Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 794
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Не, изобщо не смятам, че ще е по-евтино. Дори не знам каква е цената на посоченото по-горе. Не търся евтин вариант, а качествен. Освен всичко друго, безкрайно важно е качеството на продукта, безвредността също. Цената е на последно място.
Майсторът предлага да ползва посоченото по-горе, продукти на Бона или друго, което не запомних. Не отказва да ползва Осмо, просто не е работил с него.
Това е и причината да търся мнения за други продукти.
И удачно ли е омасляването при наличие на доста фуги между паркетините? Ясно е, че те ще бъдат запълнени с фугираща смес. Но трябва ли тази смес да се запечата задължително с лак? Или омасляването не пречи?

Извинявам се за многото въпроси, които имам, но разполагам с ограничено време, за да дам инструкции.  Peace

# 676
  • Варна
Не, изобщо не смятам, че ще е по-евтино. Дори не знам каква е цената на посоченото по-горе. Не търся евтин вариант, а качествен. Освен всичко друго, безкрайно важно е качеството на продукта, безвредността също. Цената е на последно място.
Майсторът предлага да ползва посоченото по-горе, продукти на Бона или друго, което не запомних. Не отказва да ползва Осмо, просто не е работил с него.
Това е и причината да търся мнения за други продукти.
И удачно ли е омасляването при наличие на доста фуги между паркетините? Ясно е, че те ще бъдат запълнени с фугираща смес. Но трябва ли тази смес да се запечата задължително с лак? Или омасляването не пречи?

Извинявам се за многото въпроси, които имам, но разполагам с ограничено време, за да дам инструкции.  Peace

Продуктите на Bona са добри, виждала съм направен паркет с такова масло, но аз лично не съм работила с него. Мисля, че са от един ценови клас с Осмото. Така, че щом ти предлагат да омаслят с Бона, няма лошо.

# 677
  • Варна
Много съм доволна от продуктите на Бона, но май повече от лаковете. Споделяла съм и друг път. В спалнята омаслиха след циклене, след няколко месеца паркета седеше сух и омаслих сама още веднъж. Минаха към 3 години от тогава и сега има тъмни петна там където се минава и се мокри най-много, седи по-тъмен, като замърсен и не знам дали само с масло ще се оправи. Мисля на пролет да го мина със стоманена вълна и да омасля пак да видим какво ще стане... и се чудех дали не пробвам Осмо този път... и дали няма да е нужно по-сериозно шлайфане...
Иначе от лаковете на Бона съм доволна и ги препоръчвам с две ръце  Peace

# 678
  • В градината...
Днес ходих в хоуммакс /баумакс преди/ да разгледам дървени плотове. Оказа се, че масив акация е страшно красив и евтин - колкото ПДЧ-то с пластмаса отгоре /както им казваме у нас на плотовете/. И бяха омаслени с Осмо. Направо се навихме като минат няколко години да сменяме с масив - колкото и да е капризно, дървото си е дърво и винаги може да се зашкури, омасли ...  Пък и да има следи от употреба, е още по-чаровно, само доказва, че е живо и автентично.

# 679
  • Варна
Днес ходих в хоуммакс /баумакс преди/ да разгледам дървени плотове. Оказа се, че масив акация е страшно красив и евтин - колкото ПДЧ-то с пластмаса отгоре /както им казваме у нас на плотовете/. И бяха омаслени с Осмо. Направо се навихме като минат няколко години да сменяме с масив - колкото и да е капризно, дървото си е дърво и винаги може да се зашкури, омасли ...  Пък и да има следи от употреба, е още по-чаровно, само доказва, че е живо и автентично.

Ооооо омаслени плотове! Ще ходя да ги видя!

# 680
Имаше ли плотове от друга дървесина(може да не са обработени)?Предстои ми частичен ремонт на кухня(предимно направи си сам)и си търся плот масив.

# 681
  • Пловдив
Препоръчаха ми плотове от Коркос, Сливен. Цените са доста добри! Смятам да им изпратя запитване за цена с доставка. Предлагат дъб, бук и много други.  Peace

# 682
И аз намерих онлайн на няколко места,но предпочитам да ги видя " на живо"

# 683
  • Варна
И аз намерих онлайн на няколко места,но предпочитам да ги видя " на живо"
Икеа?

# 684
Да,там си харесах този, въпреки че не е изцяло масив.От друга страна пък ако беше изцяло орехов масив ,би бил много скъп Simple Smile.Най- вероятно ще вземем,нещо по-евтино и ще байцвам и омаслявам.Ще събирам идеи още месец- два.

Преди почти две години си направих експеримент с плот на стар шкаф за да видя как ще се държи във времето.Плота е чам и беше омазан освен с боя няколко пласта и с нещо друго(може би безир).Свалих всичко до дърво и си поиграх с орехов и черен байц.Отгоре минах с прозрачно финишно масло Осмо с вакса и ТОП ОЙЛ.Резултата след ежедневно цапане ,мокрене и бърсане(използвам го за работен плот в кухнята) е този

За плота ,който търся (за мивката) ще приложа същата "схема".Надявам се да съм била полезна.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 08:59 от dt

# 685
  • Варна
Аз съм харесала RÅSUNDA на Икеа, имал 25 години гаранция, по описание дъб изцяло масив. Но това в някакво далечно бъдеще...

А този BARKABODA пък е много красив

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 11:32 от Doris

# 686
  • В градината...
Всъщност, този плот също е ПДЧ с повърхност дърво.

# 687
  • Някъде Там
Да,там си харесах този, въпреки че не е изцяло масив.От друга страна пък ако беше изцяло орехов масив ,би бил много скъп Simple Smile.Най- вероятно ще вземем,нещо по-евтино и ще байцвам и омаслявам.Ще събирам идеи още месец- два.

Преди почти две години си направих експеримент с плот на стар шкаф за да видя как ще се държи във времето.Плота е чам и беше омазан освен с боя няколко пласта и с нещо друго(може би безир).Свалих всичко до дърво и си поиграх с орехов и черен байц.Отгоре минах с прозрачно финишно масло Осмо с вакса и ТОП ОЙЛ.Резултата след ежедневно цапане ,мокрене и бърсане(използвам го за работен плот в кухнята) е този

За плота ,който търся (за мивката) ще приложа същата "схема".Надявам се да съм била полезна.

Не е ли опасно да се маже с бои и да се слага храна горе?
Аз също съм на чам, но го мазах само със зехтин и се мие също много лесно ако се оцапа. Също така и лесно се маже периодично.

# 688
Не съм споменавала бои,а финишния продукт е точно за това и също може да се маже периодично
"Предимства:
- безопасен за храните
- идеален за кухненски и работни плотове
- повърхността е устойчива на всички домакински химикали, вкл. на вино, бира , газирани наптки, плодови сокове, вода и т.н
- подходящо за детски играчки"

Скрит текст:
Никога не слагам директно храна върху какъвто и да било плот.Има дъски и  съдове за тази цел.
Дърво с вода не може да се почисти достатъчно,а препаратите (дезинфектантите)попиват частично в порите,и също не са безопасни и го увреждат.
Аз лично не се чувствам застрашена  Peace

# 689
  • Пловдив
Дами, отново имам въпрос.  Blush

Какви четки да купя за нанасяне на масло по пода? Най-добре е да ми покажете снимка. Blush

Общи условия

Активация на акаунт