Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 723
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Някой има ли идея как да спра да играя на подай биберона през 5 минути?
Иначе мрънка и не иска да спи, а понякога плаче.
Анелия, не че искам да захранвам след 6 месец но ми стана интересно има ли такава практика. Какво е по-добре да се купя - пасатор или блендер?
За мен за пюретата е по-добре пасатор.Блендера после. Така че на мен ми трябват и двете.Поне нашия блендер не пюрира,а оставя и парченца,но може да има и по-добри,не знам. За баткото ползвах само пасатор. След това намачквах с ръчен пасатор и накрая накълцвах на ръка. Имам предвид през различните етапи на въвеждане на храната.
Иначе за играта на подай биберона личният ми опит е,че в еин момент спира.Или биберона ще победи или бебето Simple Smile,т.е няма да иска изобщо залъгалка. Моят резервен вариант за приспиване е на рамо. Даже си върша разнинеща с едната ръка и той отнася в един момент. Много често заспива на гърда. Нотова с разнасянето гледам да е изключително рядко и най-вече като го бори корем.

# 631
  • София
Като ви чета и чак осъзнавам каква късметлийка съм. Simple Smile Баткото и каката са ни големи и много ми помагат за малката. Редовно са скандали кой ще я гушка, бута количката и ще я забавлява. Simple Smile А малката е толкова кротка, че на моменти я забравям Simple Smile

# 632
При мен обратното - второто го гледам много по-трудно от първото. Баткото още хем си е бебе, хем е в бебешкия пубертет и е няакво чудо. Сама е абсолютно невъзможно да гледам двамата, какво ти - двама възрастни едва се справяме с цената на много нерви и умора. Както каза и свеки - трудни са и двамата.
Пасатор препоръчвам и аз за началото, блендер чак към 10-11 месец.

# 633
  • Русе
И аз съм за пасатор, даже се чудя дали да не мачкам направо с вилица или тази приставка за картофено пюре. Голямата още яде яденето и супата пасирано! Ама иначе пържоли дъвче Mr. Green Не знам как да я науча да яде парченца, като ги усети прибелва очи и се напъва да повръща. Със сухи неща няма проблем- сандвичи, бисквити, солети и т.н. Та бебето чак се чудя да го тормозя с намачкана храна и без това засега мисля да захранване на шестия месец.

# 634
Баткото е достатъчно голям,за да се оправя сам,за щастие. Стигат ми бебе и куче плюс цялото домакинство. За баткото някакси трябва да намирам повече време,особено като почне училище,освен това стремително навлиза в пубертета. Отделно че се възползва от умората ми и липсата на време и виси по цял ден на компютъра. Иначе опитът ми с него за спането не е утешителен.След 6 месец заспването стана трудно. Общо взето той ме научи да си лягам рано,защото яко се самоприспивах Grinning Някъде на 3 години започна да заспива сам след четене на приказки и едни дълги мои измишльотини от рода на броенето на овце,но вкарани в приказка. Аз излизах "за малко" и той си заспиваше. Само че през нощта си хващаше възглавницата,в която си слагаше шишето с вода,гушкалото и кърпичката за нос и пристигаше при нас. Simple Smile Той и сега не обича да заспива след нас. Иска да чува,че има някой вкъщи. Но пък така му се налага да си ляга рано,за да има време да заспи преди да си легнем ние.

# 635
Мами,исках да попитам дали някоя има подобен проблем като моя:от скоро започна да се плюнчи много,чак се налага да я избърсвам,а когато спинка или си седи и се люлее спокойно в шезлонга изведнъж се сепва,нацупва се и започва изведнъж един силен неутешим рев. Вземам я на ръце,рамо,успокоява се трудно когато я поставя на гърда или я изправя в ръце и й отвлека вниманието. Чета , че може да е начало на зъбките,но толкова рано..? !

# 636
Мами,исках да попитам дали някоя има подобен проблем като моя:от скоро започна да се плюнчи много,чак се налага да я избърсвам,а когато спинка или си седи и се люлее спокойно в шезлонга изведнъж се сепва,нацупва се и започва изведнъж един силен неутешим рев. Вземам я на ръце,рамо,успокоява се трудно когато я поставя на гърда или я изправя в ръце и й отвлека вниманието. Чета , че може да е начало на зъбките,но толкова рано..? !

И ние сме така.. някой път така изревава изведнъж,че ме плаши . Мисля си да не би да се е уплашил от нещо?
Чувала съм че този внезапен плач на сън е от колики . Колкото до плюнчето  и ние се плюнчим доста ама и на мен ми се струва рано за зъбки newsm78

# 637

И ние сме така.. някой път така изревава изведнъж,че ме плаши . Мисля си да не би да се е уплашил от нещо?
Чувала съм че този внезапен плач на сън е от колики . Колкото до плюнчето  и ние се плюнчим доста ама и на мен ми се струва рано за зъбки newsm78
Интересното при нас е , че не е само когато спинка, но и когато например е загледана в играчка или си е в люлката си.а коликите при нас почти отминаха и никога не се е държала така при коликите.точно за това ми е странно това ново държание.

# 638

Интересното при нас е , че не е само когато спинка, но и когато например е загледана в играчка или си е в люлката си.а коликите при нас почти отминаха и никога не се е държала така при коликите.точно за това ми е странно това ново държание.

Намери някоя баба ,която лее куршум и и занеси една дрешка да я обае. Може да се е стреснала от нещо

# 639
И моето бебе се слюмчи много.
От раждането до сега имах 2 менструации, но между тях и след тях имам жълтеникаво течение. Това лохии ли са още? Питам тъй като лекарят ми каза, че всичко е наред и че мога да правя секс след като спрат лохиите. Така и не разбрах дали са спрели тъй като тече това жълто нещо. Как е при вас?

# 640
Като ви чета, ние май сме някъде по средата с трудностите. Денем ходим често по разходки навън, особено следобед чак до към 8 вечерта. Момата е голяма любопитка и ни къса нервите, когато реши, че не й се седи в количката. Държим я на ръце, за да оглежда света и вече сме атракцията в парка. Супер странно ми се струва толкова малко бебе да се оглежда с такъв огромен интерес, сякаш разбира и вижда всичко в детайли - обръща се по посока на хората, музиката, рита с крачета доволно, като усети суматоха, усмихва се, гука все едно аха да проговори.  Crazy В такъв момент, върнем ли я в количката, започва голямо тръшкане, но се принуждаваме да я оставяме така, докато заспи сама, защото оставаме без ръце. Май за нея ще ползваме кенгуру - друго решение не виждам. Като споменахте за внезапен рев, точно тя ги прави тези номера понякога, а няма колики. Изведнъж проплаква и започва дрането. Слава Богу понамаляха тези изблици. Опитвам се да я свикна със залъгалка, защото я успокоява, но тя редовно я плюе. Младежът също се тръшкаше по едно време, но той още страда от колики и на това го отдавам. Иначе с него нямам драми - той си е мъжкарче, реве само ако е гладен, с пълен памперс или нещо го боли. Когато бодърства, все едно няма бебе в стаята. Играе си сам на гимастиката, нещо си се занимава, усмихва се и т.н. Мацката обаче все търси внимание - не знам дали при всички момичета е така... newsm78

Колкото до приспиването, не мога да се оплача. Сами се приспиват за нощния си сън. В началото много се старах аз да ги приспивам - бутах биберони, пренасях внимателно до леглото, но веднъж излязох от стаята за малко и като се върнах видях, че са заспали и двамата. От тогава, не се занимавам. Момата я слагам на шезлонга-люлка, който обожава и редовно си спи в него, после я пренасям в леглото без проблем. Младежът сам си заспива. Нощем се будят само за едно хранене в около 3 сутринта и веднага заспиват пак. Вече почнаха да засмукват бързо от шишето и за 10 минути всяко бебе се нахранва. Не винаги сменям памперс, за да не ги разсънвам - само ако се налага.

Не мога да се оплача, може би защото очаквах да ми е много по-трудно. Не знам как ще е по-нататък със зъби,  и т.н. За захранване дори не съм мислила още. Има време.

# 641
  • Сф
Намери някоя баба ,която лее куршум и и занеси една дрешка да я обае. Може да се е стреснала от нещо

Ти сериозно ли? Shocked Колкото червените кончета помагат, толкова и баенето.
Според мен сънуват и затова се стряскат. Снощи Дари пак се събуди с пронизителен дълъг рев. Обикновенно изхленчва само, но от няколко дена як рев. Гушвам я и млъква.

# 642
  • София

Ти сериозно ли? Shocked Колкото червените кончета помагат, толкова и баенето.
Според мен сънуват и затова се стряскат. Снощи Дари пак се събуди с пронизителен дълъг рев. Обикновенно изхленчва само, но от няколко дена як рев. Гушвам я и млъква.
Аз също не вярвах на тия неща, докато не се изплаших. Щях да умра от стреса. Баба ми ме заведе в някакво село да ми леят куршум. Оловото се образуваше все като ковчег /изплаших се от мъртвец/. След това ми мана всичко. Сина ми се беше стреснал от една кола докато е с колелото си. Направо заекваше от ужас. По пътя за Варна има селца. Пратиха ни при една жена. Три пъти ни вика, но се оправи.

# 643
  • Сф
Според мен това  плацебо ефект, от колкото реално да оказва влияние.

# 644
Аз също не вярвах, докато не ми се наложи след ужасна уплаха. Докато бях бременна ми ляха куршум.
А след 2рата ни разходка с бебо още в началото след като се прибрахме започна един ужасен рев с писъци ( не бяха колики) чак въздух неможеше да си поеме, и ни баеха. Е бебо заспа след минути и така до другата сутрин без да се събуди. Жената каза че е от очи , вече има червено конче и на количката също . Не вярвам в магии, поверия и т.н но в  баенето и леенето на куршум вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт