Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 703
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
И според мен е хубаво първо да се опита с масаж, преди клизми, сиропи и т.н.  Peace

# 466
Митко пълни памперса по 2 3 пъти на ден, в редките случаи по веднъж.Имаше проблем с изхождането когато му смених НАН-а с Аптамил комфорт, не беше акал 4 дни Tired следователно се върнахме към Нан-а. А аз се чудя дали е проблем това често изхождане?

# 467
Митко пълни памперса по 2 3 пъти на ден, в редките случаи по веднъж.Имаше проблем с изхождането когато му смених НАН-а с Аптамил комфорт, не беше акал 4 дни Tired следователно се върнахме към Нан-а. А аз се чудя дали е проблем това често изхождане?
Според мен не е често, а е нормално.  Peace

# 468
# 469
Вече минаха почти 48 часа и още не е акала. Правихме масаж, колело няколко пъти. Ядох много сливи но файда няма.

# 470
  • България
Ох и моите нещо се запекоха-пръцкат, плачат?Правим масажи,давм Биоиамика.
Мисля че Хипо беше писала че дава, има ли ефект?
Саб,ти писа,че преди по няколко пъти на ден акала.Само на кърма сте нали?Ние сме на смесено.

# 471
Вече минаха почти 48 часа и още не е акала. Правихме масаж, колело няколко пъти. Ядох много сливи но файда няма.
Ами аз на 48мия час дадох от сиропа Лактуоза, но клизмата Мелилакс (дори половин, а не цяла) мисля, че веднага ще свърши работа. И с двете не трябва да се прекалява, но ако виждаш, че бебто страда от това, че не се изхожда по-добре му помогни  Peace (Това е лично мнение. Бебета изцяло на кърма до 72 часа било ок да не акат, ама за мен не е ок, при положение че до преди това си е акало бебето по 3-4-5 пъти и изведнъж хич)

# 472
Ох и моите нещо се запекоха-пръцкат, плачат?Правим масажи,давм Биоиамика.
Мисля че Хипо беше писала че дава, има ли ефект?
Саб,ти писа,че преди по няколко пъти на ден акала.Само на кърма сте нали?Ние сме на смесено.
Моя е само на кърма, но от както давам Биоамика + Биогая, коремчето му е доста спокойно и редовно си ака (по 2-3-4 пъти на ден)  Peace

# 473
  • Русе
Абе и аз давам Био Гая,а на не ака това бебе и това е! Пръцка като не знам какво, ама иначе пак направи четири дни без да ака! Дадох Лактулоза и се оказа чак до под мишниците...Не е твърдо или нещо такова, с нормална консистенция и цвят си е, ама защо сама не се изхожда не знам...С голямата не съм имала такива проблеми, още по два пъти ходи и не знам какво да правя...Да чакам да се изхожда сама нещо след третия ден не ми е ок, клизмите също...Пък чак толкова да усвоява всичката кърма...Иначе не е нервна, явно не я бърка много.

# 474
И ние сме с такъв проблем. Моят младеж направи криза с коликите, точно когато реших, че вече ги е преодолял. Снощи плака неистово в продължение на около час и се събуждаше с писъци след всяко приспиване. Направо сърцето ми се късаше. Отскочихме до денонощна аптека и купихме Биоамика (тъй като нямах Колийф, а и нямах време да го чакам да се разгражда в млякото). Сложих му 8 капки в 120 мл мляко. От 24 часа не е акал, а по принцип си е дрисльо. Чудя се дали да продължавам да му давам Биоамика, защото подозирам, че от нея се запече.  Горкичкият - не спира да се пъне и изпитва болка, но не знам как да му помогна. Опитах с масаж на коремчето, вдигнати крачета, с намаслен термометър в дупето, нищо не помага.  ooooh!

Тази клизма, която споменавате, как се прави и в аптеката ли се продава ?

# 475

Тази клизма, която споменавате, как се прави и в аптеката ли се продава ?
Тази клизма е върхът! Казвам ти го от опит, защото последните два месеца от бременността ги изкарах с нея (точно с тази за бебета и деца). От аптеката се купува - казваш микро клизма Мелилакс. Може цяла кутия да купиш може и по отделно. Аз лично си правих по половин доза, защото ми се налагаше да я ползвам често, но пак имаше ефект, та предполагам, че и при бебчето ще е достатъчно половината от течността. То е с мед и там други био-мои естествени неща.  Peace Махаш тапичката, намазняваш я с олио бебешко например вкарваш част от "човката" и изстискваш течността и се приготвяш за взрив в рамиките на 10 до 20 сек  Grinning (поне на мен ми действаше така)  hahaha

# 476
  • Русе
И аз съм за тази клизма- при предишното неакане сложихме половин дозичка и свърши работа. Но педиатърката каза, че сиропът бил по-добре, че с клизмите и термометър се дразнел механично сфинктера, а със сиропа сами се напъвали. Та затова сега взех Лактулоза.

# 477
Явно им е период със запичането така като гледам. Онзи ден и Огнян цял ден се мъчи и напъва и чак вечерта след бая масажи и гимнастика успя да свърши нещо,а през нощта вече сериозно напълни памперса. Според мен,това не е нормалното неакане,защото им причинява доста дискомфорт и рев. Явно си минават някакъв етап,но по отношение на Биоамика съм почти напълно убедена,че запича. В началото нямаше този проблем,но забелядах,че основно пълни памперса,когато не съм му давала. Вчера изобщо не му дадох и целия ден беше спокоен и без пржблеми с изхождането. Днес също няма да му давам. Ще видим. Ако се дават такива неща като Биоамика явно е задължително да се дава и Биогайа. Между другото пробиотиците в Биогайа са всъщност тези,които са в майчината кърма. Това едобре за тези наАМ,но не виждам смисъл за бебетата на кърма. Вече направо си мисля,че излишно ги тъпчем с някакви неща за колики. Май наистина трябват тапи за уши,здрави ръце за носене и гушкане и зверско търпение.
А за Лактулозата вече веднъж писах,че май трябва да не се прекалява,защото пише,че трябва да се внимава при хора с дефицит на лактаза (Биоамика и Колийф са лактаза),т.е бебета и по-възрастни хора,които имат проблем с лактозата.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 08:30 от Hipo

# 478
Момичета аз съм в Швеция , Биогая са Шведски производител , но предполагам , че го знаете обаче продуктите на Биогая който се предлагат не в Бг не са точно на Биогая да ето всъщност какво представляват капките и те са на Семпер с Биогая вътре ! https://semperbarnmat.se/produkter/magdroppar
Обаче Не съм сигурна дали как ще.е.превода на Български !

# 479
Момичета, пиша ви че методите със сливите и колелото дадоха резултат и се изака! Благодаря ви за подкрепата.
А моето момиче постоянно се усмихва и много ме радва. Simple Smile Пу пу да не я урочасам. А вашите съкровища смеят ли се вече?
ирен само на кърма сме та затова се натъпках със сливи че да се изака. Не давам Био гайа мислех че е по лекарско предписание?

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 13:20 от SAB-f

Общи условия

Активация на акаунт