Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 819
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Майсторки, имам въпрос за боите на водна основа. Чела съм ви, че не слагате лак - как се държат във времето?
Стабилна ли е така без лак?
Лесно ли се почиства?
Какви марки ще ми препоръчате (предвид това, че имам бая работи за боядисване, гоня оптимално съотношение качество/цена Laughing).
Доколкото знам не мирише, при какви условия боядисвахте? Става ли за работа сега (на затворено, в отоплена стая)?
А и последно - колко гълта приблизително, примерно за гардероба?

Човече, пролетта боядисах спалнята и раклата към нея с водна боя на Сократес, отгоре минах с лак на водна основа пак Сократес.
Стана перфектно, боята не мърда изобщо, почиствам както всички мебели - нищо специално.
Преди 6 години минах скрина в детската, но без лак отгоре - тогава става по-нестабилно покритието.
Сега заедно със спалнята освежих и скрина и с лак - вече само така ще ги правя  Peace
Леко мирише, но може да боядисваш на закрито и после да проветриш няколко пъти. Но със сигурност не мирише толкова силно като автоемайл лака.
Пускала съм снимки, ако искаш пак ще ти пратя

П.С. Сега чета и нататък темата
Да вметна, че лакът на водна основа е също матов, много приятен нелъскав завършек се получи.  С остри предмети сме чуквали без да искаме - не мърда покритието. С велурено валяче минавах, става много бързо и лесно.
Спалнята е ПДЧ, само я надрасках, минах с Боро контакт, 2-3 пласта бяло, после 2 пласта лак.
Лакът е с бял цвят - не жълтее грам. Снежно бяло е  Peace

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 13:25 от змейковица

# 631
змейковица,

Май се сещам за твоята спалня, но пак бих искала да я видя. Hug

Мисля, жълтия отенък се получава от безцветен лак. А ти си ползвала бял. Peace

# 632
  • Пловдив
Ето пак снимките  Hug

Това е преди - вижда се цветът
Скрит текст:

И след
Скрит текст:

# 633
Мисля, жълтия отенък се получава от безцветен лак. А ти си ползвала бял. Peace
Точно! Аз ползвах безцветен Сократес.

змейковица, супер се е получило! Ако не знаех щях да се обзаложа, че е някоя от сериите на Икеа Simple Smile
Имам още време да го помисля, но точно многото ръце ме спират, с автоемайл макс 3 правя, а с боя и лак трябват 5...

# 634
Благодаря, змейковица! Hug
Правилно съм запомнила. Wink
Страхотно се е получило, браво! bouquet

# 635
Невероятно! Не очаквах, че ще има такъв поразителен ефект върху спалнята! Ама, ти си си майсторка, това си е Wink)

# 636
Змейковица, невероятно добре е просто!
Би ли хвърлила поглед: това ли е боята?
Боя Сократес

Бял лак на Сократес не мога да намеря?  newsm78

# 637
Мили дами,
Имам един такъв въпрос. Стара секция с естествен фурнир в кафяво (нещо махагон). Дали ако пробвам с лак... екрю, бяло ще се получи нещо? Толкова ми е омръзнала. Дали някоя от вас е проблавала?

# 638
ehopepi  запазен ли е фурнирът? Може и с масло,цветно  Peace

# 639
Фурнирът е запазен...Да пробвам с масло ли?

# 640
Да, ако мислиш, че като инвестиция си заслужава  Peace Разходът на осмото е доста по-малък от това, което дават в сайта  Wink

# 641
няколко дни не влизах в темата и съм изпуснала толкова много интересности както разбирам от постовете ви.  Аз съм на ниво боядисване на врати, имам и СОкратес и аквис бели, ама като чета, че акрилните бои създават проблем я с цвят я с излющване, направо незнам какво да правя. Не ми се иска да е миризливо.

# 642
А с оцветен лак няма ли да стане? Чудя се още.

# 643
Нямам опит с лак  Thinking Аз май не харесвам лакирани повърхности  Blush

# 644
Момичета, набързо. За тези, които искат боята да има трайността на блажната /авто/ боя и да не им мирише препоръчвам на Декоратор кутията със жирафчето. Има мат и гланц, средно положение сатен няма. Гланца е наистина лъскаво като блажната боя. Аз си я тонирам при едни готини пичове на Пиротска/Зайчар. Тонират на ръка, по каталог или по занесена мостра с уникална точност, като минумама е 1нормална кутия боя. Тонират и блажни бои, авто бои, латекси. За да ми се получи ефекта сатен тонирам мат и накрая слагам само 1 ръка безцветен лак, просто за копринения ефект.
Другата издръжлива водна боя е Акварил на Лакпром- също има мат и гланц. Безцветния лак на водна основа на Лакпром не пожълтява.
Бял качествен лак купувам от Хелиос, на Ботев, след 2-ра градска болница.

Общи условия

Активация на акаунт