ОСМИ клас

• 109 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • най-шареното място
Герка, и аз съм в твоя клуб - давам идеи, подхвърлям - веднъж и толкова. Балансът също ми е важен, макар изкуствата за повечето хора да са само обща култура, по-добре е да са и отдушник ако се получи, но засега са в почивка.
Скрит текст:
При нас тези няколко месеца сега в началото на годината бяха разчетени за напредване в основният интерес, които настъпа сериозно лятото. Не знам как ще е като вдигнат темпото, но разчитам, че езикът е лесен, освен  стар, та ще остава време. Новости вече напролет май. Ама и аз планиран напред, та и детето се е заразило.
Grizantema, от миналата година помня колко езици учи детето ти. Има нужда от почивка явно.

# 631
  • София
Grizantema, колко много неща Simple Smile
Моят човек започна да ходи на английски - идеята беше моя, но той нямаше нищо против, така или иначе си му беше любимият предмет в училище. Ходи и на едно карате - там е още от 2-ри клас, не е особено добър (изобщо спортът не му е силата, а и си има някои особености, които го правят физически по-слаб), но поне се раздвижва от време на време. Бих искаха да плува, но засега няма как да стане. А на творческото писане се е записал сам (но още не са започнали и не зная доколко ще му хареса), искаше да посещава такова нещо още в 5-ти клас, но не му разрешиха.
Клубове има някакви в училището, но осмокласниците май не са много наясно къде какво се случва (беше си харесал вестника и театъра).
Когато бях ученичка, ходехме много често на Витоша, сами си се "организирахме" Simple Smile

# 632
Хм, гледам да се съобразявам с наклонностите на детето - езици и музика (всъщност и другите изкуства - рисуване и театър, са мнооого любими). Мен ако ме накарат да ходя на езици, че и много при това, няма да ми е лесно, но нея я поразпитвам след уроците - доволна  Simple Smile. Интересно било  Heart Eyes. Явно там се чувства силна и ѝ прави удоволствие да е успешна. В английския учителките я надушиха, че ѝ се пише и ѝ обърнаха специално внимание, възложиха ѝ допълнителни творчески задачи - е, няма по-голям подем и мотивация Simple Smile. Въобще, извънкласните занимания винаги са ѝ били по-интересни от училището - немският нещо не ѝ беше на сърце, докато не тръгна на него извънкласно. Все пак съм в готовност да спра японския, ако дотежи, всъщност още отначало ми се виждаше голяма авантюра още един език, нооо, меракът е движеща сила, която не бива да се изпуска. Показва ми разни азбуки, хирагана, катакана - нищо не разбирам и ми личи, а тя изпитва удоволствие да знае повече от мен. За съжаление наистина не е спортен тип, но спортът е здраве, така че ни предстоят още разговори по тази тема  Twisted Evil.
Виж, ако я пратя на математика или химия, ще си имаме сериозен проблем. Не че е лишена от способности, но няма никакво, ама никакво желание да се задълбава в тези области от човешкото познание и аз се съобразявам с това. С изключение на миналата година - просто усещах, че я мъча със задачите, ама нямаше как.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 16:16 от Grizantema

# 633
  • у дома

Успех на математиците днес!!!

# 634
Здравейте, мами! Знаете ли колко е допустимият брой неизвинени отсъствия за всеки срок или годината?
Моят хубостник има вече 3 броя! Благодаря ви предварително!

# 635
  • Бургас
при нас на родителската казаха нещо такова - при по-малко -забележка, между 10 и 13- преместване в друг клас, 13-15- предупреждение за преместване в др. училище

# 636
  • Под гъбата
Влизам да споделя учудването си от факта, че след последното контролно в класа на детето от 26 деца има 13 слаби оценки! Оказва се, че има  ученици изкарали само двойки по езика!  Явно не учат, но защо са влезли в езикова паралелка и защо родителите не вземат мерки? Как е при вашите деца?

# 637
  • София
I am the same, в кое училище е това? (Имам познато дете в 1-ва НЕГ, което споделя, че в класа има много слаби оценки. Аз предполагам, че може би така правят отначало, за да ги постреснат... ) При нас (във 2-ра АЕГ) оценките по езика масово са високи. Повечето деца не започват от нула АЕ и затова е така.

# 638
  • Под гъбата
Езиковата Ловеч. Класирането на немски спря на бал 30. Малко са тези учили немски преди това и резултатите са различни за тях. За да им правят забележка, явно положението е много зле.

# 639
Извинявам се за нахлуването!Уча в 5 Езикова гимназия с френски и в нашия клас на последното контролно имаше 18 двойки от 28 ученика,но това не означава,че не учим напротив стараем се,но учим нов език,в ново училище,с нови учители и т.н.Рязката промяна се отрази на повечето от нас.Същото положение е и с немските паралелки най-вероятно.

# 640
  • Под гъбата
Не говоря само за последното контролно с двойки, а за факта, че има ученици не успели да преминат най-слабото ниво. Контролните не са само за думи, имат и граматика.

# 641
  • Бургас
при нас се учи английски и повечето деца са учили туй-онуй, въпреки това на тестове оценките са доста ниски

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 20:16 от asya02

# 642
  • София
При нас масовите оценки са 4, 5 и по някоя шестица за цвят. Ниските оценки са по-скоро изключение и веднага се взимат мерки. Езикът си го продължават, нивото е доста високо. Мисля, че много реално ги оценяват. Пишат доста - есета, презентации, темички, което ме изненадва.

# 643
При нас оценките по езика са сравнително високи, но е английски все пак. Повечето са го учили. Притесняват ме обаче оценките по математика. До седми клас включително моето имаше само шестици, рядко пет. А тази година вече има една петица и две четворки. На последното контролно е имало повече от 5 двойки и само една шестица. Те са езикова гимназия, но все пак са влезли там и с математика - чак пък двойки?!? Става дума за IАЕГ.

# 644
  • София
Не съм чула масово да има слаби оценки. От време на време предполагам на всекиго се случва. Ако една седмица отсъстваш например, нормално е да имаш ниска оценка на следващото контролно. А и моят син не се интересува от оценките на другите. На него, за разлика от други години, му е най-лесно по математика. Но още са в началото на материала. Най-трудно му е по физическо.
Докъде са стигнали по математика при вас (тези, които са с 3 часа седмично)?

Общи условия

Активация на акаунт