ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Hug
Да си пожелаем хубав летен ден! Hug

Снимката е от вчера - Халит излъчва безпокойство, притеснение.....

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 10:15 от HELEN60

# 241

Право всички театрални постановки и филми, чието излизане по кината престои, да бъдат подложени на проверка, да бъдат спирани или забранени.

Да, аз също мисля, че проектът на Халит и Берг няма да състои. Дори и с промемено заглавие. Ще се радвам да не е така, но....
     Всъщност всичко е възможно. Ако продуцентите модифицират филма така, че да бъде достатъчно "безопасен" , има шанс да ги видим заедно на екран. А най-оптимистичният вариант е да го пуснат без големи промени - доказателство за "демократичното развитие".

# 242
И младоженците пазят демокрацията

От митинг в подкрепа на Ердоган вчера

Кметът на района е заявил от трибуната:

„Имаме изненада на площада. Нашите братя Юсуф и Мюджахиде днес сключиха брак, но вместо да се приберат у дома след сватбата, предпочетоха да дойдат на площада на демокрацията, да пазят като страж народната воля. Поздравявам Юсуф и Мюджахиде, че в тези необичайни дни поставят любовта към родината над всичко.”

Младоженецът Юсуф:

„За нас любовта към родината е преди всичко друго. На първо място слагаме отечеството. Предпочетохме да дойдем тук, вместо да се приберем вкъщи, защото за нас родината е всичко. Ако се наложи, ще дадем живота си, за да я защитим.”

Булката Мюджахиде:

„Подкрепяме президента Ердоган и ще бъдем с него докрай”

Видео

http://www.ucankus.com/video/27334/gelin-damat-demokrasi

..................................

Интервю с Елиф Шафак

За една нощ Турция се върна 20 години назад

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/07/21/2798583_elif_shafak_za_ … ref=topicoftheday

# 243
Цитат
„Подкрепяме президента Ердоган и ще бъдем с него докрай”

Ужас #Crazy млади хора ooooh!

Започнали са снимките за сериала на Джейда, Айча и Бюлент в Адана... с помощта на гугъл , ако не греша... Wink

http://www.sehirmagazincisi.com/Hbr-3856-Babam-ve-Ailesi-dizisin … leri-basladi.html

Скрит текст:

Професор, хирург- арестуван на летището при опит за бягство от Турция Rolling Eyes

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1269766-profesor-ibrahim-c … -gozaltina-alindi

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 12:51 от liliMS

# 244
Е с това преминаха всякакви граници...
В Истанбул ще правят "гробище за предатели"
http://www.segabg.com/article.php?id=814630 ooooh!

# 245
  • В тъмната гора.

# 246
  • В тъмната гора.

Нещо любопитно от Кърджали  Joy

А това е много добра илюстрация на двете лица на Турция.

Изселниците в по-голямата си цялост са кемалисти, а също и интелигенцията живееща в този край.
В необразованите и простите и проблема, те са като стадо.

# 247
RTÜK  е турският СЕМ - институцията, която следи телевизиите и радиостанциите и налага наказания.

Днес от 10 часа е забранено на служителите да напускат сградата.

29 души от състава на RTÜK са били уволнени и им е отнето правото да упражняват професията си.

Очаква се броят на уволнените до довечера да нарасне.

-------------------------

Шефът на турските телекомуникации Serhat Özeren предупреди потребителите на социални мрежи да внимават с постовете, които споделят.

"Дори и някой друг да е злоупотребил с профила ви, вие сте този, който ще носи отговорност пред закона и публикуваните от профила ви съобщения могат да станат повод за започване на наказателно преследване."

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 14:44 от varna_2

# 248
Привет на всички! Hug
Картината е ясна.
То дори и да дишаш сигурно ще бъдеш подведен под отговорност.

Ще назначи послушковци и оттам нататък смятай. Навсякъде ще слухтят, навсякъде ще следят - по суша, въздух и вода, в нет пространството, сигурно и в домовете им ще сложат устройства, за работното място няма да говорим.

Преживяват объркани, трудни дни, в които някои неща дори не могат да се проумеят, моля се за тях.

Темата ни започва да придобива друга посока. Такива са обстоятелствата. През последните дни се натоварих изключително с новините около тези събития.

Нямам нищо против да се споделят всякакви мнения. Но за себе си съм взела решение - наистина не ми се пише повече на темата Ердоган.

Дано се появяват новини около Халит и Берг, ще ги следя с удоволствие и ще се моля за тях.  Praynig

А за сериала, така както е тръгнало, дори и да го започнат, за най-малкото детайлче може да решат, че не служи на "демокрацията". Нямам надежди. Дано не съм права.

# 249
Слагам едно изключително интересно видео, само за да го запазя.

https://www.youtube.com/watch?v=buS3wjzkPew

По-късно ще се опитам да намеря време да го преведа с подробности, че ме заболя главата да превеждам и стоя пред компютъра.

Говори Изет Пинто, телевизионен гуру, както са го представили в записа.
Това е човекът, който започва продажбата на турски сериали по света и сега е шеф на най-голямата агенция за износ на сериали.

Има много интересна лична история, за която също говори.

Само един момент от думите му.

Един ден ми се обади клиент и каза: "Можеш ли да намериш някакви турски сериали"

Аз си казах: "Сериали ли? Че на кого ще продам турски сериал. Стори ми се голяма глупост. Даже аз не ги гледах, чужденците ли ще го правят"

Но в крайна сметка човекът беше клиент, трябваше да се поровя, за да отговоря на поръчката. Няколко седмици събирах дивидита с турски сериали. После му пратих съобщение, че съм готов. Той не отговаря. Звъня му на телефона, не вдига. Оставих дивидитата на масата и така си стояха три месеца. Един ден ми позвъни клиент от България. Попита ме може ли да го свържа с някои турски продуценти, за да види разполагат ли с нещо интересно.

Аз отговорих: "О, аз имам, аз ще ви дам".

На масата ми стояха един куп дивидита. Изпратих му абсолютно всички. Сред тях беше и дивидито на "1001 нощ". Нямах никаква представа, че е в купчината. Те решиха да вземат точно този сериал. След един месец излъчване, рейтингът на телевизията се беше увеличил 4 пъти. От четвърти, каналът станал първи.

Викам си: "Брех, аз имал в ръце скъпоценен камък, без да подозирам даже.

Използвах този успех, за да убедя още 6 държави да купят сериала. И всъщност манията по турските сериали започна благодарение на "1001 нощ". Беше чиста случайност. Дивидитата си стояха на масата ми, България купи един сериал и след това започнаха продажбите в цял свят.

# 250
Здравейте, момичета! Hug
Влязох в другата тема да търся повече инфо за ставащото при комшите и една добра душа /благодаря й от сърце/ме упъти към тази тема и хоп ето ме тук.Изчетох ви постовете от петък насам,но вместо да се поуспокоя ,тревогата ми от ставащото в ТР нараства.Не ми харесва този таип,ама никак не му вярвам.И като гледам клипчета с освирепели "демократи"ми се накъдря косата.Ние този филм с безрезервната подкрепа на нашия пръв партиен и държавен ръководител сме го играли.Ние точно няма как да бъдем излъгани за искреността на тази всенародна подкрепа.Другото име на тази подкрепа е страх,неистов страх за живот,за работа,за семейство и приятели...,макър и страх неосъзнат и неизговорен.Толкова е по-героично да си борец . Но най-лошото е,че сме комшии с държава, начело на която е един неуправляем човек,взел се за месия...Имам деца...И се чудя,ако наистина е имало паралелна държава,ръководена от този Гюлен,къде са били службите на комшите,защо  официалните власти са допуснали да се създаде и да функционира такова нещо???Защо са чакали преврат,за да се разправят с тях???Нямам отговори и на други въпроси?Може ли такова нещо като преврата,
 да стане без външна подкрепа???Защо таипът се извини на Русия,защо си стопли отношенията с Израел и Египет точно преди пуча???Нямам отговори.
Много харесах поста на Туба,една нежна,възвишена душа...и интервюто на Елиф Шафак...умна и красива...какво ли я чака....
Е,споделих Радини вълнения... Sad
От постовете ви разбирам,че чаканото дизи с Халит и Берг,най-вероятно няма да се състои или ако да ,няма да е това,което би трябвало да е,защото е за Ататюрк и предвид обстановката в ТР с антикемалисткото управление. Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 17:25 от vichom

# 251
Варна, благодаря, че сподели казаното от И.Р.  Hug bouquet
Изглежда доста духовит, залата често избухваше в смях. Видях, че видеото е качено на 19 юли,доколкото си спомням. По какъв повод е тази реч? Подразбрах някои неща, но ми е интересно, ако е била в деня на качването, значи се случват събития и от този вид...
Тази публика няма нищо общо с хората от площадите през последните дни...

# 252
Варна  bouquet благодаря за интересните материали , които намираш и превода на видеото Hug

Изглежда България е донесла късмет на "1001 нощ" и гастрола на сериала в чужбина Grinning

Цитат
България купи един сериал и след това започнаха продажбите в цял свят.

# 253

Още една част от казаното от Изет Пинто

След това започна излъчването на ВВ. Аз познавах продуцента Тимур Савджъ. Бяхме приятели. Дойде на сватбата ми. И си казах "със сигурност ще ми позволи да се заема с продажбата на сериала, нали сме приятели". Отидох при него. Той обаче не се съгласи. А аз страшно исках точно ВВ, направо ми беше станало фикс-идея. Отидох втори път. Пак нищо. На петия път се съгласи. Толкова се зарадвах, че направо се самозабравих във въодушевлението си.  Почнах да обещавам. Ще направя щанд на три етажа на фестивала в Кан, ще си видиш сериала по всички билбордове в Кан, ще направя реклама на 5 страници във всички списания, ще доведа всички актьори, ще организирам парти за 1000 души, ще доведа певец от Америка. Направо се отнесох. Толкова се бях развълнувал, че изсипах един куп обещания. Като излязох от кабинета му осъзнах какво съм направил. На практика бях дал обещание за реклама на сериала, която ще ми струва милиони долари. Но няма как, вече бях обещал. В крайна сметка, той  повери на мен този сериал, бях принуден да направя обещаното. И за първи път направихме световна рекламна кампания за турски сериал. Дойдоха актьорите, Халит и Мерием пристигнаха в Кан, минаха по червения килим. Месеци наред се говореше за нашето парти. След края на телевизионния базар в Кан един мой служител ми изпрати имейл от чужбина. Пишеше: " Краят на месеца дойде, изглежда сте забравил да ми изпратите заплатата" Парите бяха свършили. Банковата ми сметка беше без преувеличение на нула. Но бях дал обещание да направя грандиозно представяне на ВВ и трябваше да си удържа на думата. И добре, че го направих. Защото успяхме да продадем сериала в 75 страни. Беше гледан от 300 милиона зрители. Изводът е, че ако не рискуваш в живота, не можеш да успееш. Продажбата на сериали даде хляб на много хора. Даже на такива, за които не подозирате. Например, в Чили имаше един стриптизьор. В седмицата обикновено получавал покана за едно представление. Едва си намирал работа.  Вземал по 100 долара. След това изведнъж усетил, че го канят все по-често. Защо? В страната по това време излъчвали "1001 нощ". И за късмет, той пък бил двойник на Халит Ергенч. /смях/ Почнал да взема по 200 долара на повикване и образно казано "билетите" се продавали като топъл хляб. Всички вестници пишели за него, бил в новините. За негов късмет скоро след "1001 нощ" тръгна излъчването на ВВ. Увеличил си хонорара на 400 долара. /смях/.  По време на излъчването на ББГ излизал облечен като Онур с костюм, после се появявал като султан Сюлейман. / бурен смях и ръкопляскания /. Все си казвах, няма да е зле и на нас да ни нещичко, хубаво печели на наш гръб.
И ако се върнем назад към историята на моя успех. Всичко започна с един сериал и 10 000 евро. Но най-важното, започна с една мечта. Мечтата да успея. Преди много година си дадох сметка за нещо. Всъщност, аз исках да успея заради татко. Защото правеше и невъзможното, за да ме отгледа и възпита. Няма никога да забравя една случка. Бях на 8 години. През лятото ходехме на Принцовите острови. Един ден се прибра вкъщи и каза: "Дойде време да започнеш и ти да печелиш пари". Аз отвърнах: "Как така ще печеля пари? Аз съм само на 8 години." Той: "Не, трябва да се научиш вече да печелиш пари." По това време той се занимаваше с часовници. Бяха получили една партида от чужбина. Каза: "Давам ти тези часовници. В четвъртък ще ги продаваш на пазара". На мен ми се струваше абсолютно невъзможно. Защото знаете, че по пазарите, когато продаваш, трябва да крещиш с цяло гърло. А аз бях много срамежлив и ме се виждаше невъзможно. Отидох при един приятел и му казах: "Ти ще викаш, аз ще продавам" / смях/ За няколко часа продадохме всички часовници. Много се вълнувахме, бяхме спечелили пари. Прибрахме се вкъщи. Чакаме татко. Бяхме изкарали 100 лири. Когато се върна, баща ми каза: "Вижте, деца, 50 лири ще отидат за изплащане на часовниците, 50 лири остават печалба." И даде по 25 лири на мен и приятеля ми. Аз много се разсърдих. Казах му: "Татко, защо му даде 25 лири, можеше да му дадеш само 10, аз съм ти син". Той ми отговори: "Не така, сине. Виж, ако не умееш да делиш с другите това, което имаш, никога няма да печелиш" Забележете, получих този урок на 8 години. И за мен той продължава да бъде валиден и днес. /ръкопляскания/.  На 17 години ме приеха да уча в Америка. Но толкова обичах да се занимавам с търговия, че не исках да заминавам. Казах на татко: "Татко, ако позволиш, не искам да следвам. Желанието ми е да се занимавам с търговия." На 19 години реших да замина за Далечния изток. Отидох. Но неговата най-голяма мечта си остана да ме види успял. Защото искаше да покаже на всички. Нашият път е различен, но не е грешен. Само различен от общоприетия. Искаше това да докаже на останалите. Един ден се разболя тежко. Дойде при мен и ми каза: "Докато не те видя успял, няма да си отида от този свят." Закле ми се. Но аз бях далеч от успеха, това още повече го смачка. Един ден, бях скоро започнал да се занимавам с продажба на телевизионни формати, ми връчиха награда за най-успешен млад  предприемач. Бях невероятно щастлив. Отидох на церемонията. Татко не можа да присъства, защото беше в болница. Взех наградата и изтичах с нея в болницата. Дадох я на него. Защото я бях получил благодарение на него. За съжаление, няколко дни по-късно почина. Мислех си, сякаш беше чакал тази награда, за да си отиде. Цял живот беше чакал нея. Много съм щастлив, че успях да му подаря тази награда, докато беше още жив. Сигурен съм, че днес би се гордял с мен.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 19:45 от varna_2

# 254
Много поучителна история - има всичко в нея - урок по предприемачество - както е модерно да се казва днес.
Важното е да знаеш какво искаш и да следваш мечтите си.
Благодаря, Варна!  Hug Hug Hug Hug
Разбрах защо във видеото си е показвал брадата, ставало въпрос за стриптизьора  Joy Joy Joy
Ето това е!  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт