Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за отговора  bouquet
Аз се къносах.Резултата е страхотен.Мацаницата и тя беше страхотна.Все пак влизам във вашите редици, след 4 годишно отсъствие.Ще наблегна на билките, понеже след второто раждане не успявям и не успявям да оправя косата си.

# 271
  • Бургас/Пз
Пробвали ли сте да намажете само корените и има ли ефект?? При мен протеинът през две седмици на цялата коса ми идва в повече и затова се чудя за 15-ти септември дали да не намажа само корена  newsm78

# 272
  • В полите на Пирин планина
Пробвали ли сте да намажете само корените и има ли ефект?? При мен протеинът през две седмици на цялата коса ми идва в повече и затова се чудя за 15-ти септември дали да не намажа само корена  newsm78

Може, разбира се. Друг вариант е глос със къна/индиго/билкова боя: разбъркваш известно количество с балсам за коса и стоиш 30-40 минути.  Peace

# 273
Вчера тръгнах за къна, но в магазина нямаха светло кестенява, та взех само кестенява, да видим какво ще стане.
Ще мажа само корените, надолу си е достатъчно тъмна косата.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 08:25 от Lemy

# 274

Аз се къносвам вече близо 5 години, по дължините ми цветът се е натрупал достатъчно и обикновено намазвам само корените, може би от 3-4 къносвания, 1 ми е на целите дължини. Така не се получава прекалено натрупване на цвят по дължините, а и 1 пакет ми стига за 2-3 къносвания:)

# 275
Аз мисля да си приспособя някое шишенце като тези за боя
Скрит текст:
, с накрайник и да слагам къната в него и да нанасям само в корените, защото иначе уж слагам в корените, а со омазвам и по дължините.Обаче, откъде да си намеря подобно  ooooh! , ще питам в някоя аптека, но точно такива не съм виждала, ако знаете някой магазин, в който има, моля кажете  Hug

# 276
Аз съм си запазила няколко такива шишета от химически бои, не съм виждала да продават.  newsm78
Сет, мисля си, че докато го напълниш с къна, ще падне голяма цапаница и играчка, тесни са им гърлата на тези шишенца.
Сетих се, може да сложиш сместа в един найлонов плик, и да отрежеш крайчето, като сладкарски пош и така да го пресипеш.

# 277
Мерси, Леми  Hug .Точно гледах за шприцове  Laughing .Утре ще ровя и вкъщи, но едва ли пазя нещо подобно.

# 278
  • най-шареното място
Става и с четка. Лесно е и лесно се мие четката.

# 279
  • София
Здравейте Simple Smile Пак ще се къносвам с Логоната, за която писах преди време.

Имам няколко въпросчета: оксидирането за определени цветове къна ли се отнася и единствено на интензивността на цвета ли се отразява (сигурно ще ми се смеете на питането)? Повлиява ли негативно на косата по някакъв начин, че моята е проблемна?

# 280
  • В полите на Пирин планина
Няма различни цветове къна. Къната е червеникаво-рижава. Билковите бои съдържат освен къна, касия, индиго, амла, брингараж, нийм ... и други добавки.
Чистата къна или се оставя да оксидира, или се прави с гореща вода. Принципно по-дългото оксидиране дава по-добро оцветяване. Няма влияние върху косата, оксидирането е просто изчакване на къната да пусне цвят, след забъркването ѝ.

# 281
  • София
Разбирам. А билковата боя, каквато явно е Логона, оставя ли се да оксидира или се приготвя с гореща вода и маже ввднага (всъщност кафе използвах миналия път)?

# 282
Разбирам. А билковата боя, каквато явно е Логона, оставя ли се да оксидира или се приготвя с гореща вода и маже ввднага (всъщност кафе използвах миналия път)?
Не пише ли на опаковката как се процедира?

# 283
  • София
Пише, че се нанася веднага, но аз останах с впечатлението, че тук оставяте да оксидират и билковите бои независимо от упътванията Simple Smile

# 284
Не, на Хена фокс билковите бои също не се оставят, и поне аз спазвам указанията и се мажа веднага.
Не си спомням някой да е писал, че оставя да оксидира  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт