам обаче да мина на къна.Гоня ярко червено, което знам, че с къна няма да стане.И все пак от всичко прочетено реших, че най-червено прави Мароканската къна.Така ли е? Такава ли да си поръчам?

Да, моят опит това показва - мароканската дава най-силно и ярко оцветяване. За цвета най-голямо значение има основата. На тъмна коса къната няма как да даде ярко оцветяване, а само отенък.

Общи условия

Активация на акаунт