Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 559
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • Карлово
Дупки от дървояди се скриват, т.е. попълват с кит за дърво.

# 481
  • София
Да, но отгоре е добре да се боядиса. А върху препаратите на "Bochemit" не се слагало финишно покритие и лак на водна основа. Ако е друг? Значи ли, че ако се използват покрития, които не са на водна основа няма да има проблем? Имах предвид, ако някой е използвал тези продукти да сподели впечатления.

# 482
Ползваш отгоре всичко, което е на алкидна /блажна основа/- масло, боя, лак. Продукт на водна основа не може да се задържи, защото сами Бохемит е на "мазна" основа е съвсем логично вода да не може да попие в мазнина- "бяга" от нея, ако ме разбираш.

# 483
  • София
Извинявай, не съм влизала още в групата. До понеделник ще се запиша с последния шкаф, който майсторих.

# 484
(...)Искам да декорирам стена с чинии (обикновени), моля дайте идея как да се изпълни технологично.
Същото съм замислила и аз. Ще декорирам една неотваряема врата с чинии. Но още не съм измислила технологично как да стане. Ще следя какво ще измислиш.  newsm78
Приключих с одисеята с чиниите.
Скрит текст:
Технологичната част я взаимствах от линка, който беше дала perunika :
http://thefrugalhomemaker.com/2012/03/29/hanging-plates-on-the-w … ee-plate-hangars/
Вместо филц ползвах кръгли парчета леко промазана дамаска, закачалки за картини (http://www.bezplatno.net/pictures/2011/07/30/923964_large_1312015418.jpg) и монтажно лепило Монтаж Фикс.

# 485
  • София

СедеФка, благодаря за отговора. Имах известни съмнения, но исках някой с повече опит да потвърди.
 bouquet

# 486
Предстои ми голям ремонт, купихме долният етаж  и се записвам Hug

# 487
  • срещу двата комина :)))
записвам се и аз  Hug купихме нов апартамент и започваме ремонт  Grinning

веднага идвам с въпрос - коридора е със залепен деколин, някой има ли идея за лесен начин за сваляне на това чудо  newsm78

# 488
  • Варна
Момичета, да покажа с какво се занимавах известно време. Дано старата ми кухненска врата се брои за мебел.Simple Smile Правих ремонт на кухнята, нямаше вариант за смяна на касата и вратата та се наложи да го измисля сама. Нямам снимка от преди ремонта, тук е вратата след опитите ми да сваля 6 слоя автоемайл лак със Ремувал. Бавно, цапащо, много трудоемко и без успех в случая. Нямам никакви инструменти за мое съжаление. Намерих все пак пистолет за горещ въздух  свалих боята за 1 час.Simple Smile По трудно беше са оправя металната каса ... . В крайна сметка стигнах до това положение и след боядисване и залепени первази за стена резултата ни хареса.

Това е второто 'нещо"/миналата година спасих бюрото на дъщеря ми/ което се осмелявам да ремонтирам сама, само и благодарение на това което знам от тази тема и куража гледайки нещата които показвате.
Благодаря за което! bouquet

# 489
Браво, Flash! bouquet
Чудесен резултат! Peace

Mrs.Turner / Samberg, ние сваляхме деколин лятото.
Да ти кажа, не беше чак толкова трудно, колкото очаквах.
Нашият беше лепен с Ц200. Трудното беше с хартиената основа, иска много мокрене и шпакла. Simple Smile
Успех!

# 490
Flash* чудесен резултат!!! Много ми харесва рамката, която си направила, би ли споделила какви первази си използвала за да я оформиш и боята, с която си боядисвала.
Преди няколко седмици се впечатлих от вратите на drago_2008 и сега реализираме подобен проект, но когато са правили стените касите останаха някак си вдлъбнати и сега се чудя как да изравним касата със стената, за да сложим читави первази.

# 491
С аз харесах цвета на стената, би ли споделила какъв е.

# 492
  • Варна
Браво Flash*, чудесна е!

# 493
  • Варна
Благодаря момичета.Simple Smile

грозда, вратата и первазите боядисах с акрилатната боя на Мегахим, Aquis. Такава ми беше останала от миналата година от бюрото. Первазите са дурополимерни на белгийска фирма Orac Decor. Купих такъв профил, 6,5 см широк. Става за врати защото парчетата са дълги 2,3м. Корнизите и первазите обикновено са по 2м. Материала е твърд, не е като стиропора, не се наранява лесно. Може да се боясисва със всичко.
При нас също имаше луфт между касата и перваза, до 5мм на места. Моя мъж го запълни с монтажното лепило и после боядисах.

Poliiii, боята е на Бенджамин Мур, Garden Path 466.

# 494
Flash*, чудесно се получило, докарах и ММ да гледа, че от не знам колко време мрънкам или да сменя вратите или да ги правим нещо. Тези первази как да захванати за стената?

Общи условия

Активация на акаунт