ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 510
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
От Хабертюрк

Бюлент И: През новия сезон ще се котират отново комедиите, младежките и семейни сериали. Драмите и екшъните нямат никакъв шанс.  Защото тях ги живеем в ежедневието си.

Ипек Д: Всички знаят, че трябва да изчакат, за да видят какво предстои. Има проекти, които ще продължат. Но мисля, че новите ще се забавят, а някои дори ще бъдат отменени.

Режат Б: Към много известни имена беше постъпено несправедливо. На първо място към Бергюзар К. и Халит Е. Ако продължаваме така, няма да останат нито кино, нито изкуство, нито музика.

Къдир К. : Кой и какви сериали да прави, след като на екрана, по вестниците гледаме снимки с надписи "изменници", звучат тежки думи. Мисля, че новият сезон ще бъде труден за дизи сектора.

Есин О. : Дано новите проекти не бъдат отлагани повече. Дано продължи работата и на снимачните площадки, и на музикалните сцени. Такъв тип събития, за съжаление, удрят най-вече развлекателната индустрия. Тъжно е. И там хората се борят за хляба си.

Обен Б. : Хората се затвориха по домовете си. За да не харчат много никой не се разхожда, не излизат на улицата. В името на това да оставим зад гърба си и да затворим това трудно лято, вярвам, че зимата ще мине добре.

# 421
varna_2  Hug  bouquet

Благодаря за новините!  Hug

Цитат
Режат Б: Към много известни имена беше постъпено несправедливо. На първо място към Бергюзар К. и Халит Е. Ако продължаваме така, няма да останат нито кино, нито изкуство, нито музика.
Не знам какво точно има предвид Режат Б.  newsm78 , но е добре, че има доблестта
да го каже на глас.

# 422

Същите думи, които ние тук много пъти споделихме.

Мисля си, че нещата започнаха да се изясняват и да се уталожват. Не се успокояват, но някак си обичайният ритъм се възвръща. Разбира се, доста пообрулен, но поне отношението към Берг и Халит се надявам да се е поукротило.

Дано филмът го бъде ,но много по-важно е да спрат хулите по техен адрес.  

# 423

Берг нищо не каза за отлагане.

Не виждам логика да правят проби отсега, ако сериалът ще тръгва чак през януари.

Дано скоро пак ги срещнат репортери. Аз вярвам само на това, което чуя от тях.

# 424

Вероятно ще има сериал.

Мисля, че никой от екипа не е казал друго. Всички опасения бяха резултат на събитията и на хулите по адрес на Берг и Халит. След около две седмици ще стане напълно ясно.

# 425

Всички опасения бяха резултат на събитията и на хулите по адрес на Берг и Халит.

Не мога да преценя каква е тежестта на тези талибански изстъпления.

Хората, които са озлобени, са много по-амбицирани и мотивирани да пишат. И оставаш с впечатление, че едва ли не всеки втори ги мрази. А това впечатление може да е измамно, заради възможността чрез социалните медии всичко много да се преувеличава.

Те тези настроения си текат от 7 години. Първо не можеха да им простят любовта, това че се обичат и са щастливи, това че не се сбъднаха пророчествата, че ще се разделят за нула време.

После започнаха историите покрай протестити, свързани с Гези.

На Халит и Берг никога не им е било лесно.

Но това не се отрази на гледаемостта нито на ВВ, нито на КД.

Сега обаче ще са заедно. Не знам дали това няма да концентрира отрицателната енергия.

Искам да вярвам, че все пак разумните хора са повече.

# 426
От Хабертюрк

Бюлент И: През новия сезон ще се котират отново комедиите, младежките и семейни сериали. Драмите и екшъните нямат никакъв шанс.  Защото тях ги живеем в ежедневието си.

Дори не знам имало ли е някакъв готов вариант на сценарий за сериала, но сега мисля, че много ще се съобразят с това какво да се казва, как да се казва и най-вече кой го казва. Защото едни и същи думи казани от Халит или от друг ще ги тълкуват различно. Страхувам се, че доста ще бъде окастрен филма. Дано не изгуби тотално смисъл.

Социалните медии са голяма напаст! Simple Smile Що "революции" сътвориха по света. Сега и преврата го приписват на WhatsApp!! Laughing

# 427
Готов сценарий със сигурност е имало и има.

Халит никога не би подписал просто ей така.

А за да подпишат и двамата, със сигурност са искали да са наясно  със сценария в детайли.

Излезе информация, че когато са се опитвали да убедят Берг да подпише, са й пратили да прочете сценария на четвърта серия. Това показва, че не е готова само общата рамка, а сценария на цели епизоди.

А последните думи на Берг отпреди два дни са, че името на сериала още не е окончателно, но сценарият няма да бъде променян.

Естествено аз не очаквам да се прокламират някакви революционни идеи. Нито от техния, нито от който и да е друг сериал. Аз вече съм писала, че сериалът застъпва едни от най-славните години за Турция. Така че, формално, нямат повод да цензурират каквото и да е. Сега вече, ако не е много желателно, да се припомня подвигът на Ататюрк и неговите сподвижници, това е друг въпрос.

Аз гледам, че Ердоган сериозно се е заел да създаде цяла митология около деня на преврата. Ще се строят паметници. Първият мост над Босфора беше кръстен "Мъчениците от 15 юли". Същото име беше дадено на редица от затворените и национализирани частни училища. Ще се организират възпоменателни чествания. Няма да се изненадам, ако 15 юли скоро стане най-важната дата в календара на Турция.

# 428
На виенското летище сложили надпис "Да си  кара човек почивката  в Турция, означава само да подкрепя Ердоган".

Joy

По настояване на турското външно министерство надписът бил свален.

Днес в Кьолн имаше демонстрация на турски изселници в подкрепа на Ердоган  с викове "Аллах акбар". Преминала е при силни мерки за сигурност.

# 429
На виенското летище сложили надпис "Да си  кара човек почивката  в Турция, означава само да подкрепя Ердоган".

Joy

По настояване на турското външно министерство надписът бил свален.

Днес в Кьолн имаше демонстрация на турски изселници в подкрепа на Ердоган  с викове "Аллах акбар". Преминала е при силни мерки за сигурност.

Просто наглеци! От една страна се бъркат в реда на друга държава и забраняват надписи, от друга пък в чужда държава си правят своите си демонстрации в нечия подкрепа! Просто ми запецват думите и не мога да се изкажа точно! Да си вървят от Кьолн там при този, за когото скандират!!!

Марман,

Цитат
Същите думи, които ние тук много пъти споделихме.

Мисля си, че нещата започнаха да се изясняват и да се уталожват. Не се успокояват, но някак си обичайният ритъм се възвръща. Разбира се, доста пообрулен, но поне отношението към Берг и Халит се надявам да се е поукротило.

Докато четях пропуснатите постове, точно тази мисъл ми хрумна и на мен. Във връзка с информацията на Варна от Хабертюрк. Варна,  благодаря! Тези лица в Турция ли живеят, защото доста смели изказвания.

Относно нашия сериал и аз си спомням, че Берг се съгласи да подпише след прочит на същия и корекция. И дано не бъде променен сценария, както тя сподели, че към този момент не е. Както и дано настроенията срещу тях да са на по-малка, макар и агресивна група хора. То и при нас в Дир.бг има дежурни писачи, та може и при тях да е така. А и в психиката ни е сложено да "сме по папи от папата"! Особено в Ориента покланянето към силния е много откровено силно изразено! От снимките, които се попрокрадоха тези дни на някои известни ни лица не се забелязва да има промяна в начина им на живот.   

# 430
Хюля и Назлъ са още във ваканция.

Прави ми впечатление, че Халит и Берг никога не се откъсват от Али.

Няма такова нещо като "при баба". Можеха да го  оставят в Чешме до края на ваканцията. Но явно много им липсва. А и те на него. Той от бебе е непрекъснато и навсякъде с тях.

# 431
Варна bouquet благодаря за преводите и новините Hug

Всички коментират и предполагат... Praynig всичко е толкова несигурно и непредсказуемо...
ще чакаме и ще следим новините  - какво друго ни остава Rolling Eyes

# 432
  • AMS
На виенското летище сложили надпис
"Да си  кара човек почивката  в Турция, означава само да подкрепя Ердоган".
....
Днес в Кьолн имаше демонстрация на турски изселници
в подкрепа на Ердоган  с викове "Аллах акбар".
Преминала е при силни мерки за сигурност.

Варна,  Hug bouquet Peace благодаря за написаното!!!

Момичета, Peace Peace Peace благодаря за споделеното!!!

В Холандия още няма такива митинги,
но те почти всички, точно около "знаменитата" дата, заминаха.
Тогава беше края на учебната година, а не че знаеха.
Тези, които останаха се свиват и мълчат по въпроса.

В медиите пише, че ТТ блокира акаунти на такива,
които критикуват  Sick
Но написаното не се вижда само в Тр.
Така е бил блокиран акаунта на гл. редактор на Заман.

Има оттегляне на исковете за обида на  Sick
но то няма и съдии за тези дела, според мен.

Цитат
Сега вече, ако не е много желателно,
да се припомня подвигът на Ататюрк и неговите сподвижници,
това е друг въпрос.
Изобщо не е желателно, защото "подвигът" вече е на  Sick
Забелязах, че задраскаха Ататюрк  в КСШ.

Скрит текст:
Там героят на Къванч трябваше да занесе оръжие на Ататюрк, но не го показаха.
Зрителите трябваше да се досетят.
Макар накрая действието, да се развиваше през 1923-1928 г
за Ататюрк имаше една две реплики от второстепенните герои.
Сега и онова знаме с лика на Ататюрк никак не е желателно да се развява.
Извинете, че се отплеснах, но не спирам да мисля за това.
Цитат
На Халит и Берг никога не им е било лесно.
Много ми е тъжно, че достойните и талантливи артисти,
се намират в такова изключително трудно положение.
А тези хиляди с отнетите задгранични паспорти  ooooh!

Берен НЕ се върна от LA за концерт на Кенан в Истанбул.
Доколкото разбирам, на концерта е развят флаг и е изпълнен химнът.

Спомних си, че по време на протестите за Гези, Кенан пак имаше концерт
и излезе с тенисака с надпис #geziparki

По улиците на Кьолн преминаха и контрапротестни шествия.
Вижда се във видеото.

И от последните новини >>>

Анкара: Безвизов режим с ЕС през октомври или сделката за бежанците пропада

# 433
Добро утро и хубав ден на всички!  Hug Hug

Казваме "здравей" на август!

Имаме много поводи за хубави емоции през него. Годишнината от сватбата на Берг и Халит, рождения ден на Берг. Надявам се към тези приятни моменти да можем да прибавим и новината за началото на снимките на нашия сериал.

Пожелавам прекрасен ден на Берг, Халит и Али!

=======================

Една статия от вестник "Хюриет"

Кенан И. и Синем К. заявиха „Колкото и пари да ни дават, няма да играем заедно в сериал” и така хвърлиха камък по двойката Халит Е. – Бергюзар К. Четирима журналисти от „Хюриет” спорят по въпроса хубаво или лошо е известни брачни двойка да играят заедно.

/Аз да уточня, че журналистите си измислят новини, че  след това даже и ги коментират. Вчера Кенан е заявил пред репортери, че не са получавали никакво предложение за съвместно участие в сериал. Така че няма какво да отказват, но интрига да става./

Дженгиз С : Сега ако се появи един продуцент и предложи на Кенан и Синем един милион, ако им даде 13 милиона аванс, например, какво ще стане според вас? Няма ли да каже Синем „Ти не искаш ли и аз да печеля пари? Не ме ли обичаш?” Няма ли да започне да негодува от позицията на Кенан? Така че Кенан плува в опасни води. Но въпреки това съм съгласен с него. Не само в киното, във всяка друга сфера, когато двама души работят заедно, после се прибират и вкъщи заедно, това изхабява връзката. Значи Халит и Бергюзар смятат, че това не би засегнало по никакъв начин брака им.

Мелике К: Харесвам хора, които си поставят граници, държат на определени принципи. За която и професия да става въпрос, съвместната работа не на всяка двойка се отразява добре. Те сега започват семейния си живот, очертават основите на своя брак. Не мисля, че хвърлят камък по Халит и Бергюзар. Просто всеки следва своя път и предпочитания.

Онур Б: Харесва ми принципността на Кенан и Синем. Коя известна двойка би устояла на предложение с такива високи финансови измерения? Но съм любопитен дали ще откажат и общо участие в реклама. Или принципите важат само за сериалите? Според мен общата работа носи повече вреди, отколкото ползи на една двойка. Когато виждаш някого по 24 часа 7 дни в седмицата, накрая ставате приятели. Струва ми се, че преставате да се чувствате любовници, съпруг и съпруга.

Омюр Г: Кенан и Синем просто са отговорили на един въпрос /такъв въпрос няма- бел. моя/, не са хвърляли камък по Халит и Бергюзар. Може просто да не искат да играят заедно, това е техен избор. Питали са ги и са отговорили. Според мен общото участие в проект на съпрузи не би се отразило зле на връзката им. Даже може да има положителен ефект. В противен случай биха били любовна двойка с някой друг. Това не е приятно, дори и да става дума само за роля. А така ще са си двамата. Вместо да играят на различни снимачни площадки и да се виждат веднъж в годината, ще бъдат на общ сет. Като прибавим и спечелените пари. Също и хубавите мигове по време на снимките. Какво повече може да иска човек!

# 434
Добро утро! bouquet

Варна, благодаря за всички преводи! Hug Hug

Относно статията за отказа на Кенан и Синем за участие в общ проект - след отричането на Кенан, че няма  подобно предложение към тях - коментарите се обезмислят.

И все пак - да добавя едно лично мнение по въпроса. Нека да припомня, че преди 5 години никой от двойката Халит и Берг не би си помислил за общ проект. На въпроси за подобно участие - особено Берг в свои интервюта е казвала, че Халит е прекрасен партньор, но на съответния етап няма как да стане.

По-добре би било -  никой да не казва никога.

Халит и Берг работеха на различни сетове през тези 7 години. Работили са и заедно. Със сигурност знаят предимствата и недостатъците. Но това е предизвикателство и за самите тях. В тази цялата история има и емоционална, и практическа страна, които се преплитат. Но в никакъв случай не бива да се сравняват две двойки и техните решения, защото самите двойки са много различни първо, второ от позицията на времето човек може да прави различни избори.

Когато се появиха новините за общ проект /вече потвърдени/ бяхме изровили съвместни участия на известни двойки по света. В този смисъл няма да са нито първите, нито последните. Колкото до това - дали отношенията им ще пострадат  - само времето може да покаже.

Но нека сериалът първо да се случи и да се задържи, пък после всеки ще си носи последствията.
Вижте само в каква обстановка ще трябва да работят - още не бяха започнали - събитията обърнаха живота им на стотици градуси, съответно настроенията към тях. Няма ден, в който да не излезе някоя почти негативна реклама за семейството - ту високия хонорар, ту рисковете, ту сравненията с друга двойка уж отказала общо участие, предположенията, че ще се провалят, че режисьорите ще ги напуснат и т.н.
Изобщо излиза, че каквото и да се случи - те ще бъдат виновни, защото са противници на режима, защото са семейство, защото заради тях сценарият е преработен, защото, защото....

Каква е истината предстои да разберем?

Надявам се, че думите на Берг отразяват действителността - работата по сериала е започнала.
Едва ли щяха да се приберат в Истанбул още преди края на юли, ако не беше така.
Колкото до неговия успех - гаранция няма. Колкото да напускането на режисьорите - те напуснаха и сериала на Мурат и Мерием, на който бяха направили изключителна реклама и очакванията бяха изключителни.

Имам усещането, че в момента има някои както ги наричат "джангър чекмеджета", които бълват негативни речи и писания, просто, защото ситуацията в страната е такава и е угодно да са анти.
Може би те са си анти по принцип. Сега им е паднало.  

Пожелавам хубав август на всички и нека бъдем позитивно настроени, а каквото има да става - ще стане - хубаво или не съвсем!  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт