Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 546
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, предполагам, че не е тук мястото, но не намирам друга тема.
Имаме стари дървени кухненски шкафове-не знам какво е дървото, не са нищо особено и са правени по размери на кухнята.От много време сме ги завряли в мазето, но сега ни трябва пространството и нямаме никой познат, който да ги иска и да има в какво да ги извози.
Има ли фирми, които изкупуват такива неща?Нещо като със старите чугунени радиатори(така се отървах от нашите).
Да дойдат, да ги вземат и да си ги ползват за каквото искат.

# 511
  • София
Дайте временно решение, докато го сменя с нещо ново - имам стар дървен стол, с правоъгълни крака, днес при приплъзване към масата (седнал), задра във фугата на паркета и се отлюпи парченце...  Confused

# 512
  • София
Дайте временно решение, докато го сменя с нещо ново - имам стар дървен стол, с правоъгълни крака, днес при приплъзване към масата (седнал), задра във фугата на паркета и се отлюпи парченце...  Confused
от стола или от паркета?
 При едно миене на пода "отпорих" частичка от дюшемето и мъжът ми я залепи с С200  Peace

# 513
  • София
Дайте временно решение, докато го сменя с нещо ново - имам стар дървен стол, с правоъгълни крака, днес при приплъзване към масата (седнал), задра във фугата на паркета и се отлюпи парченце...  Confused
от стола или от паркета?
 При едно миене на пода "отпорих" частичка от дюшемето и мъжът ми я залепи с С200  Peace
От ламината... искам да облепя с нещо краката, да не е супер грозно.

# 514
Има едни гумени подложки, които се залепят на краката на столовете. Ние ги ползвахме, за да не тракат по плочките, но и срещу задиране ще помогне според мен

# 515
Здравейте, предполагам, че не е тук мястото, но не намирам друга тема.
Имаме стари дървени кухненски шкафове-не знам какво е дървото, не са нищо особено и са правени по размери на кухнята.От много време сме ги завряли в мазето, но сега ни трябва пространството и нямаме никой познат, който да ги иска и да има в какво да ги извози.
Има ли фирми, които изкупуват такива неща?Нещо като със старите чугунени радиатори(така се отървах от нашите).
Да дойдат, да ги вземат и да си ги ползват за каквото искат.

Пусни снимка тук:

https://www.facebook.com/groups/245497108902829/

# 516
Бях си купила от Кауфланд едни протектори за мебели.
После ги гледах в Бриколаж и Баумакс.

Така изглеждат, моите са черни.

Скрит текст:

# 517
  • Варна
Ирайн, ако не намериш някой на който да ги дадеш да ги позлва, хвани някой циганин от тези дето обикалят по кофите или с каруците, ще ги лапнат за нула време. Дори да ги изкараш до казаните пак ще изчезнат за секунди, обзалагам се Wink

# 518
  • В градината...
Ние си купуваме вълнени стелки за обувки, най-големият размер и режем от тях крачета за мебелите, които лепим с Ц200. А тези, готовите, много лесно ми се отлепят и са по-тънки.

# 519
Ние си купуваме вълнени стелки за обувки, най-големият размер и режем от тях крачета за мебелите, които лепим с Ц200. А тези, готовите, много лесно ми се отлепят и са по-тънки.
абсолютно си права, че се отлепват лесно. За стелки не се бях сещала, но идеята е безумно добра  bouquet bouquet bouquet

# 520
Боядисах два шкафа с боро и акрилна/акрилатна боя на водна основа. Някъде бях чела, че е добре да се запечата с лак отгоре. Лак на водна основа трябва нали?

Направих за пръв път декупаж върху една кутия за дребни подаръци за детето. Намазах първо със свещ, после с лепило Ц200, после боядисах с акрилатна боя, нагрях със сешоар, за да се напука и накрая залепих картинките. Понеже и готвих, докато правех кутията, напукването не ми се получи съвсем добре, защото боята беше доста засъхнала, докато нагрея със сешоара.
Въпросът ми е дали може да се постигне този напукан ефект и при мебели или там техниката е съвсем друга?
Скрит текст:

# 521
  • Варна
Момичета, не знам дали съм за тази тема, но реших да се обърна към вас. Имам един часовник във формата на пеперуда, направена от някаква плоскост, който закупих по интернет. Но... дойде със счупено крило.

Като поизправя малко плоскостта се пооправя, понеже отзад не е начупено, но крилото седи криво. Според вас как мога да го изправя, може би отзад с някаква пластинка или да залепя друга малка плоскост? После ще боядисам отпред орнаментите и мисля, че ще се получи... а толкова му имах мерак.... Praynig

# 522
  • София
Рекламация не можете ли да направите? Като гледам снимките и другото крило има пукнатина.

# 523
От цяла вечност не съм влизала в темата Blush

Flash*, вратата е станала чудна! Браво! И цвета на кухнята е страхотен, много хубаво я откроява. Въобще БМ имат страхотни цветове Heart Eyes

Ето от мен столчетата, които бяха нови и се наложи да пребоядисвам, защото  не ги бяха направили като хората. Също и ги претапицирах с плата на завесите, само дето още не знам кога ще закачим корнизите и завесите, а Коледа наближава. Голяма одисея с този ремонт и времеемки мои "дизайнерски" приумици, които накрая ще кача в един албум Joy

След пребоядисването с оригиналната дамаска

И готовите столчета

# 524
И едно питане. Имам бял полилей и тези стенни лампи. Чашките са еднакви, но се чудя дали да пребоядисам основата на стенните лампи в бели newsm78 И със спрей ли да ги напръскам (имам бял за коли) и на БМ боя за дърво и метал. Дали ще се олюпят лесно как мислите или да ги оставя в различен цвят Thinking

Общи условия

Активация на акаунт