Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 547
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Лепят се както се лепят по принцип корнизи и первази. Продават специално лепило, аз купих не това на фирмата, някакво друго за 4,50лв. Пишеше, че му трябват 24 ч за да е готово залепено ама не погледнах преди да го купя. Предполагам другите се втвърдяват по-бързо ама и това свърши работа. Первазите са съвсем леки ...представлява силно пресован стиропор според мен, на такова ми прилича.

Нашия апартамент е панелен с метални каси. Разбиването и махането е трудно защото са захванати с шипове вътре в панела. И ако се махне трябва сериозно разбиване. Хубави са новите врати и каси ама не си струва освен ако не се прави основен сериозен ремонт. А в жилище което се живее не е лесно. Или поне ние не се наемаме за такова нещо.

# 496
Скрит текст:
Лепят се както се лепят по принцип корнизи и первази. Продават специално лепило, аз купих не това на фирмата, някакво друго за 4,50лв. Пишеше, че му трябват 24 ч за да е готово залепено ама не погледнах преди да го купя. Предполагам другите се втвърдяват по-бързо ама и това свърши работа. Первазите са съвсем леки ...представлява силно пресован стиропор според мен, на такова ми прилича.

Нашия апартамент е панелен с метални каси. Разбиването и махането е трудно защото са захванати с шипове вътре в панела. И ако се махне трябва сериозно разбиване. Хубави са новите врати и каси ама не си струва освен ако не се прави основен сериозен ремонт. А в жилище което се живее не е лесно. Или поне ние не се наемаме за такова нещо.

Благодаря ти! bouquet И ние сме в панел с такива железни каси, ще продължавам да мрънкам до пълна победа! Simple Smile

# 497
  • София
Здравейте, майстори на мебелите. Предстои ми реставриране на дървено бебешко креватче, което е байцвано и трябва да стане боядисано в бяло с блажна боя. Необходимо ли е преди боядисването да се предприеме нещо друго? Благодаря предварително!

# 498
много ми харесва вратата Simple Smile

# 499
Мериан, ако ще го ползваш за бебе, блажната боя хич не е удачна.

# 500
  • София
Да, за бебе ще се ползва, казвайте как да го префасонирам, че хем да е красиво, хем да е безвредно.

# 501
Ако креватчето е байцвано, има опасност да избие и оцвети на петна боята на водна основа,
желателно е да се "запечати" с лак преди боята.

# 502
  • София
Добре, а върху лака какво да се сложи?

# 503
дали някой има идея ? Ако имам хубави дървени столове като покритието на седалката е здраво, но е избледняло (плюш) , как мога само да "оправя" цвета , без да сменям тъканта`?

# 504
дали някой има идея ? Ако имам хубави дървени столове като покритието на седалката е здраво, но е избледняло (плюш) , как мога само да "оправя" цвета , без да сменям тъканта`?
Не мисля, че има начин да се възстанови избелял цвят. Но пък е много лесно да се направи нова тапицерия на дървен стол - откачаш седалката от краката - свързана е най-вероятно с някакви винтове. Платът се прикрепва за минути с такер без въобще да сваляш стария плат (ако разбира се не е мръсен) и - обратно прикрепваш седалката.

Добре, а върху лака какво да се сложи?

Според мен байцът няма как да пробие през качествена боя на водна основа и не би трябвало да ти трябва някакъв лак. При изсъхването се образува филм, който си е съвсем здрав. Ще нанесеш 2 или по-добре 3 слоя боя на водна основа например Сократес, първия слой ще запечати байца и всичко останало отдолу.

# 505
  • София
Мерси! bouquet

# 506
  • София
Можеш да опиташ да го боядисаш. Има клипове и нета.
Не зная дали ще се получи, но нищо не пречи да опиташ. Ако не се получи, ще го претапицираш.

Ето първите, които ми попаднаха:
https://www.youtube.com/watch?v=X8XqKcEWp-w
http://www.apartmenttherapy.com/can-you-paint-a-fabric-chair-yes … you-should-206005
https://www.pinterest.com/explore/painting-fabric-chairs/

# 507
много хубаво е станало . моите тъкмо така сини трябва да станат, но освежени, не нов цвят. На мен никога нещата не стават така хубави като на тези упътвания.

# 508
  • В градината...
Флаш, чудно си се справила с вратата. Но на мен също много ми хареса сивата боя и въобще, сивото, заедно с бялото  Heart Eyes

Аз боядисвах с бяла Сократес няколко неща и на няколко пъти ми изби отдолу жълто-кафявото /остатъци от стар лак/. Също бих лакикрала с лак на водна основа за запечатване, за всеки случай.

# 509
  • София
Бякой претапицирвал ли е столове и откъде си взе ребонд (твърд дунапрен)?

Общи условия

Активация на акаунт