Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 787
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Шаби шик може би не е толкова модерен вече,но има други стилове които изискват боядисани мебели.Ани Слоун представя точно такива различни стилове от неокласика до модерни стил икеа мебели... за всеки вкус по нещо Simple Smile

# 721
  • София
Ето нещо което боядисвам в момента,мисля че боядисано е по добре. Simple Smile
Снимките са малко лоши правил съм ги с телефон
Скрит текст:

# 722
  • Beyond the stars
Ето нещо което боядисвам в момента,мисля че боядисано е по добре. Simple Smile
Снимките са малко лоши правил съм ги с телефон
Скрит текст:

Много красив шкаф  Heart Eyes

# 723
  • Варна
Шаби шик може би не е толкова модерен вече,но има други стилове които изискват боядисани мебели.Ани Слоун представя точно такива различни стилове от неокласика до модерни стил икеа мебели... за всеки вкус по нещо Simple Smile

Боядисани плътно е едно, а с протъркан винтидж ефект е друго. Признавам бях много запалена преди години по винтидж и шаби, и книжки си бях накупила и в един момент ми дойде в повече, се се чудя на себе си, но всеки минава през някакви периоди.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 09:28 от Doris

# 724
  • София
Така е всеки има периоди...на мен мебели с нормалния дървесен фурнир ми седят малко скучно.Разбира се ако човек търси такъв тежък,дървен интериор няма проблеми.Засега с удоволствие мацам и боядисвам,разтоварвам се страхотно.

# 725
  • DE
Доколкото виждам шкафа е фурнир. Лично аз не понасям такива старовремски, гадно кафяви мебели, а с мастилено синьото ще стане модерна, красива мебел  Heart Eyes

# 726
  • В градината...
Този шкаф е фурнир, така е, ако не се боядиса, не виждам опции.

Като се замисля как въздишах по къщата на Халваджиян  ooooh!
 Постепенно започна да ме човърка, че не искам къщата ми да изглежда като филмов декор, въобще, да е с много характерен, преобладаващ стил. Добре, че не я напълних с китайски джунджурии от типа клетки за птици.
Умелата еклектика и пекрасния усет към изкуството за мен са най-добрият вариант.

# 727
На мен ми харесаха тези боядисани мебели от клипа. Peace

Перуника, не си ли творила нещо скоро? Много красиви твои неща съм виждала! bouquet

# 728
Момичета и момчета здравейте,
поздравления за прекрасните творения- четох доста неща из форума и ви моля за съвет.
Имам едни стари гардероби в къщи от чам, които искам да боядисам бели, като не държа да се вижда фладера. В клипчетата в youtube виждам че просто си минават с една Chalk боя без никаква допълнителна обработка. Дали това ще се получи и при мен?
Не я намирам тази боя или е в 100 лм разфасовки? Вие от къде я снабдявате (сама не искам да я правя т.к. ми се струва сложно Simple Smile)
Благодаря
Гардеробът е много подобен на този: http://www.kustendil-mebeli.com/bg/product/%D0%94%D0%B2%D1%83%D0 … D1%80%D0%BE%D0%B1

# 729
  • София
Няма проблем с  Chalk боя боядисвам и ПДЧ без да обработвам предварително.Боята на Ани Слоун я има и по литър.
само да кажа, че бои на Annie Sloan продават в София, магазинчето е в Борово, имат само фейсбук . Казват се Vintage room и предлагат разфасовки от 1 л и 150 мл  Peace

# 730
  • София, Младост 2
А цената на боята каква е - че като погледнах в Амазон към 35 евро за литър, ми стана леко лошо... Laughing (ама беше някаква друга тебеширена боя, не Ани Слоун).

# 731
  • София, Младост 2
Пускам нов постинг, защото имам практичен въпрос и искам да се види, а ако просто си редактирам стария пост, няма да побутне темата.

Бюфетът, който искам да преправям, има на вратичките от онези старите ключалки с една дупчица за  малко ключе  и без дръжка или "брава" около ключалката. Аз искам да няма ключалки и да сложа дръжки (от онези "античните", с порцелановите части с цветя Laughing). Та питането ми е - дали ще мога само да замажа дупчицата на ключалката с кит за дърво, или трябва да махам цялата ключалка... тогава май ще остане доста по-голяма дупка, и с какво мога да я запълня? Thinking

# 732
  • София
Аз съм си правил и сам chalk paint,но качеството и покривността в сравнение с фабричната е в полза на фабричната.
Може да оставиш бравичката стига да не пречи на дупките за дръжката.А иначе може да се запълни с различни подръчни средства,зависи какво имаш под ръка.

# 733
  • срещу двата комина :)))
цента на литър е 58 лв, а на 150 мл май към 13 лв. Обаче четох, че покривноста е много голяма  Peace

# 734
  • В градината...

Перуника, не си ли творила нещо скоро? Много красиви твои неща съм виждала! bouquet
Чакам да се постопли.
засега съм на вълна рисуване на картини.

Общи условия

Активация на акаунт