Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Lady Brinne, благодаря. Намерих упътване и в Зоя.бг, ама кой да чете първо там Laughing Значи отписвам Логона-та Sunglasses

# 256
Мерси Ом!
Лятна буря, може ли линк за упътването в Зоя-та?

# 257
Четох, четох и нищо не разбрах...
Боядисвам се червена, искам обаче да мина на къна.Гоня ярко червено, което знам, че с къна няма да стане.И все пак от всичко прочетено реших, че най-червено прави Мароканската къна.Така ли е? Такава ли да си поръчам?

Да, моят опит това показва - мароканската дава най-силно и ярко оцветяване. За цвета най-голямо значение има основата. На тъмна коса къната няма как да даде ярко оцветяване, а само отенък.
Много благодаря за отговора! Косата ми е тъмна, да но аз все пак ще опитам и искам да видя какво ще се получи.С безамонячните бои ми се получава страхотен червен цвят.Надявям се с къна да успея да постигна нещо, макар и то дребно Simple Smile

# 258
  • Бургас/Пз
Много ме изкушавате сега с това домашно приготвяне на смеси. Обаче не знам как да докарам светлокестеняво . Страх ме е да не прекаля с къната и да не избие червеното Sad Виждам в съдържанието , че е смес от Индиго, Къна, Амла, Eclipta Alba - това не го знам какво е   newsm78 и нийм. Обаче хич не съм сигурна дали ще нацеля пропорциите Sad това , което със сигурност не искам е да стана червена или тъмно кестенява.  Crossing Arms

# 259
  • В полите на Пирин планина
Eclipta Alba е брингараж. Може да пробваш на косми от четката за коса или на скрит кичур. За по-светла комбинация примерно 1/3 къна+1/3 индиго+2/3 касия, а към тях 1 с.л. амла и 1 с.л. нийм. Може да се разтвори в силен чай от лайка за по-светъл резултат.

# 260
  • Пловдив
Lemy, надолу в страницата са рецептите: http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B0%D1%85.1273

# 261
# 262
Eclipta Alba е брингараж. Може да пробваш на косми от четката за коса или на скрит кичур. За по-светла комбинация примерно 1/3 къна+1/3 индиго+2/3 касия, а към тях 1 с.л. амла и 1 с.л. нийм. Може да се разтвори в силен чай от лайка за по-светъл резултат.
А може ли само къна и индиго?
Ако ще трябва да купувам и другите неща, хич няма да се занимавам, ще си карам на готовата смес.

# 263
  • най-шареното място
О, и за мен това е реалистична програма. Останалото е да се обърна на склад за пакетчета Simple Smile Има огромна разлика от тази стратегия /след готова смес/. Не бих се върнала на другото.

# 264
Момичета, извинявам се отново за въпросите, но ми предстои първо каносване след няколко часа.Моля да ми дадете няколко разяснения.
1.Задължително ли трябва да си измия косата преди къносване?
2.Къната само с вода ли да отмия?
3.Косата ми е дълга и абсолютно ми е невъзможна да среша без кристали и т.н. След къната мога ли да ги нанеса? А балсам?

# 265
  • Пловдив
Незнам дали е вече късно, но все пак
1. Аз нанасям сместта ден след като съм мила косата, но до колкото знам трябва да е на чиста коса
2. Отмива се само с вода и не миеш косата няколко дни, за да може цвета да стане по-наситен
3. Чела съм, че някой момичета слагат балсам, но аз не ползвам нищо

# 266
  • Бургас/Пз
Сега щято чета Падме си мисля, че грешката е май в мен , за да ми пада толкова бързо цвета. Аз винаги отмивам косата с шампоан и после слагам балсам, ама май ще пробвам , както тя е написала Simple Smile

# 267
Никога не мия с шампоан. Преди ползвах балсам, но сега мия само с вода-все пак косата ми е била чиста преди къносване и целта е да махна само къната.

# 268
Аз винаги отмивам с шампоан и после слагам балсам.При мен не пада, макар да има разлика, със Сахара Тазарин цвета е по-интензивен, по-наситен, с готовата смес е някак по-блед.

# 269
  • Бургас
И аз мия с вода само, въпреки маслата няма нужда от шампоан, но в началото преди да се адаптира косата и шампоан и балсам слагах.Тя сама ще си покаже според мен.

Общи условия

Активация на акаунт