Каква четка и паста за зъби използвате?

• 50 308
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
Четка - електрическа на Орал Б.
Паста - различни попринцип,в момента на Сигнал.

# 61
  • Шотландия
То последният видеоклип, който гледах, категорично каза, че трябва да се ползва САМО мека четка - нито средна, да не говорим за твърда. Заради увреждането на венците и потенциалното изтриване на емайла на зъбите.

# 62
Аз затова взех Форео-то, мъжът ми е с чувствителни венци, а точно за това я дават подходяща. Обаче просто не си чувствам зъбите достатъчно чисти с нея, по-добра работа ми върши една съвсем проста соник четка за 10 паунда, поръчана от сайт.

# 63
  • Шотландия
Аз затова взех Форео-то, мъжът ми е с чувствителни венци, а точно за това я дават подходяща. Обаче просто не си чувствам зъбите достатъчно чисти с нея, по-добра работа ми върши една съвсем проста соник четка за 10 паунда, поръчана от сайт.
За тези ли говориш? Аз също им се чудех, но нещо не можаха да ми вдъхнат доверие.
Аз сега си поръчах една соник четка, но не на Филипс, а на IPS, Филипс нещо не можаха да ме убедят, че струват толкова, за колкото ги продават, та ще видя тези, имали 40000 движения в минута. Е, ако не ми харесат, може пак да приземя на Филипс най-накрая де... Joy

# 64
За тези ли говориш? Аз също им се чудех, но нещо не можаха да ми вдъхнат доверие.
Същите Peace Поръчах и "хибридна" глава, със снопче вътре, а не само силиконови зъбци - малко по-чисто е усещането сякаш, но за цената и определено очаквах повече.

# 65
Относно пастите за зъби може да прочетете професионално мнение на зъболекар, който не прави реклама на отделни пасти за зъби, а обяснява за различните видове пасти тук http://stomcenter.bg/blog/pasti-za-zabi/

# 66
  • Varna
- за сега тази,но искам да си взима от по-високия клас. Паста на sensodyne.

# 67
Има ли съществена разлика в моделите на Филипс?

# 68
  • Варна
Ако питането е за соникеър-има в програмите на четките. Нашите 5та серия са с 5 програми. (Clean, white, massage, go care, max care)

# 69
  • Шотландия
Има ли съществена разлика в моделите на Филипс?
Всичките, без последните 2 модела и един по-стар, имат една и съща скорост на вибрация - 31 000 в секунда. Останалите имат различни програми, въпросът е дали ти трябват тези програми - повечето хора използват основната програма през цялото време, най-много още една плюс нея.

ако се справяш с английския, ето моделите разцъкани, с отзиви.

# 70
  • гр.Пловдив
То последният видеоклип, който гледах, категорично каза, че трябва да се ползва САМО мека четка - нито средна, да не говорим за твърда. Заради увреждането на венците и потенциалното изтриване на емайла на зъбите.

Ами ОК,обаче по тази логика защо има на пазара четки със средна твърдост и само твърди?
И аз не мога да почувствам зъбите си измити с мека четка и освен това се скапва и деформира за няма и месец...
Увреждане на венци и изтриване на емайл от четка за зъби? newsm78 Тя трябва да е егати рендето тогава  Crazy

# 71
  • Шотландия

Ами ОК,обаче по тази логика защо има на пазара четки със средна твърдост и само твърди?
И аз не мога да почувствам зъбите си измити с мека четка и освен това се скапва и деформира за няма и месец...
Увреждане на венци и изтриване на емайл от четка за зъби? newsm78 Тя трябва да е егати рендето тогава  Crazy

На пазара има четки със средна твърдост и твърди, защото се купуват, а производителят има печалба от купуването, той не се интересува какво ще стане с моите зъби след години или с венците ми след по-кратко време. Аз съм решила този въпрос еднозначно, щеше ми се да знаех тази информация преди 20-тина години, но нямам намерение да убеждавам никого в нищо, потърси сама информация и си вземи решението за себе си, внимавай само информацията да е от зъболекар, а не от компания, произвеждаща механични или електрически четки, защото втората е реклама. Има и всякакви нескопосани статии в интернет, преписани оттук-оттам с полуистини и откровени недомислици, които също трябва да се отсяват. Аз вярвам само на материали, написани през последните години и то от стоматолози или други медицински лица. Износването на емайла е факт, неподходящо твърдите четки, мощното търкане, т.е. неправилна техника е единият от факторите, наред с яденето на много сладки и кисели неща и чистенето на зъбите веднага след храна, когато емайлът не е толкова твърд. Не случайно съвременните електрически четки имат сензор, който те уведомява, ако натискаш прекалено много, докато почистваш зъбите си. В клипа се обяснява, че плаката, която трябва да премахнем от зъбите си, е мека, затова не ни трябва твърда или средна четка, а те повреждат зъбите и венците и в клипа са показани последствията. Зъболекарят рекламира Филипс, която част аз пропуснах покрай ушите си, както става ясно, защото си купих друга соник четка, а не Филипс, но основната информация за твърдостта на четките ми се струва вярна. Ето го клипчето, за което говорех, потърси сама информация и реши сама за себе си, все пак става дума за твоите венци и зъби.
ето и статия на английски с картинка

Вчера ми пристигна новата соник четка, дето писах горе - засега съм много доволна. Усещам я добре, има 3 програми - обикновена, за ежедневно почистване, друга за избелване, която не съм пробвала и такава за масаж - нея я пробвах на венците и дори на устните си, че от вятъра и студа ми се напукват - много съм доволна, усещането на устните е много странно Simple Smile.  Peace Дойде си с 4 глави, които се редуват, то и толкова място има в контейнера за обеззаразяване, в който слагаш главата, като приключиш. Снощи, след като си почистих зъбите с нея, понеже и аз се съмнявам, дали това е достатъчно - опитах с другата четка, на Орал Б, старата ми, която си имам и си работи - все едно сложих булдозер в устата си - много смешно усещане.  Joy Но сигурно ще ги редувам, гледах едно клипче със зъболекар, той така правел.

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 16:46 от *Мила*

# 72
  • На ръба..
Четка - редувам електрическа Oral B с Curaprox
Паста - редувам Пародонтакс с Pearl Drops

# 73
Много полезна тема, въпреки че е по замряла

Аз съм с брекети та устната ми хигиена включва паста на Gum Ortho- която е зелена гелообразна.
Четка на  Curaprox Ortho,  имам на Gum ortho- но ми е много твърда.
Водата ми не е специална за брекети или бялата опаковка на Листерин или някоя зелена ментова, които така или иначе сипвам в контейнера на орален душ - филипс соникеър.
След пастата ползвам и интердентални четки, след това душа.
Конец - да си призная през няколко дни ползвам.
До края на годината ми предстой сваляне на брекетите, с което и грижите за устната ми хигиена ще бъдат променени. От тук ще черпя идеи

# 74
  • Варна
За щастие не всички са с брекети и не им се налага да разполагат с арсенал от пособия ..
Вече и аз съм като теб. Миене с какво ли не за  ~ 15 минути.
Брекетите си го изискват.
Ел, четкя филипс соникеър,  паста elgydium или gum, четка gum emd tuft, която препоръчвам за брекети, а и без. Формата и е такава, че може до е доста полезна след основното миене. После интердентални четки  (в момента 2 размера), конец рядко, зъбен душ филипс и на края вода за уста листерин или гъм.
Написах всичко, защото се замислих, че и без брекети се използват, но може би без особеното внимание и всички препядствия за измиване.

Като цяло предпочитам интерденталните пред конеца.

Общи условия

Активация на акаунт