ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 315

Лили, това е новината на Бирсен от вчера за името на сериала. Те всички преписват от нея.

Журналистката Есин Овет пише днес, че снимките на нашия сериал щели да почнат в края на август, но не се знаела датата на излъчване. Можело да започне през януари. Но и това не било сигурно.

Но тя не е много достоверен източник. Същата, която все пише, че Берг е бременна.  Joy

Освен това, ако ще се излъчва януари, няма логика да започват снимките през август.

Ще чакаме Берг и Халит да се върнат. Тогава ще се разбере.

# 316
Варна bouquet благодаря Hug

# 317
Приятна вечер с репертоара на Бергюзар Grinning

# 318
Лили,  Hug благодаря !  bouquet

Хубава вечер!

# 319
Добро утро!  Hug Hug

Хубава нова седмица на всички!

Започваме я повече от прекрасно.

Много се радвам, че ги виждам отново.  Heart Eyes Heart Eyes

Халит е казал на репортерите:

"Имахме няколко дни работа. Затова отидохме в Лондон."

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 06:52 от varna_2

# 320
Добро утро  Hug прекрасно утро  Grinning

Много хубави снимки Heart Eyes  за малко бяха там, но се завръщат с много покупки Grinning

Варна bouquet

# 321

... за малко бяха там

Явно наистина са ходили по работа, а не на почивка, както казва Халит.

Как пък не ги питаха ще го бъде ли сериалът.

Сега ще видим дали ще останат в Истанбул или ще се върнат в Чешме.

Но ако се налагат корекции в сценария, може и да има работни съвещания в Истанбул.

Всъщност, ако бяха нормална държава, нашият сериал би трябвало да има най-малко проблеми. Първо, защото застъпва едни от най-славните години за турския народ и второ, защото те в най-голяма степен са свързани с делото на Ататюрк, в когото уж всички се кълнат. Даже портретите му висят в кабинета на Ердоган. Но, както се казва, "совите не са това, което са".  Laughing

# 322

В пресата

# 323
Рускините са много забавни- коментират, че Берг и Халит заминали за Лондон да си поговорят , защото в Турция било опасно да правят шушу- мушу Mr. Green други предполагат ,че са отишли да си купят жилище или да си внесат парите в сейф Laughing

# 324
Здравейте! wavey
Да си пожелаем хубав ден и успешна седмица! Hug

Варна, благодаря за снимките! Hug
Не съм ги виждала така - Вижда се, че са с потиснато настроение.... Sad

------------------------------

Скрит текст:

# 325
Общо писмо на Берг и Халит по повод последните събития в Турция, публикувано във вестник Vatan Demokrasi

Текстът на Берг
Нямам време, по-късно ще го редактирам. Много объркано се появиха части от текста, не знам дали е всичко. Текстът на Халит още не съм го видяла.

Какво е демокрацията?
Демокрацията е господство на народа.
Демокрацията е форма на управление, в което участват гражданите.
Демокрацията е управление на народа, чиято воля се защитава от негови представители, избрани чрез свободни избори.
Система, която пази основните човешки права и свободи.
Демокрацията е начин на живот, режим, в който царят добродетелите и почтеността.

Аз съм родена в тази страна, учила съм в нейните училища и като неин гражданин се опитвам да я представлявам по най-добрия възможен начин както вътре, така и извън нея.
Турска гражданка съм и се гордея с това.
Отечеството ми, родното знаме, националният химн, корените ми са най-ценната причина днес да ме има на този свят.

С тези редове искам още веднъж да подчертая, че не чувствам нужда да се обяснявам, нито да се оправдавам пред никого.
Знам, че в определен момент хората искат да прочетат нещо, да чуят нещо, искат да не се чувстват сами.
Разбирам това и го намирам за основателно.

Това са дни за единство и обединение.
Не съм симпатизант на никаква идеология, партия или политически възглед. Не приемам какъвто и да е опит за преврат, както и правенето на фасадна „демокрация” вместо държава, в която се зачитат човешките права, свободата, равенството, правовия ред и разбирателството между хората.

Наложи ми се пътуване и затова не съм в Турция. Още щом се върна, ще направя всичко, което се иска от мен,  за да има в страната ни демокрация, в която се демонстрира разбиране към всяка гледна точка, към всеки възглед и убеждение, за да имаме държава, в която цари свобода и се спазват човешките права, в която управлението се подчинява на  закона и правовия ред. Ще направя нужното, за  да  бъде защитена демокрацията.

Цялата страна преживя една трудна вечер. Започнахме новото утро с благодарност. Благодарностите ни се смесиха с молитви. Всяка новина за погубен човешки живот предизвиква в сърцата ни неописуема болка.
Аз съм преди всичко майка. Като такава и като гражданин на тази страна изживявам дълбоко в сърцето си сръбта на майките, бащите, братята и сестрите, на съпругите и съпрузите на хората, които изгубиха живота си. И все още продължава да ме боли.

Споменавам с уважение и надежда да намерят покой всички, които преди седмица изгубиха живота си за демокрацията
И казвам „ Заедно сме по-хубави”
Сега е време за обединение.
Протегни към мен ръка, хвани моята.
Днес аз съм ти и ти си аз!

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 13:07 от varna_2

# 326
Цитат
И казвам „ Заедно сме по-хубави”
Сега е време за обединение.
Протегни към мен ръка, хвани ме за ръка.
Днес аз съм ти и ти си аз!

smile3501 newsm10 newsm51

Много хубаво пише Берг! Спокойно може да напише книга Wink

Варна bouquet

# 327

После ще ги дооформя и ще видя дали всичко е включено, че сега нямам време

Слагам и текста на Халит, за да го запазя

Скрит текст:
Milyonlarca hayranı olan çift 'Vatan Demokrasi' eki için birer mektup kaleme aldı ve demokrasiye tam destek verdi. İşte Ergenç ve Korel'in gözünden o gece yaşananlar ve ikilinin demokrasiye destek mektupları... HALİT ERGENÇ: BAŞKA TÜRKİYE YOK

Görevi, ülkemizi dış düşmanlara karşı korumak olan ordumuzun içinden bir grup, namlusunu bize çevirdi, 15 Temmuz gecesi…
O karanlık gece, köprünün üzerinde tankları gördük önce… Ne olduğunu anlamaya çalışırken; “sıkı yönetim ilan edildi, evlerinize dönün” diyen rütbelileri… Türkiye’nin meclisini bombalandı o gece…
Ve onlar; "Evladım sen ne yapıyorsun, sen bizim askerimiz değil misin? Bize nasıl silah çekersin" diyen gücün karşısında yenilmeye mahkumdu.
O GECE ŞEHİTLER VERDİK

Şehit verdik o gece… Şehrin göbeğinde, asker üniformalarıyla halkımıza karşı güç kullanmak pahasına demokratik yapıyı dağıtmaya kalkışanları gördük…
Böylesi bir olay yaşayabileceğimiz kimin aklına gelirdi ki?
Ve bugün hala; daha neler yapmayı planladıklarını, nasıl eğitildiklerini gün be gün, an be an takip ediyor ve şükrediyorum halimize.

Hayatta herşey olabilirmiş. Özellikle 'bu olmaz' dediğimiz herşey. Bunu gördük, bir kere daha... ***** Demokrasi sayesinde düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliriz ve savunabiliriz.
Farklı düşünceleri dinler ve anlamaya çalışabiliriz.
Akıl akıldan üstündür nihayetinde.
Ama iş sizden farklı düşüneni yok etmeye gelince, demokrasi tüm karşıt görüşlerin bir araya gelip tek bir ağızdan bu tehdide “dur” diyebilmesidir.

BU DARBE KALKIŞMASINA DUR DEMİŞKEN... Şimdi hep birlikte el ele bu darbe kalkışmasına “dur” demişken tüm ülke hepimiz biraraya gelmişken umuyorum ki; bu günden sonra, şu bir süreden beri çoğalarak gelen ve 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımıza duyduğumuz öfkeyle de iyice şahlanan sen bencilik, ötekileştirme içeren nefret söylemi bir süre sonra yerini anlayışa, birbirimizi dinlemeye ve sevgiye bıraksın.
Demokrasimiz yoksa biz de yokuz, düşüncelerimiz de. Bu yaşananların etkisini atlattıktan sonra daha güçlü ve demokrasisine daha sıkı sarılmış bir ülke olacağımızdan hiç şüphem yok.

Darbenin her türlüsüne kanımın son damlasına kadar karşıyım. Bu gün demokrasimiz için bir olma günüdür. Medeniyetlerin beşiği olan bu topraklar bizim.

İlkokulda güzel ülkemizi ilk öğrenmeye başladığımda aklımda yer eden ve hiç unutmadığım en kıymetli cümle şudur: "Türkiye, farklı köklerden, kültürlerden ve inançlardan pek çok insanın barış içerisinde, kardeşçe ve mutlulukla yaşadığı bir ülkedir"

Başka Türkiye yok.

# 328

Привет!
      Чудесни новини! Grinning

Ето нещо, свързано с Джейда.

Ceyda Düvenci ABD’de ameliyat oldu!..  http://www.sacitaslan.com/ceyda-duvenci-abdde-ameliyat-oldu-haberi-269282

# 329
Днес е издадена заповед за арест на 42 журналисти.

На първо място е Джан Дюндар, който направи журналистическо разследване, разкриващо, че семейството на Ердоган и тайните служби покровителстват търговията с Ислямска  държава.

Преди няколко дни Джан даде интервю за английски вестник, в което заяви, че в момента се извършва най-големият лов на вещици в историята на Турция.

Общи условия

Активация на акаунт