Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 644
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Всъщност моето дете трябваше да се роди септември,пишех в отчетната тема на септемврийските мами,а то какво се оказа.... Laughing Не бях подготвена за такива мрачни,студени и меланхолични дни.Но,да,причината за депресията може и да не е била само в сезонът.
Наистина важното е,че са ни живи здрави бебчетата,а всичко останало минава и се подрежда рано или късно Hug

# 571
Ооо, да пропуснах този голям плюс, да нося само рокли Simple Smile И не се налагаше да си купувам дрехи за бременни. Зимата ако беше да е някаква поледица и всички да настръгват отгоре ми никъде да не излизам да не падна да се пребия  Crossing Arms Или да не мога да закопчея якето, да го напукам  Joy

# 572
Ловли, Шикер, благодаря  Hug

Аз също мисля, че октомври е ок за раждане. Най - вече от гледна точка на бременността...не мога да си представя да съм с огромен корем зимата, та аз не можех да си обуя чорапи и да си вържа обувките  Crazy (добре, че ходех само с чехли), пък и с рокли ми беше много удобно, отколкото зимата със 100 ката дрехи навън. Накрая всичко ми стягаше на корема. Лятото в жегата не ми се ражда  Laughing

Иначе зимата с по - голямо дете е трудно, но то когато и да се роди все ще дойде този момент.
За съжаление нямам намерение да раждам пак, но ако имах щях отново по това време да го планирам...

Ловли, и за мен това беше най - трудния период в живота ми и честно казано не искам да се сещам за него  Confused но не мисля, че се дължи на сезона (поне при мен със сигурност), когато и да бях родила все така щях да се чувствам...страшна депресия беше при мен  ooooh!
Kalina,  това все едно аз съм го писала, всяка една дума!

# 573
  • Сливен
Честит Рожден Ден и на днешните празнуващи, да са живи и здрави  Hug
Аз и преди съм писала - ако можех да избирам, а и винаги съм си мечтала за пролетно бебе, даже ако може да се роди в началото на пролетта, за да може когато се излиза навън, вече времето да е ок., всичко да е приятно и зелено навън, и докато бебето е още малко и спящо през повечето време, мама да е на разходки и приятно да си се възстанови. В началото на есента, когато бебето ще е на възраст, подходяща за захранване, също има голямо разнообразие, даже смея да кажа, по-голямо, отколкото ние имахме, когато захранвахме - сега има достатъчно български зеленчуци и плодове, а и който отглежда, си има и домашно произведени. След това до края на зимата най-вероятно ще е проходило и през втората си пролет, ще е спокойно и уверено навън. Бременността, завършваща октомври , или ноември (и двете съм ги преживяла), не ми харесват, защото изкарваш цяло лято с голям корем. На мен жегите само в бременно състояние  ми пречат, когато не съм бременна през повечето време ми е ок да е горещо. Раждала съм и през август - наистина е кофти в най-голямата жега да си огромна. Е, моята мечта за пролетно бебе я сбъдна зълва ми (тя роди на 18,03), и наистина нещата се развиват както ги описах по-горе. Сега захранва със сезонни, български зеленчуци, всичко има по пазарите.
Бейби, браво на Калина, все по-уверена да става.

# 574
Честит рожден ден на празнуващите!
Като се замисля всеки сезон си има плюсове и минуси. Имам есенно бебе, следващото искам да е пролетно.  Добре, че случихме на топла зима, че да можем да се разхождаме постоянно. 1stroller
Друг плюс си мисля, че имат пролетните бебета е, че когато дойде есента, те са поукрепнали  и не се налага да се лекува двумесечно бебе с хрема (не, че не се срещат хремите през лятото, но са по-малко). Есента и зимата всеки втори е вирусоносител и не знаеш от къде те дебнат. Naughty

# 575
  • Сливен
Друг плюс си мисля, че имат пролетните бебета е, че когато дойде есента, те са поукрепнали  и не се налага да се лекува двумесечно бебе с хрема (не, че не се срещат хремите през лятото, но са по-малко). Есента и зимата всеки втори е вирусоносител и не знаеш от къде те дебнат. Naughty
да това определено може да е довод - ще има да помня дълго време миналия декември как с Тео влязохме два пъти в болницата и за 21-22 дни прие два пъти антибиотик само на 2,5 месеца.
Ако знаете какъв дъжд ни наваля преди малко - отскочихме с количката (С с Тео и Алекс) до близкия Кауфланд, 30 мин. да сме се бавили вътре, излизаме - почнало да вали, сложих дъждобрана и тръгнахме, по пътя се усили ужасяващо - с Алекс се върнахме целите мокри.

