Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 131
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас/Пз
Ом, ако е само къна ще стане червено , а аз точно това не искам Sad

Сетони, добра идея, но за любителите на червеното  Peace

# 226
Ани, има и кремообразна смес на марката, има доста широк цветови диапазон
Скрит текст:
, но пак да кажа, че не съм я ползвала, само инфо от нета, имам запаси от Сахара и от медната готова смес на ХенаФокс...

# 227
Няма как да няма неприродна добавка, ако е толкова бързопокривна - 30 мин.

Чудес не бывает Simple Smile

А косата на момичето от снимката ми харесва, има нюанси, но са приятни и стоят естествено.

# 228
  • София
Ани, косата ти е в прекрасно състояние и има много приятен цвят, на мен ми харесва много!

Ом, имаш предвид, ако гоним тъмни тонове, например кестеняво и черно, да направим първо боядисване с къна и след това, отделно, само индиго или билкова боя в съответния цвят?

# 229
  • Пловдив
И аз да попитам от къде да си я купя тази къна където е показана на видеото ?
Аз съм с червена коса и много държа на червения цвят ,така че ме устройва перфектно .
Апропо днес в кауфланд има промоция на Афродита къна на 1.22 лв за бр.

# 230
За бяла коса и растящи /и най-вече губещи цвета!/ корени, според мен изобщо не трябва да се разчита на готова смес - там къната не отделя цвят. Пробвайте само с къна - да отдели - пък после пак може да се добавя. Съвсем различно е.

Ом, много си права, това и аз го забелязах.
jb66 , продава се в iherb.

# 231
Ползвала съм боята от видеото на setony - не ви съветвам да си давате парите, на мен изобщо не ми хвана... дори и леко не тонира, едно голямо нищо беше при мен резултата. А наистина има много добри коментари...
vion около 30 лв (малко по-малко... не помня точно), но аз използвам по 1-2 пакетчета + съответното количество гел, защото боядисвам само корените... и реално ми стига за 2-3 пъти, което за мен като цена е ок.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 13:58 от jazzzzy

# 232
jazzzzy , благодаря ти, че сподели  bouquet , малко ми оставаше да поръчам...

# 233
  • В полите на Пирин планина
Ако се иска по-плътно и трайно покритие, Ом е права, че е най-добре да си забъркваме сами смесите. Къна+амла+индиго+касия. Обаче къната да оксидира поне 5-6 часа на топло, може с касия, ако се слага от нея и тогава непосредствено преди боядисването да се разбърка индиго с щипка сол, да се добави към готовата къна и да се намаже. Индигото се слага количество, според това колко тъмно кестеняво искаме да стане. За тъмнокестеняво и черно може и в две стъпки - първо къносване, а след тов с индиго за половин час.

# 234
  • Пловдив
Здравейте, първоначално започнах с къна и към нея да добавям касия и амла, обаче цвета много червенееше, а аз не исках това и паради тази причина преминах на готовите смеси. Започнах да ползвам светлокестенявата, но при мен резултата беше тъмнокъстеняв с червени оттенъци. В последно време чета, че повечето от вас сами забърквате смесите и искам да попитам имали смисъл да търся съотношението и да почна да я забърквам сама или да продължа с готовите смеси?
Другото, което искам да ви попитам е как успявате да разбиете сместта без да има бучки, защото аз почти никога не успявам да го направя. Последното, което правя последните няколко пъти е че си купих един ръчен миксер и с него въртя разбива се добре, но много неща омазвам.
И последен въпрос знаете ли откъде мога да си купя една пелерина мисля, че трябва да се казва като при фризьорите, за да я слагат, когато се боядисвам. Благодаря  bouquet

# 235
  • София
Ако се иска по-плътно и трайно покритие, Ом е права, че е най-добре да си забъркваме сами смесите. Къна+амла+индиго+касия. Обаче къната да оксидира поне 5-6 часа на топло, може с касия, ако се слага от нея и тогава непосредствено преди боядисването да се разбърка индиго с щипка сол, да се добави към готовата къна и да се намаже. Индигото се слага количество, според това колко тъмно кестеняво искаме да стане. За тъмнокестеняво и черно може и в две стъпки - първо къносване, а след тов с индиго за половин час.

Благодаря Лейди  Hug

# 236
  • най-шареното място
Къната при мен пуска цвят за около 2-3 макс. 4 часа. Бъркам я с топла, почти гореща вода.
Стоя не повече от 3 часа, но рядко чак толкова. Цветът е стабилен. Заразлика от готовите, които винаги бяха прозрачни от ден №1.

# 237
  • The point of no return
Аз имах къна, стояща във фризера от доста време, и се направих онзи ден. Имах опасения, че няма да хване, но стана доста добре.

Другото, което искам да ви попитам е как успявате да разбиете сместта без да има бучки, защото аз почти никога не успявам да го направя.
И при мен има бучки колкото и да бъркам. Ако някой е намерил работещ метод да сподели. Praynig

# 238
И при мен винаги има бучки. Аз се отказах от слагането на допълнителни неща за засилване на цвета - оцет, лим. сок, вино, канела, карамфил. Каквото такова. Но е важно къната да е прясна, за да стане хубав цвят. Поне това научих.

# 239
  • на терасата
Първоначално и аз започнах с готовите смеси, но както са писали момичетата по-горе, къната нямаше време да пусне цвят и ставаше много тъмна. Косата ми е кестенява, ползвах светло-кестенявата смес и пак ставаше тъмна.

Започнах да експериментирам с оксидирана къна, касия и индиго.
Рецептата, която се оказа сполучлива за мен, косата ми е дълга под брадичката:
2 пълни с.л. къна ги разбърквам и оставям да оксидира
Преди да започна да се мажа слагам 1 с.л. касия, 1 с.л. индиго и 1-2 пликчета канела.
Разбърквам и веднага мажа. Стоя 2 - 2,5 ч. с найлонова шапка и хавлиена кърпа.
Получава се хубав кестеняв цвят, който червенее, разбира се, няма как.

Пробвайте с различни пропорции, докато си улучите вашия цвят. Къносвам се вече 4 години и с времето намерих моите пропорции на съставките.

Общи условия

Активация на акаунт