Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 461
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Аз вече малко "неглижирам" нещата. Давам бебешки бисквитки (взех SweetPlus), както писах вече и солети. Имат си от всички боклуци, но смятам, че е съвсем малко и от 1-3-5 бисквитки нищо няма да й стане. Бисквитите си ги яде, но рядко давам, солетите са по-вървежни при нас. 1-2 пъти в седмицата давам за закуска кисело мляко с 5-6 бисквитки, да не е само кус-кус.
Като седнем да ядем и тя ме хваща за краката, почва да плаче и вика "Ма-Ма-Ма" (или Ам-Ам-Ам  Laughing ). Преди й давах коричка хляб, гризкаше си я и ние спокойно се хранихме с ММ, но после всичко е кочина. Затова давам солетки да се занимава и да има мир - с тях прави по-малко боклуци Simple Smile
Бисквитки мисля скоро сама да направя, защото имам доста глутенови брашна, които нещо не я кефят вече, а и те свършване нямат.

# 121
При нас по време на почивката спането се промени в негативен аспект. Спеше лошо, будеше се често и все беше крива и изнервена, през деня понеже не може да спи навън дремваше само за по 20 минути и цяла нощ се въртеше и мрънкаше...сякаш усещаше, че не е вкъщи и в своето легло. Ние кошара си носим, но вкъщи спи в друга - дървена.
Сега от няколко дни е решила вместо в 6:30 да се буди в 4:30 - 5 Twisted Evil ама не да яде, а си става от сън свежа като краставичка. Така 2 дни, само че аз със 4 - 5 часа сън на другия ден съм неадекватна и не знам къде се намирам и днес я нахраних в 5:10 (беше будна от час, съответно и аз, защото говори, драска с нокти и рита по кошарата, а ММ си спи  Shocked) и я върнах обратно в леглото въпреки недоволството й. Мрънка, мрънка, въртя се половин час и заспа накрая  Stop

ivivkata123, киноа въведох миналата седмица. Аз я давах с елда сутрин с масло и сирене. Добавях първия ден една лъжичка в елдата, втория ден - две и т.н. Може и със зеленчуци да се въведе. Само е важно добре да се измие и да се накисне за поне 12 часа, а може и за 24 и после да се хвърли водата от накисването.
Бисквити за първи път купих на ДМ био. От спелта са, нямат захар, мед, яйца и др. подобни, не са сладки. Но пък имат мая и някакъв набухвател. Съвсем чисти не вярвам да се намерят трябва да си ги направиш. Аз за гризкане не давам, защото ужасно ме е страх да се не задави! Това ми е най - големия страх  #Crazy, давам ги с кисело мляко или натрошени в плодове, не всеки ден.

# 122
  • Italia
Шикер как ми се иска да съм смела като теб. И за мен най големия страх е от задавяне. Почти не съм й давала бисквитки или други неща да гризка сама. А трябва. Веднъж само й дадох една бисквитка на Плазмон,тя беше супер щастлива, но като поомекна отчупи едно по голямо парче от нея. Аз я взех веднага,и тя много се разсърди. Майка ми все ми казва,че ако парчето е голямо тя ще го изплюе, че на тази възраст аз съм гризкала обикновени бисквити или коричка хляб.
А за кърмата-примирих се вече. Тази сутрин се пробвах нещо да изцедя-нищо не изцедих... разтройството спря,вече ака нормално,но ми се струва,че от АМ увеличи количеството на акото  newsm78 пробиотик давам на Биогая  Peace

# 123
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз вече го раздавам по-неглижирано Laughing Докато вечеряме настава някакъв ад,освен ако не му дадем да гризка нещо.Давам му солети или бисквитка на Плазмон.
Елен,спокойно,точно тези бисквитки са направени да се разтопят в млякото.Аз го наблюдавам и като е отхапал по-голямо парче,след около 2 минути то вече се е разтворило Whistling Поне тези,които ние имаме са такива(май се наричат Биберон).

# 124
Бисквитки давам на Бебивита (май племенницата ми ги харесва повече, отколкото Ния).  Солети давам от около 2 седмици и да ви кажа няма такава радост. По половин солетка в ръчичка и забравяш, че имаш дете. Коричка хляб пробвах да дам на 2-3 пъти и винаги се давеше като отхапе парченце и спрях да й давам. Със солетите не се дави, много внимателно ги гризка. Задавяла се е 1-2 пъти от бисквитите, но наистина ако отчупи голямо парче го плюе, ако е по-малко го пъха в бузата като хамстерче и чака да се разтвори.
Днес пробвах попара отново(не съм й давала от месец) - еми не й харесва и това е, даже след това и млякото отказа. Закуската си остава кус-кус всеки ден, поне другите хранения са и много разнообразни, та не се тревожа.

# 125
Алтая, и при нас кус-куса се яде, след като улучих греда с попарата Simple Smile Понякога правя кисело мляко с бисквитки, ей така за разнообразие.
Ама верно крият хапчици като хамстерчета  Joy

# 126
Здравеййййтее момичета !  Hug
Много ви изтървх ,но времето ми е кът и ми е трудно да ви следя. Надявам се ,че сега ще успявам..
Сигурно съм изтървала много новини ,но ще наваксам !
Иначе при нас..положението е весело както винаги  Laughing Пълзим , изправяме се , че даже се и пускат! Много са интересни и нон стоп нещо си приказват двамата. И двамата са близо по 10кг и още успешно се кърмим , макар и само вечер.
Поздрави и целувки от Тео и Марти за всички наборчета  Heart Eyes

# 127
Niana, много се радвам, че сте добре.  Hug  Поздравления за малките мъже, много са пораснали.

# 128
Относно водата да ви споделя нашия успех Simple Smile Пробвала съм я да пие от неразливна чаша с  мек накрайник, с твърд накрайник..., но най-много вода пиеше от обикновено шише с дупка номер 3 - по 100-150мл на ден (което според мен е малко). Вчера реших да я пробвам да пие от обикновена чаша с обикновена сламка. Дадох й, лапна сламката, но не успя да смукне вода, затова отрязох сламката наполовина, за да са нужни минимални усилия и успя да отпие. Толкова й беше интересно, че изпи 80мл на един път. Днес пак й давам и от сутринта до сега е изпила 100мл.  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 10:54 от ShikeR

# 129
Момичета, имам въпрос : ДК предлагат супа сьомга - досега не съм давала риба. Някоя от вас давала ли е първо такава риба (а не бяла,както препоръчват) ?

# 130
Аз се принудих да давам сок от няколко дни. Вода не близва и чая отказа. Имаме 3 чаши с накрайник (МАМ, Авент, Нуби), шишета - само като опита, че е вода и блъска шишето/чашата. Взех за пробва един сок на ХИП и о, чудо - пропи! Правя го много разреден - на 150 мл. вода налях само 30 мл. сок. и изпи вчера две такива шишета - 360 мл.  Shocked и още ако й бяха дала щеше да пие!
Сега съм намислила да й сложа от вечерта в шишето с вода парче диня, ябълка или друг плод да се овкуси малко и да пробвам така. Или да пусна в блендера няколко малки пърченца плод и вода... Rolling Eyes ще видим какво ще стане. Ще пиша ако има резултат.
Мислех и аз за сламка ама все ми се струваше рано и че няма да знае какво да прави с нея...

rovimi, не мисля, че има проблем. Аз още не съм давала риба ама съм хвърлила око на едни пюрета на ХИП точно със сьомга...

# 131
Калина, щом това е начина да пие вода, не мисля, че има нещо лошо. Все пак са на 10 месеца и да пият сок не е толкова рано, особено ако няма проблеми със стомахчето. Хубаво е, че го разреждаш, тя така си пие буквално вода, силно казано е сок Simple Smile И аз си мислех, че няма да знае какво да прави със сламката, но като я отрязох на половина, много добре разбра какво се прави Wink

# 132
Niana - радвам се, че намина и че всичко е наред с близнаците! Големи момци са станали!

Rovimi - аз дадох първо сьомга, нямахме проблем и я обожава.

Някой давал ли е или ще дава скоро леща?

# 133
 Hug Hug
Относно водата и моите юнаци отказват но започнах да им слагам по малко сок вътре и сега пада голямо пиене! На ден всеки пие по 3 шишета от по 150мл  Mr. Green
Леща както и риба дадох като ги записах на кухня на 9 месеца. Не съм имала никакви проблеми..

# 134
  • Варна
аз също дадох пюре със сьомга, но не на Хип, на Ганчев. Но само веднъж до сега. Но Ники по принцип малко неща не харесва, та не знам.

Общи условия

Активация на акаунт