# 576
Така е, всеки сезон си има плюсове и минуси. По отношение на вирусите - ние зимата не се разболяхме нито веднъж, а от пролетта насам се скъсахме да боледуваме (включително и лятото)...
Иначе преди да забременея и аз винаги съм искала пролетно бебе, но защото не знаех какво е да си с огромен корем и не си го представям зимата...
Но...това са бели кахъри както се казва... Laughing
Пожелавам на всички, които искат още дечица да им се сбъдне желанието и да са много щастливи, независимо в кой сезон родят  Hug

Сега като говорим за миналата зима си давам сметка колко ще ми липсва това време на разходки с количката, а и отминалото лято  Sad другото вече ще е съвсем различно...и като знам, че това време няма да се повтори ми е много мъчно  Cry

Носа на Симона е доста зле, не спира да хърка...антибиотика след 3 - тия прием ли започваше да действа, че забравих?  newsm78

avonita, беше писала, че даваш Био култ, нали - http://apteka.framar.bg/30040363/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D1%83 … 85%D1%87%D0%B5-16newsm78 или че са ви го препоръчали? Извинявай, но забравих вече и понеже съм писала и за други пробиотици не помня за този ли ставаше дума или за друг  Blush
Искам да взема нещо сега след антибиотика за 2 - 3 месеца, та имаш ли някакви отзиви?  Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 16:55 от Анонимен

# 577
  • Сливен
Според мен не се е разболявала, защото ви е първо дете и първата зима не сте имали кой знае какви контакти, а и да сте имали - те не са били толкова близки, докато при наличие на по-голямо дете (при мен - две) , носещо от ДГ или у-ще, вирус след вирус, няма как и бебето да не се разболее. А когато са толкова малки усложняват за минути, не за часове . На Тео за около час бронхита стана на пневмония. Както и да е - важен е не толкова сезонът, колкото това дали е лека бременността. Иначе си права, че това време няма да се повтори, а е толкова хубаво да си имаш малко, сладко бебе.
За антибиотика, мисля че точно след 3-ия прием започва да действа, но за носа не знам дали не е необходимо нещо допълнително.

# 578
Калина, пробвали ли сте от капките за нос с адреналин - те се правят в аптеката. На миналото разболяване на Ния, повече от 2 седмици й течеше носа, нито черните капки помогнаха, нито Виброцила, още с първите 1-2 капвания от адреналиновите се оправи. Дълбоко съжалих, че отказах да ги взема, когато ги предписа педиатъра, а се забавих с няколко дни.

# 579
Калина, пробвали ли сте от капките за нос с адреналин - те се правят в аптеката. На миналото разболяване на Ния, повече от 2 седмици й течеше носа, нито черните капки помогнаха, нито Виброцила, още с първите 1-2 капвания от адреналиновите се оправи. Дълбоко съжалих, че отказах да ги взема, когато ги предписа педиатъра, а се забавих с няколко дни.

Не съм ги чувала тези капки. Ние преди 7 - 8 дни слагахме Виброцил в продължение на 4 дни и вчера педиатърката каза този път нищо да не слагаме, само морска вода. Но...не знам дали ще стане без нищо. Тези капки предполагам, че лекар трябва да ги изпише  newsm78 А друг е въпроса, че вече едвам й слагаме каквото и да е в носа - по 30 мин. борба  ooooh!

# 580
Kalina, точно този пробиотик давам. Доволна съм, изхожда се сутрин и консистенцията е добра Simple Smile И газовете изчезнаха. Хубавото е, че има и омега 3. Препоръча ми го моя близка, нейното дете е с Атопичен дерматит и на нея го е изписал дерматолог.

# 581
Роксана, сега има много сезонни зеленчуци, но няма плодове - няма череши, сливи, кайсии, праскови, диня, пъпеш. Може да се намери, но определено не са сезонни.
Аз ви видях, минах с колата и помислих, че отивате на парка. Ние тъкмо се прибрахме и дъждът се изсипа...Мислих ви! Wear Umbrella
Абе, Калина е права, да се сбъдне мечтата на всички за второ детенце, когато решат...пък който и сезон да се родят...Аз като се сетя как ММ беше планувал да започнем опитите, така че да родя около неговия рожден ден...а то колко време мина, докато се получи, че изобщо не ми пукаше какъв сезон или ден ще се появи, само да е живо и здраво Simple Smile

# 582
Kalina, точно този пробиотик давам. Доволна съм, изхожда се сутрин и консистенцията е добра Simple Smile И газовете изчезнаха. Хубавото е, че има и омега 3. Препоръча ми го моя близка, нейното дете е с Атопичен дерматит и на нея го е изписал дерматолог.

