ОСМИ клас

• 109 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Ние вчера взехме първия урок от новия раздел -Вектори. Crazy

# 646
При нас оценките по езика са сравнително високи, но е английски все пак. Повечето са го учили. Притесняват ме обаче оценките по математика. До седми клас включително моето имаше само шестици, рядко пет. А тази година вече има една петица и две четворки. На последното контролно е имало повече от 5 двойки и само една шестица. Те са езикова гимназия, но все пак са влезли там и с математика - чак пък двойки?!? Става дума за IАЕГ.

Споко,това е закономерно поради намаления хорариум по математика.Догодина нещата ще си дойдат на място. Peace Критериите са завишени в сравнение с прогимназията и е необходимо време за адаптация. Grinning

# 647
  • у дома
А и моят син не се интересува от оценките на другите.
Докъде са стигнали по математика при вас (тези, които са с 3 часа седмично)?

Моето също не знае др какви оценки имат-знае си само неговите...По АЕ има една петица и още 5-6 поне шестици,гледам че на контролните и на граматиката и на думите няма грешки-колко и какво учат не мога да преценя,защото не съм учила този език...Обаче миналата седмица имахме родителска среща-и по АЕ и по математика има двойки на деца в класа,явно има и деца,на които им е трудно ...
По математика са с пет часа седмично,два от които са СИП и в петък правят контролно на квадратни уравнения-два часа ще бъде,част от задачите ще са за оценка за СИП-а...Та в понеделник значи ще започнат и раздела Вектори. Понеже познавам и деца в ЕГ-там с три часа седмично при нас са вече на събиране и изваждане на вектори,часовете са малко и явно се препуска през материала.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 22:23 от svetlaem

# 648
  • София
А и моят син не се интересува от оценките на другите.

И моето дете не се интересува, а и няма и как да разбере, защото не съобщават оценките. Но аз когато ходя на родителска среща, при нас мина преди седмица, винаги гледам целия клас по всеки един от трите основни предмета - мат, бел и език. Да, нямам представа кой е номер 3 или 5, но разбирам как е нивото на целия клас. За мен това е важно, за да мога да си направя справка за преподавателите, нивото на учене и т.н изводи.
По математика не знам въобще докъде са, моята се бори с някакви състезателни задачи и друго не ми е споделяла. Знам, че почти всеки час правят петминутки, и г-жата каза на родителската че винаги имат домашни, независимо какво ни казват вкъщи по въпроса  Simple Smile

# 649
  • София
По математика са до събиране и изваждане на вектори. наистина се препуска по материала, но то няма как иначе със само 3 часа седмично.  Wink

Засега са правили само контролно върху корен квадратен. Предстои контролно върху квадратни уравнения и после предполагам и върху вектори.

# 650
  • В офиса
Нашите (3 часа седмично) още са на квадратни уравнения (поне доколкото видях такова беше последното домашно)
И при нас критериите са по-завишени от прогимназията (повече от това накъде  newsm78 )
Оценки и контролни много по всичко. Не знам общото ниво. Знам, че техният клас бил с най-високи оценки на повечето от контролните.

# 651
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile
В училището пропуснаха учебни дни заради ремонт, но явно не се е отразило толкова много. Правиха контролно на квадратни уравнения и другата седмица започват новия раздел.
Като цяло не виждам да има по-високи изисквания от прогимназията. Всъщност по някои предмети има, така че зависи от учителя (по математика като че ли са по-ниски изискванията, по БЕЛ пък ми се виждат по-високи, но и начинът на работа е съвсем различен от преди). За езика нямам впечатления. Не са имали контролни само на думи или само на граматика; пишат и кратки текстове, доколкото им позволяват знанията.

# 652
     Освен всичко изброено специално за езиците критериите са много завишени. Отговарят, че се оценява според европейската рамка, за 3 трябвало да знаеш 50 процента и нагоре. Само че не учат едно и също в Европа и у нас. Там учат съвсем елементарни неща по петте разказвателни, това е известно, по математика наши деца като се местят им дават да пропуснат поне по един клас и т.под.
     Децата трябва да се окуражават, новите езици - френски и немски най-вече, са им съвсем нови като логика и трябва да им бъдат обяснени като логика. Голата двойка е лесна за писане, но...
     На някое затруднено франкофонче в 8 клас с чиста съвест винаги казвам: "Бъди спокоен, на края на годината при всички положения ще знаеш френски по-добре от 50% от населението на съвременна Франция!" И това си е така.

# 653
  • В офиса
Тройка е над 59.5% при нас, шестица над 91.5%.

# 654
  • Бургас
при нас трябват 50% за 3-ка и 92% за 6-ца
точната формула е получените точки се умножават по 6 и това се дели на общия брой точки на теста

# 655
  • най-шареното място
Много интересни неща за оценяването пишете. Мерси. Аз знам само, че за диктовки и съчинения оценяват както по наше време - 0.25 за грешка. Не се бях замисляла за контролните и тъкмо попитах - над 93+% за отличен.

# 656
  • Пловдив
От другата седмица мисля , почват класните. По български ще е на интерпретативно съчинение.По математика са на вектори.  Коледно парти също ще имат и подаръци ще си разменят, но нямам подробности все още. Щерката свикна с класа ,има си приятели вече.

# 657
  • столицата
Мами, ако има някоя с дете във Втора английска или 2 СОУ Ем. Станев в София, моля да сподели впечатление от учебния процес, дисциплина, съвпадане на очаквания с реалността. Може и на лични.

# 658
  • София
galimar, доволни сме от 2-ра Английска, хубаво, приятно училище и детето се вписва, вече си има приятели. Английски започват от ниско ниво, но изчистват ако някой има някакви пропуски или нещо не е разбрал. Преподавателите са на ниво - и по математика, и по БЕЛ, и по другите предмети (по рисуване имат много симпатичен преподавател, който им помага да си разширят общата култура; по физическо госпожата също е много симпатична и децата я харесват). Училището е голямо и се държи на дисциплината и реда (то няма как иначе да се управлява). Средата съшо е хубава (децата имам предвид) и мотивираща. Към настоящия момент - впечатленията са хубави. Дано продължават така нещата.

# 659
  • столицата
Петя, благодаря за бързия отговор bouquet. Все повече се насочвам към това училище. Стига, разбира се, и детето да покрие изискванията. Само добри отзиви чувам напоследък, а и не е много далече от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт