Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 787
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
С твърд и къс косъм.

# 691
  • sofia
Дано да съм уцелила най-накрая точната боя. Имаме в нас едни 50 годишни врати. Сваляна е боята на всички до дърво. После ги боядисахме с някаква блажна боя или беше автоемайллак (това преди повече от десетина години, не помня). Пожълтяха, направо си станаха слонова кост, на места от чворовете са избили петна.
Изшкурихме всичко и решихме да намажем с грунд (белким запечата гадостите, от които всичко жълтее) и отгоре минахме с боя на водна основа.
Голям зор ми беше да намерим боя. Ползвала съм на Сократес боята - не съм очарована и реших да се метна на нещо по-скъпо. Прежалих едни пари (грунда -15 кинта, боята - 20 за 750 мл). Много добре стана, една ръка грунд (който е бял) и две ръце боя (можеше и с една да мине).
Не е тебеширено, не е прекалено лъскаво, чак ми харесва. За пожълтяването - след 2-3 години ще кажа  Mr. Green
Боята -
Грунда -

# 692
  • софия
Не е точно преправяне, но има малко общо: имаме кана и шише с коркови капаци, НО коркът мирише. Не просто мирише, а водата се усмърдява на корк. Как да махна тази миризма/омирисването на течността в съда?

# 693
Някой с отзиви от Sokrates MoviPur? Искам да лакирам паркет, но се чудя за марката. Държа да е на водна основа, с мат или полумат финиш.

# 694
  • Пловдив
На нас ни препоръчаха лакове на водна основа с матов завършек на Бона, Сирка, Кемикал, Левис.
В крайна сметка омаслихме с Осмо и съм доволна от резултата.  Peace Дано при добра поддръжка и във времето да се държи добре.

# 695
Здравейте! Аз съм нова във форума затова се извинявам ако вече е коментирано, но коментарите са много, за да ги прегледам всичките. Та искам да попитам дали се намира в България chalk paint и къде? За предпочитане на Annie Sloan, но и друга може.

# 696
След бързо търсене в гугъл  Mr. Green:

PEBEO
Marabu   

и тук

# 697
След бързо търсене в гугъл  Mr. Green:

PEBEO
Marabu   

и тук

Благодаря за отделеното време и внимание. Аз също търсих в Гугъл, но не намерих. Вероятно защото не е точно това, което търся. Тези малки разфасовки са за художествени цели предимно. Надявам се все пак някъде в Бг да могат да се намерят и други марки и разфасовки, които са по-подходящи за пребоядисване на мебели.

# 698
Здравейте! Аз съм нова във форума затова се извинявам ако вече е коментирано, но коментарите са много, за да ги прегледам всичките. Та искам да попитам дали се намира в България chalk paint и къде? За предпочитане на Annie Sloan, но и друга може.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932674.570;topicrefid=20

Ето тук потребител е писал за тази марка тебеширена боя, както и рецепта за домашна такава.

# 699
  • София
Здравейте момичета. Следя често темата и се възхищавам на сръчността ви.
Искам да направя една стара рамка на гоблен в по-тъмно кафява. В момента е със златен бронз. Някаква идея да ми подскажете. Благодаря предварително.

# 700
Здравейте,

Моля за малко помощ, че нещо се изложих с боядисването на бюро (ПДЧ). Та, изшкурих леко на ръка, но явно нещо съм объркала грунда (или пък изобщо не е трябвало да слагам), защото сега цялото бюро стои на "пъпчици". От нетърпение Laughing вече съм сложила и две ръце боя (бяла), но както и очавах проблема не се реши. Дайте някаква идея как да се справя без да се губи напълно целия труд до тук?

Отделно с какво боядисвате ъглите (с четка ли?), защото с мечето като направя едната страна и при ъгъла на съседната всичко се замазва?

# 701
  • Бургас
Здравейте! От години не съм писала в темата, защото почти не съм се занимавала с реновиране, но си я следя, за да съм в час, доколкото е възможно. Имам въпрос относно алкидните бои за метал 3 в 1. Предстои ми да се заема с една тоалетна, която е със старо казанче от високите метални. Общо взето имам вече някаква концепция какво трябва да се получи. Понеже няма как да се смени казанчето без да се мести тоалетната чиния, реших да го боядисам с такъв тип боя, може би дори с хамър ефект, за да си гоня ретро визията. Въпросът ми е дали със същата боя мога да боядисам и пвц тръбата, която отвежда водата от казанчето към тоалетната чиния. Засега съм решила да я надраскам леко с шкурка, да мина с боро и да боядисвам. Притесненията ми са да не би тази боя да повреди пластмасата, да я разяде или нещо такова. Ще съм благодарна за всякакъв споделен опит по отношение на алкидните бои. Досега не съм работила с такива.

# 702
Изобщо не се притеснявай, Goldie,
Нашето старо казанче беше боядисвано с алкидна боя, тръбата също, нищо ѝ нямаше.
Дори не виждам нужда от борото, боята си хваща и без това. За шкурка, може леко.

# 703
  • Бургас
О, благодаря Hug Аз понеже съм една пишман химичка, притесних се този преобразувател за ръжда в боята да не е някаква киселина и да разяде пластмасата. Но ще действам щом няма проблем.

# 704
  • Scotland
Здравейте,момичета и момчета  bouquet Записвам се при вас,тъй като желание имам,но тепърва се уча и тук съм сигурна,че ще намеря информация и съвети  bouquet Имам питане - МДФ в оранжево искам да го направя бяло. Трябва ли да ползвам препарат за сваляне на оранжевото или много шкурене само е вариант?

Общи условия

Активация на акаунт