Благодаря! Симона досега проблем с изхождането няма, но заради антибиотика ми се иска да взема нещо. Ще го пробвам  Simple Smile

Рокси, аз за боледуването имах предвид, че и тримата се разболяхме много пъти последните месеци (т.е. и аз и баща й), според мен в топлото време има повече вируси (пролет и есен), защото и на тях им е по - добре да се множат (то това е и минуса на меката и топла зима, ама... Confused), но пък зимните вируси са по - опасни, по - често водят до усложнения, пневмонии и др.
Иначе си права, че не сме имали кой знае какви контакти умишлено, а при наличие на такива и то с деца, ходещи на ДГ и училище раболяването е неизбежно...радвам се, че все пак успяхме поне първите няколко месеца да се опазим, но пък сега наваксваме  ooooh!

# 583
За мен бременността беше идеална също точно, защото, когато коремът ми стана голям ходех с рокли или широка тениска. Не мога да си представя да трябва да слагам пуловери и палта. Също с обувките, в края нищо не можех да обуя вече, добре, че дори и тук още беше топло и шляпах с чехли. Отделно, че по време на бременността пролет и лято ядох де що видях плод и зеленчук. А когато Мила беше малка ми беше идеално вкъщи с нея на топло. Също тя много бързо се научи да си ляга рано (за мен съм споделяла е важно), защото и рано се стъмва, това определено помогна. Когато започна да става по-активна и да иска да гледа наоколо вече беше март месец, времето ставаше все по-хубаво и идеално се получи. А също проходи лятото, което позволи един цял месец след прохождането и вкъщи и из паркове да си ходи босичка, което е идеално за крачето, преди да слагаме чораши и обувки.

Та това са моите лични причини да се радвам на октомрийчето. Но точно, че и аз друга работа планувах, а то какво стана, с Шикер заедно си чакахме положителните тестове в една друга тема тук, та си знаем, как не стана по план веднага... Ние с ММ сериозно се замисляме за второ бебе, уж след Нова година ще започваме да работим по въпроса (ако не си сменим мнението до тогава), но кога ще стане един Бог знае... Едва ли ще ни е до месеца на раждане, а само до това да стане и да се роди живо и здраво.

А аз иначе официално ще съм в майчинство 2 години, нали бях споделяла, че може да се наложи да се върна на работа. Принципно шефовете ми искаха, но последно се съгласиха. Не, че могат да ме спрат де, тя втората година не е платена принципно. Все пак мисля да спирам с кърменето от понеделник (ако не си насроча ден няма да стане  Mr. Green ), че Мила вече сериозно се лигави и нищо не пие сутрин, а си чака закуската. Взела съм кутия АМ 2-ка и сутрин мисля да и правя около 100 мл около месец и да премахна напълно. Иначе нощем с месеци отказва мляко, ако ще и сто пъти да се буди, та поне там си спестявам усилието да правя шише.

# 584
Kalina, да лекар ги изписва, спомням си, че на рецептата беше изписано точно пропорциите на всеки компонент от капките. Не исках да ги взема веднага, защото имаше орбазон и адреналин, когато прочетох рецептата се стреснах, реших, че след като седмица слагам капки и не помагат, няма да я мъча. Но при следващото посещение (3дни по-късно) се направих на луда и на въпроса дали докорката не ми е изписала от тея капки, отговорих че не е. Получих същата рецепта и се престраших да ги взема. Още същия ден имаше резултат и мисля, че само 2дни ги ползвах.
Можеш да попиташ педиатъра за тях и ако прецени, да ти изпише. Иначе и на Ния нищо не можем да сложим, дори и Тонимер-а отказва, а и е война с аспиратора за нос. Добре, че се научи да издухва носа си, че да не я мъчим излишно. Дано Симона оздравее бързо  Hug
Скийтър дано този път щъркелът те изненада и да забременееш от първия опит, щом го желаеш. Аз се страхувам все още да правя планове за второ-живот и здраве мисля да е след 3-4години. Искав и да поработя малко и тогава. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт