Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 779
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,

Моля за малко помощ, че нещо се изложих с боядисването на бюро (ПДЧ). Та, изшкурих леко на ръка, но явно нещо съм объркала грунда (или пък изобщо не е трябвало да слагам), защото сега цялото бюро стои на "пъпчици". От нетърпение Laughing вече съм сложила и две ръце боя (бяла), но както и очавах проблема не се реши. Дайте някаква идея как да се справя без да се губи напълно целия труд до тук?

Отделно с какво боядисвате ъглите (с четка ли?), защото с мечето като направя едната страна и при ъгъла на съседната всичко се замазва?

Ългите с тясна четка или накрайник за ъгли /триъгълен, кръгъл- дунапренови са/.
Пъпките с нищо няма да махнеш, освен със сваляне на всичко до дъно. Използвала си контактен грунд за бетон с ПЯСЪК. Не знам по колко пъти в тема се казва, че трябва да е БЕЗ ПЯСЪК?
Пъпки се образуват също така от прах и първа ръка с дунапреново валяче. Дунапрена прави мехурчета въздух, които в съчетание с прахта стават пъпчици. Махат се с изстъргване на всичко до основи.
Внимавайте какво правите момичета, защото после си отваряте безумно много излишна работа. Naughty

# 706
СедеФка, благодаря все пак. Не съм чела цялата тема за съжаление, а в магазина имаше само това. Както и да е - свалих боята и сложих нова. Остава ми само да лакирам за фасон.

# 707
  • Ænima/Albuquerque
Здравейте, сръчни момичета!

Идвам да попитам нещо, понеже си спомням, че една от вас го беше правила, но не помня дали се получи.

Ще започна отначало - в пробната в ателието ми има една супер неприятна тръба, която минава на около четири пръста до едната стена. Мислих, мислих какво да правя, и реших, че ще скрия тръбата със табуретка/стол направена от стар куфар. Идеята е, както е отворен куфара, тръбата да се пада в нишата между "седалката" и "облегалката".

Оказа се, че наличния ми куфар е малко по-голям отколкото трябва, и затова преди да се хукна да купувам по-малък, идвам да питам - получи ли се стабилен стол при опитите ви, и ако да - как? Допълнително укрепване? Изобщо, ако някаква тънкост е произлязла от вашите начинания, бих се радвала да чуя.

Благодаря!    Hug

# 708
  • София, Младост 2
Здравейте! Аз съм нова във форума затова се извинявам ако вече е коментирано, но коментарите са много, за да ги прегледам всичките. Та искам да попитам дали се намира в България chalk paint и къде? За предпочитане на Annie Sloan, но и друга може.

И аз търсих, но оригинална тебеширена боя (не боя за дъска, върху която се пише с тебешири - различни неща са) има само в мънички разфасовки по 250 мл в хоби магазините. Видях, че заместител лесно се прави самостоятелно - една част бял максимално фин гипс се разбърква с вода до консистенция на майонеза и се разрежда с три части (колкото сухия гипс - ако сложиш една чаша сух гипс, тогава 3 чаши) оцветен латекс. Само предполагам, че белия гипс изсветлява цвета на латекса при разбъркването...

И поради всичките тези несигурности в крайна сметка мисля да ползвам техниката, която повечето тук ползват - шкурка, латекс и лак. Обаче искам да ползвам dry brush техниката, за да се провижда отдолу дървото (тъмно на цвят) - някой правил ли го е така? Като в ето това клипче съм си харесала:
https://m.youtube.com/watch?v=ArTJ-JEr7ss

# 709
  • срещу двата комина :)))
само да кажа, че бои на Annie Sloan продават в София, магазинчето е в Борово, имат само фейсбук . Казват се Vintage room и предлагат разфасовки от 1 л и 150 мл  Peace

# 710
Аз си направих тебеширена боя по рецептата, която колегата беше пуснал по-назад в темата. На мен мен ми харесва как стана, макар, че не знам точно какво се очакваше, гледала съм само на клипчета. На мен ми трябва да покрия едни боядисани в зелено (с блажна боя) тавани, които не мисля, че има как да изчистя, а не искам да покривам с картон. За сега експериментирах само на едно местенце, да видя какво ще стане. После ще ги ошляпам целите. На първо четене покрива на една ръка и се нанася лесно.

# 711
   В клипчето от Хедра менът много успешно съсипа прекрасните мебели, направо ми се доплака... тази техника и този стил си имат точно определено място, там не се показва останалия интериор, но за мен това варварство е оправдано само до известна степен, и то ако разполагаш с дузина такива мебели поне...
   Лично мнение! Да не ме изядете сега, но да имаш такива мебели в България си е лукс и е добре да го оцениш...

# 712

И аз си помислих същото, защо разсипва хубавите мебели, да беше взел нещо, дето наистина се нуждае от освежаване. Ама хора разни...... Peace

# 713
  • Варна
Шаби вълната не премина ли вече? Аз поне я преболедувах преди няколко години.

Добре, че не се увлякох да опропастя някои мебели.

# 714
  • Перник
Мари дьо ла Фер,  labrex, аз си помислих, че само аз не разбирам защо този човек съсипва хубавите мебели  Hug

# 715
  • bad@ss
Той в коментарите си е написал защо. Купил ги е за $200, а ги е продал за $900. Може да са му били поръчани точно в този си вид  Simple Smile

# 716
Какви хубави мебели за 200$!
Преди известно време гледах във фейсбук групата продаваха стар бюфет от онези белите за 80лв. Че и от горен етаж без асансьор и купувачът трябвало да си го свали. Те пари трябва да дадат на някой да им изхвърли боклуците, а не да искат.

# 717
  • София, Младост 2
Точно тези мебели на мен доста повече ми харесват след обработката, понеже начално бяха в мега скучен цвят - обаче аз бих спряла след втория слой, той ги намаза прекалено много за моя вкус. Но пък сред купищата неща, които изгледах в добавка, и мен ме боля сърцето на моменти за мебели, които според мен си изглеждаха далеч по-добре преди боядисване, с интересно дърво, което напълно се загубва след наплескване с боя, а щеше да е супер само да го бяха изравнили и обработили да се вижда Rolling Eyes Ама... разни хора, разни вкусове, явно американците си ги влече всичко да е наплескано с дебел слой светла боя.

Аз затова гледам повече техники, в които дървото се провижда отдолу - сега освен dry brushing си харесах и една друга, още по-лесна техника само със силно разводнен латекс, който след намазване се пръска допълнително със спрей с вода и се разнася с гъбичка, така че само леко тонира началния дървен цвят и ужасно ми хареса (предполагам, че същото може да се постигне и с байц... ама това сякаш далеч по-лесно се поправя "на мокро", ако не ти хареса или нещо оплескаш).
https://www.youtube.com/watch?v=u8bisUJAj3M

За протокола ще боядисвам стар соц бюфет, и то ще ми е първи опит - няма да съсипя никакви такива heirloom мебели Simple Smile

# 718
Не си спомням кой питаше за протектори за мебели и такива, които се залепват отдолу на краката на маси/столове.
Има ги тази седмица на промоция в Кауфланд.

# 719
Добро утро,
в чужбина са по-скъпи боядисаните, отколкото тези с фурнир. Там цветните мебели са на мода, един вид.
Имаме познати, които платиха хиляди долари да им ошкурят вратите на кухненските шкафчета и да го омажат с една бяла боя с черни прозиращи отдолу цветове. Аз никога не бих си го причинила, ама те друго мислят.
Пак стана добре, но и първоначалното си ми бепе перфектно.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт