Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 694
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Детка-петка, точно дограма не съм омаслявала, но челни дъски на покрив и беседка имам омаслени от 4 години и не са мръднали. Първо и при мен бяха минати със Садолин и след 1 година не си личеше изобщо да са лакирани.
Ползвах Осмо за външна употреба.
radinna, благодаря!
Би ли ми казала каква е последователността при нанасяне?
На сайта на Осмо четох, че: 1. трябва да се импрегнира (срещу плесен, гадини и т.н.); 2. със защитно UV масло; 3. накрая масло финиш. Но нещо се обърках за 2 и 3 - кое след кое следва. Ей това не ми е ясно.
Най-големия проблем при мен е директното греене на слънцето от запад - всичко изгаря. От другите страни на къщата дограмата не е мръднала.
А ти омасляваш ли 2 пъти годишно след първоначалното третиране, както препоръчват? Това няма да ми е проблем, не е като да свалям боя.
И още един въпрос, може би някой ще ми каже - мога ли да ползвам пароструйка за почистване на третираната повърхност? Щото аз с нея мия прозорците. Е, ако не става, не е страшно, площта не е голяма, ще се справя и с парцала.

# 121
  • Бургас
Използвах само един вид масло - за външна употреба, цветно, за две ръце май беше това http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=7
Нанасях с четка с малко масло и втриване директно върху остатъците от лак /те бяха наистина малко/. От тогава не съм мазала изобщо - не е имало нужда. Не съм забелязала дъските от запад да са избелели или нещо друго повече от колкото от другите посоки.

# 122
Използвах само един вид масло - за външна употреба, цветно, за две ръце май беше това http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=7
Нанасях с четка с малко масло и втриване директно върху остатъците от лак /те бяха наистина малко/. От тогава не съм мазала изобщо - не е имало нужда. Не съм забелязала дъските от запад да са избелели или нещо друго повече от колкото от другите посоки.
radinna, благодаря!

Очаквам и други майсторки да споделят!
Хубав ден на всички!

# 123
Детка-петка ,
ако имаш възможност отиди направо до магазина на Осмо, нов новиничък от няколко седмици, фирмен само на Осмо в Манастирски ливади. Имат на всичко мостри , кое как изглежда , много добре ме консултираха  и ми обясниха на дълго и на широко кое след кое и как. Магазинът е с работно време до 18.00 часа , но през един магазин ( на ъгъла на блока) от тях, им е официалния магазин на вносителят и специално за мен го отвориха в 18:30. Другото им е да се обадиш по телефона, да обясниш за какво ти трябва продукт и те да ти разяснят.
http://www.osmobg.com/form/1/kontakt.html
Аз омаслявах една почти 100 годишна орехова маса. Попречетох тук във форума, момичетата ми дадоха контакт и смея да кажа,че стана фантастична.  Heart Eyes И така приятно мирише това масло Simple Smile Трябва да кача снимки да се похваля

# 124
Детка-петка ,
ако имаш възможност отиди направо до магазина на Осмо, нов новиничък от няколко седмици, фирмен само на Осмо в Манастирски ливади. Имат на всичко мостри , кое как изглежда , много добре ме консултираха  и ми обясниха на дълго и на широко кое след кое и как. Магазинът е с работно време до 18.00 часа , но през един магазин ( на ъгъла на блока) от тях, им е официалния магазин на вносителят и специално за мен го отвориха в 18:30. Другото им е да се обадиш по телефона, да обясниш за какво ти трябва продукт и те да ти разяснят.
http://www.osmobg.com/form/1/kontakt.html
Аз омаслявах една почти 100 годишна орехова маса. Попречетох тук във форума, момичетата ми дадоха контакт и смея да кажа,че стана фантастична.  Heart Eyes И така приятно мирише това масло Simple Smile Трябва да кача снимки да се похваля
alayne, благодаря ти!
Видях адреса - ул. Пирин 91. Това ли е? Не знаех, че се води в Манастирски ливади.
И аз си мислех да мина на място, но все пак исках да чуя мнение на хора, които са правили такова нещо. Важно ми е да има защита от слънцето. Твоята маса на вън ли я държиш? Предполагам, че не е на слънце.
Имам и едни мебели в столовата, дървени, стил Рустик. Вече са се позахабили, ще трябва да оправям и тях, но сега ми е важна дограмата. А мебелите може и зимата. Тогава пак ще търся консултация.

# 125
Да ,това е магазина, на края на Пирин ,на 10метра от бул. България. Казаха че сега водят някакви преговори  с блока и/или община да направят работното време до 21.00 и събота и неделя.
Масата е вътре , омаслена е от 5 дни , стои в къщи от 2 години и сега всеки , които дойде в нас я забелязва и казва а нова маса, страхотна е.
На мен при омасляването ми беше по-трудно за работа с цветното малко. Бая търкане падна , докато направя равномерен цвят. Ама се оказа ,че така сме уцелили цвета , че нямаше разлика от дърво с безцветно и дърво с цветно. Та само плота стана с цветно, останалото с безцветно.
За поддържането ми казаха с чиста вода( без препарати ) или ако толкова дължа на препарат да си купя от техният специален препарат.

# 126
Бих искала да помоля за съвет как да поправя и възможно ли е въобще повърхността на едно старо радио тип шкаф. Цялото е много фино лакирано, но на горната повърхност явно някога е разсипано нещо, което не ми е известно какво е и е побеляло. Та помагайте ако е възможно как да го възстановя?

Ето и снимка:

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 10:51 от ranimi

# 127
ranimi, няма да се размине без шкурене, пробвай лекичко да зашкуриш някъде в края на петната и ще видиш дали това бялото се маха или е попило надолу. Ако изчезва, е лесно, ако остава, вероятно ще трябва да потъмниш плота. Peace

Снимката не я виждам нещо, направих я като линк, така я видях.

# 128
  • София
Здравейте момичета,

въпросът ми вероятно не е за тази тема, но не знам къде другаде да го задам. Ще се радвам, ако някой може да ми даде малко информация.
Подменяме кухненските уреди с нови, готварската печка, която ползвам вече 11 години, ще замине на село (работи безотказно все още). Единственото нещо, което не ми харесва при нея е, че боята на страниците започна да се лющи - отдолу се показва грозна ръждива ламарина. Знаете ли дали може да се залепи някакво фолио отгоре? По-сериозен ремонт няма как да се направи (аз не бих се справила, а мъжът ми ще ме отсвири директно).

# 129
  • Карлово
Ами термоустойчив спрей не те ли устройва?

# 130
  • София
ДамаТрефа, много благодаря  bouquet
Изобщо не бях чувала за такъв спрей - сега погледнах и май ще свърши чудесна работа Grinning 

# 131
# 132

Много интересно, ще пробвам! Нямам друг избор! Ако не, шкурене!

Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 10:53 от ranimi

# 133
Аз съм покривала ръждиви петна на пералня и на вана с  един спрей Космос. Мирише много силно и трябва да се сложи  плътна кърпа на носа и устата, но пък става добро покритие. Мисля, че ще стане и за печката, но  да не е отгоре около котлоните, защото  не знам дали е запалим. За отстрани няма да има проблем.

# 134
Момичета имам нужда от съвет, относно таван, направен от фазерни плоскости. По принцип идеята е за основен ремонт след няколко години, но дотогава искам малко да го освежа. Решила съм да действам с техниката Боро Контакт + латекс. Не знам обаче как да ще се получи около фугите. Приемам идеи за тяхното боядисване. Мисля, че ще се получи грозно само с латекса.
http://katka72.snimka.bg/properties/remont.691329

Общи условия

Активация на акаунт