Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 460
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох,да,омотах се,сега ще редактирам.
Хаха,това с кофата е много хитро,сигурно Дани е искала да се разхлади Sunglasses

# 106
Колко е хубаво да коментираме белите на малчовците. Някакс си ми става миличко, като се замисля колко бързо пораснаха, че и да правят бели. Вчера ММ скокна от леглото като попарен, станах и какво да видя, в 5,30 Ния се изправила в кошарката и се опитва да хване нощната лампа - калинка (поставила съм я на мястото на повивалника).Веднага отчупи едната антенка. Умее да разглобавя килимчето-пъзел, но като цяло още се пазим от белите.
Иначе откакто е на кухня съм въвела и риба, и свинско,и телешко. Десертът е с АМ, давам в 22-22,30 после в 2,30 и в 6. Откакто й давам супичка за вечеря в 8,30-9 се събужда да яде в 2,30. Дали е съвпадение, дали е скок в растежа не зная newsm78
Цяла седмица я пращам при моите родители да я гледат след работа, за да може аз да си пиша дипломната работа, връщат ми я готова за сън. Много добре я изморяват, водят я в парка в нашия град, в съседния и постоянно я разхождат, а тя се уморява. Аз не мога да я изморя, а по цял ден сме в движение и я водя за ръчички да върви сама. newsm78

# 107
Скитър, не знам какво е, но можеш да се обърнеш към консултанти по кърмене. Сигурна съм, че ще ти помогнат. Аз контактувам с „Подкрепа за кърмене“.
Честито ви първо зъбче, Авонита Hug
Б. прекарва доста време на килимчето пъзел – дърпа, реди, гризе. Вчера отгризнал едно парче, розово и не се вижда от езика му, майка ми случайно го видя и едвам го извади от устата му ooooh!
За рибата и аз ще следя как я приготвяте.
Киноа въведохте ли и кога?

# 108
И Мария доста гризка от кошарата😀, всичко е в следи от зъби...
Риба-сьомга и пъстърва, както и агнешко въведох с готови пюрета.
Киноа преди 2 седмици, слагам я в супа или правя едно кремче с плодове, киноа и извара

# 109
  • Сливен
Привет и от нас с Тео. Ние от сряда сме на море. Изкарваме си чудесно.
Вит. Д го спрях още в началото на пролетта.
Вчера дадох за първи път готово пюре - на бебевита тиква с пиле. Хапна го, но не с голяма охота.
Това е засега - от вкъщи повече.
Лека нощ.

# 110
  • Italia
Благодаря ви момичета  Hug
Уф,за това кърмене такъв рев му ударих,особено днес,малката цял ден беше многа кисела,плака през целия ден,незнам какво й беше  Tired следобяда,когато се чудех как да я успокоя й предложих гърда( въпреки,че вчера изцедих едва 20мл.от двете гърди,и това за 48 часа) тя опита и като видя,че нищо не пуска ревна още повече...много ме е яд и жал в същото време, за кърмата,незная какво стана,че спря. От вчера я храня с НАН 2,преди това заради разстройството беше на Хумана ХН,днес пак се ака много рядко,три пъти,спрях Нана, и започнах пак с Хуманата...ако имах кърма нямаше да ги имам тези главоболия...чудя се и се притеснявам  каква е причината за това разстройство,зъби ли са,жегата ли е...в понеделник ще се обадя пак на педиатъра да чуя какво ще каже..
При положение,че все пак имам кърма,и то в минимални количества,има ли възможност да я увелича на този етап,според вас?
И друго да попитам- ползвате ли от тези гривнички против комари,дали вършат работа? Или друго ползвате проти комари?
А относно белите- прави си ги всеки ден, и забавното е, че когато бутне нещо на земята-лаптоп, телефон( който успешно счупи още първия път) се хваща за ушите с двете ръчички  Laughing
А пък откакто лази що неща излязоха извън употреба,имах смартфон самсунг с4,счупи го, взех едно леново,и на него му пукна екрана, та сега съм си със счупен телефон. Не мисля да взимам друг на този етап,защото и на  него най вероятно ще види сметката  Laughing
Стига писах,отивам да спя,докато спи и тя. Спокойна нощ от нас  Hug

# 111
хаха, хваща се за ушичките  hahaha Представям си я сладуранката  Heart Eyes
Според мен щом не е спряла нацяло кърмата може да се увеличи, но сигурно няма да е никак лесно, а на този етап не знам дали би си заслужавало главоболията...
За разстройството пробва ли пробиотик?

# 112
Ловли - върнахме се, да. Добре прекарахме, но мен тази рязка промяна с честотата в кърменето ми се отрази малко на психиката. Неочаквано беше и само се чудех проблеми ли има, добре ли е детето, после като установихме, че не и стига кърмата сутрин се чувствах виновна. Но все пак си починахме и се върнахме с повече положителни емоции.

Иначе на Мила и дадох 2 сутрини подред 180 мл размразена кърма и след нея не плака и нямаше нужда да и давам плод да си дояде. Тоест съвсем ясно е вече, че просто не ми достига кърмата. За съжаление в тези напреднали месеци само с интензивна стимулация май може да се увеличи кърмата, а Мила като свърши млякото няма желание да суче "на сухо". От три дни се мъча с помпата, но без успех. Имам за седмица и нещо замразена кърма, с която ще дохранвам и след това вероятно ще дохранвам с АМ или ще спра да кърмя окончателно. Тоест ще го докарам над 10 месеца, принципно като време ми е ок, но фактът, че става по-скоро насила, а не по мое желание много ме тормози.
В тази връзка - Ивка, аз съм в чужбина и честно казано не знам към кого да се обърна тук. Но и тъй като исках да кърмя до годинката не виждам и смисъл да се заемам сега със задачата.

Поне спането ни се пооправи, буди се 1, максимум 2 пъти и заспива доста бързо с галене по главата - 10 до 20 минути (за мен е със скоростта на светлината направо хаха). Както на всяка почивка досега заспива сама в леглото пак с галене, без люлеене и този път продължи и вкъщи. Да ви кажа родих се! Гърбът ми е като на 20-годишна отново  Mr. Green

Честито зъбче на Авонита!
Приятно море на Рокси!

# 113
Тоест ще го докарам над 10 месеца, принципно като време ми е ок, но фактът, че става по-скоро насила, а не по мое желание много ме тормози.
Няма какво да те тормози, че е насила. По-добре детето да е нахранено и спокойно, отколото ти да се побъркваш да се цедиш, да дохранваш и т.н., като и без това искаше да спираш с кърменето. Все пак вече са големи и не им е нужна толкова кърмата, че да има драми от спиране на кърменето. Драмите са ако детето си търси цицата и не иска шише.
На мен и сега ми тежи, че съм си спряла сама кърмата и то на 3,5 месеца. Но като се сетя какви кошмари изживяхме, а сега колко ни е добре, няма място за сравнение. Никой не може да ти плати спокойствието. Знате ли колко пъти Дани е мрънкала, примерно 30-60 минути след хранене, че ако я кърмих щях да й предложа пак да я успокоя, защото щях да си помисля, че е гладна. А като е на АМ няма такива филми - виждаш и знаеш колко е изяла и дали е възможно да не й е стигнало.

Относно нощните хранения, тя се буди все по-рано. Преди месеци се будеше в 6-7часа, а от месец някъде се буди около 4 часа. Снощи го направи в 2:30. Не плаче от глад, но се върти, сяда в кошарата и докато не й дам мляко, не заспива спокойно. Затова не си го слагам толкова, ставам, правя мляко и заспиваме спокойни до около 8 часа. Сигурно жегите ги морят, тя пък още няма зъби, та може и това да е. Пробвах с вода, но се дразни и тогава вече почва да мрънка.

# 114
Скитър, както казах аз общувам с представители на "Подкрепа за кърмене"
http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Чела съм и за ЛЛЛ, но не съм общувала с тях. Аз комуникирам по телефон или фейсбук, така че няма да е проблем това, че си в чужбина. Много са мили и отзивчиви. Момичето, което ми помогна много в началото е с три деца и оказва безвъзмездна помощ на кърмачки. Като захранвах мислех да обсъдя с тях, но ми беше неудобно. Не ти натрапвам, ако искаш опитай, може да са ти от помощ Peace
Шикер, може зъбки да са при вас.
При нас заспиване сам няма. Не знам като отидем на почивка как ще е, при положение, че нашата кошара се люлее newsm78

# 115
Аз комуникирах с една моя бивша колежка, която е член на ЛЛЛ и много ми помагаше, заедно търсихме причина за запушванията, говорихме всеки ден ..., но без резултат. Факт е, че ми беше голяма подкрепа и ми помагаше по телефона и във фейсбук. Тя по принцип е такава, едва ли е било, защото се познаваме лично.

Ививката, нямате ли сгъваема кошара? Към тях се приспособяват допълнително механизми за люлеене, които струват 10-тина лева. Ако пък нямате сгъваема, попитайте дали в хотела дават за ползване такава и да сложите само такъв механизъм....Не знам  newsm78

# 116
Ивката, и аз се притеснявах преди да отидем на почивка, поради същата причина, но се оказа, че дори сам си заспиваше в кошарата, докато си пие млякото. Така че има надежда  Laughing
Вит Д не давам от месец, въпреки че педи препоръчва да давам зимната доза. Ние изкарваме много време на вън и сме на  АМ,фонтанелата е намалена, така че. ...
АМ давам към 21ч -180 мл,после 24ч-90 мл и сутринта в 6-7 пие пак 90-100 мл
В общи линии той сам си показа, че това ще е режима му Simple Smile

# 117
Шикер, нямаме сгъваема кошара, нашата е дървена. Благодаря, ще потърся Hug. Не знаех, че има такива механизми за преносимите кошари.
Ровими, това ще е чудо направо Praynig.
Да ви питам какви бисквитки или нещо за гризане давате? Аз нищо не давам освен пюрета, а ми се ще. Хем за разнообразие, хем да го пробвам да гризе нещо. Ако може препоръчайте ми вид, марка. Разгледах доста в онлайн магазини всичко има захар, мед, ядки, набухватели и всякакви чудесии ooooh!

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 00:03 от ivivkata123

# 118
Ивката, благодаря, щом става по телефон и фейсбук може да пиша!  Hug

Иначе бебетата на почивка наистина доста се променят, всеки път на почивка спането в различно, а сега на морето и яденето  Mr. Green

За гризкане или по-скоро дъвчене давам оризови вафли. Давах бебешки, но не са във всеки магазин и сега давам парченце от нормалните, само гледам да нямат добавена сол или друго. Иначе давам още и банан, а само за чесане на венците студена краставица, но се е случвало да отгризне парче и сега давам рядко.

Да добавя - ние също нямаме сгъваема кошара и като пътуваме винаги пишем на хотелите, че искаме бебешко легло и също избираме такива, които го предлагат. Но дори и тук в Германия сме попадали на такива легла, дето не ми се описват, по-скоро матраците винаги са проблемът, а понякога даже и няма такъв и е постелено сгънато одеало и отгоре чаршафче. Та ако можете или си купете едно сгъваемо легло или вземете назаем от някой.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 00:46 от Skeeter

# 119
Аз взех бисквити на Хип.Имат захар, но давам по една на ден.Друг е въпроса, че са много малки и бързо ги разчупва и св притеснявам да не де задави. Давам също и краставица,  но си отхапва ( с половината си зъб) и вече два пъти се дави и вече давам много рядко.
Кошарата вече не я носим на почивка, защото колата прилича на каравана, като натоварим всичко.Последния път обаче се будеше толкова често, че го взехме на спалнята. Той ляга перпендикулярно и аз съм "във въздуха".

Общи условия

Активация на акаунт