Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 520
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • Перник
tedilina, пеперудата би била много красива...ако беше здрава. Аз бих я върнала.
drago_2008, много хубаво става у вас. Аз бих оставила стенните лампи така, както са си. Иначе става твърде бяло за мен  Peace

# 526
tanzu, при нас и двата варианта са въпрос на калкулация. И двете неща няма кой да ги направи, ще се ползва майстор. Ако е картон ще сложим фалшиви греди.

Тези фалшивите греди не са хич евтини. Иначе можете и сами да ги сложите. Тези са купувани от Логострейд имат магазин и в София. Там идваха най-изгодно.

SvetlaK, мерси.
Само да уточня, че в стаята където са стенните лампи стените са сини пречупени с малко сиво. Ползвала съм тези в сегашния апартамент само, за да покажа как ще изглеждат с чашката (даже ги завъртях на обратно и шнурчето виси не от където трябва Blush)
Ето я истинската стая

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 10:22 от drago_2008

# 527
  • Варна
Да, направих рекламация, но се оказа, че нямат друга налична, за да ми я сменят. Върнаха ми парите и просто си остана за мен..

# 528
drago, благодаря, много са красиви. Ще запазя фирмата като стигнем до там. Много красиво е у вас. Аз  бих боядисала лампите, но не знам с какво, за да не се отлюпи  newsm78

# 529
  • Перник
Да, направих рекламация, но се оказа, че нямат друга налична, за да ми я сменят. Върнаха ми парите и просто си остана за мен..

Sad Е, при това положение аз първо бих пробвала да залепя основата (доколкото разбрах, не е счупена и отзад, значи бих напълнила внимателно пукнатината с моментно лепило или лепило за дърво), а след това - и крилото и ако е необходимо, бих боядисала. Успех!

# 530
drago, страхотно се е получило. Столовете са много по-хубави в твоя вариант  Peace

# 531
drago_2008 много е хубаво у вас, а столовете са станали повече от чудесни

# 532
drago_2008 много е хубаво у вас, а столовете са станали повече от чудесни

Благодаря Hug

# 533
Здравейте, чудих се къде да си задам въпроса и реших тук, защото доста от преправените мебели са включвали боядисване на дървени повърхности.
Искам да направя следното (друг надпис) върху дъска за рязане, но нямам пирограф и реших с боя, като леко издълбая буквите, но се чудя с каква, така че да не се разтича и дали ще стане изобщо. Thinking Thinking Дали нормална, дали някаква специална, просто нямам идея. Ще съм много благодарна на съвети от всякакъв тип

# 534
С какво ще издълбаеш буквите? Коя боя е нормална?
Пирограф няма да ти помогне, ще си личи поправката.

# 535
Ами нормална- боя за дърво  Grinning
тук ползвт тази техника и доста успешно ми се струва
https://youtu.be/g7Owq_z-Q7Y?t=268
а тук боядисват
https://youtu.be/5_uXuX96tj8?t=52

# 536
Ако ще махаш целия надпис, опитай в съдомиялна  Mr. Green
Скрит текст:
дъски с пирография, оцветявани, омаслявани или лакирани,
стават като чисто нови след  съдомиялна- не съм сигурна за колко време
Дъската, ако ще се ползва за храна /няма да е сувенир/ боята трябва да е безвредна,
или поне да бъде само от едната страна.
Не съм сигурна как е направен надписа, опитай да изчегърташ внимателно парченце.

# 537
  • Варна
Аз до колкото разбирам тя няма да маха стар надпис а иска да направи нов на чиста дъска, снимката е само да покаже идеята.
oharrah, това от линковете - едното е с пирограф а ти казваш, че нямаш. Другото предполагам е  боя за черна дъска.
Бих пробвала с обикновени водни боички или с черен мек молив, отгоре безцветен лак да се запечата, но как да издълбаеш надписа нямам идея...

# 538
В такъв случай/не съм разбрала правилно, съжалявам  bouquet /
четеш "декупаж трансфер върху дърво" на какъвто език ползваш.
Пренасяла съм надпис от вестник или напечатан лист /беше преди 100 години/
с ацетон- огледално ще е изображението  Peace
Може да повтори надписи, линии и др, елементи с акрилна боя, или за черна дъска.
Лакира се след изсъхване с безцветен лак за дърво.
Не ползвайте флумастери - разтичат се по жилките на дървото.
Лакиране с лак на водна основа размазва водните бои.

# 539
Благодаря ви за идеите Hug
Да, искам да слагам надпис, не да махам  Grinning, мога да мина и без дълбаене, защото нямам на разположение никакви по- специални машинки и инструменти.
И аз си мислех за декупаж, но се чудя после като го лакирам дали няма пак да се разтече отдолу Confused Искам дъската да се ползва за рязане и да се мие и всичко там newsm78
дам, мернах из видеата chalkboard paint

П.П. Видях някакви маркери с боя, чудя се дали да не пробвам с това, че с декупаж, не се получават много ясни линии
https://youtu.be/vjeDWdbj8T0?t=249

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 16:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт